Grote najaarsdegustatie Stappato

Net als in het voorjaar hebben we besloten om de Stappato openflessendagen te Leuven en deze in Stappato Gent te bundelen in één weekend. Vrijdagavond 15 november 2013 organiseren we voor het eerst een 'nocturne' waarbij u na een helse werkweek het weekend goed kan inzetten met een zinnenprikkelende wijndegustatie en dit op een nieuwe locatie: Loft130. Deze gerenoveerde hoeve in Korbeek-Lo is de perfecte setting voor een spetterend Italiaans wijnfeest. Ook op zaterdagnamiddag 16 november 2013 kan u komen degusteren in dit magnifieke kader. Zondag 17 november en maandag 18 november 2013 kan u traditiegetrouw terecht in onze gebouwen te Gent.

 

De domeinen die present tekenen, zijn niet van de minsten. Uit Toscane verwelkomen we onze Chianti-topper Castello di Monsanto en de trots uit Vino Nobile, Boscarelli. Ook de regio's Alto Adige, Sicilië en Veneto zijn vertegenwoordigd met respectievelijk witte wijnspecialist Köfererhof, Nero d'Avola-boegbeeld Gulfi en onze klasbak uit Valpolicella, Roccolo Grassi. And last but not least mogen we opnieuw Giuseppe Mascarello verwachten, de producent achter de legendarische Barolo Monprivato.

 

En moest dit de doorwinterde wijnproever nog niet over de streep halen, dan kunnen we verklappen dat we van enkele andere toppers uit ons gamma nieuwe oogstjaren laten proeven. Denk hierbij o.a. aan de nieuwe Asinone Nobile di Montepulciano 2010 van Poliziano, de langverwachte Geremia Toscana 2010 van Rocca di Montegrossi, de geraffineerde Barbaresco Borgese 2010 van Piero Busso en de klassieke Barolo La Pira 2008 van Roagna. Een volledige proeflijst zal in de komende weken online worden gezet. Stay tuned !

 

Wilt u dit unieke evenement niet missen, dan kan u zich best zo snel mogelijk inschrijven via volgende link: www.stappato.be/topevent