Nervi en de toekomst

Zoals jullie ondertussen via onze mailing en op sociale media hebben kunnen lezen, heeft Roberto Conterno zich ingekocht bij Nervi voor een aandeel van 90%. De overige 10% blijft in handen van het Noorse koppel Erling & Kathrine Astrup. Roberto heeft zijn voorliefde voor Gattinara nooit onder stoelen of banken gestoken, maar nu blijkt dat hij eigenlijk al een tijdje actief betrokken was achter de schermen.

Wat brengt de toekomst?

Ondertussen zijn er werken gestart in de kelder en plant hij hier de komende jaren enorme investeringen om het niveau op te krikken naar Conterno-standaard, lees state-of-the-art apparatuur en kelders waarbij je als het ware van de vloer kan eten. Verder is men volop bezig in de wijngaarden om binnen 2 à 3 maanden te kunnen oogsten volgens Conterno-principes, lees rigoureuze selectie van het allerbeste fruit waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten. Volgens Roberto is het potentieel enorm en heeft Gattinara evenveel troeven als de allerbeste Barolo-terroirs.

We hadden reeds meegeven dat er voor de jaargang 2015 enkel een reguliere Gattinara op de markt zal komen. Alles wat voorzien was voor de Valferana cru en Molsino cru zal geblend worden in de standaard Gattinara. Het spreekt voor zich dat hierdoor de kwaliteit een serieuze sprong vooruit neemt.

Wat we nog niet wisten, is dat Roberto al bij de oogst in 2014 was betrokken en van de zijlijn aanstuurde op een soort ‘superselectie’ van het beste fruit voor de Valferana en Molsino cru. Het is deze selectie die hij zal bottelen als de eerste productie onder zijn toezicht.

Kortom, de Gattinara 2015, Valferana 2014 en Molsino 2014 worden de eerste wijnen, die Roberto onder zijn naam zal vermarkten.

Prijzen

Het minder goede nieuws is dat dit ook serieuze prijsconsequenties met zich meebrengt. De kwaliteitssprong rechtvaardigt dit ook, verdedigt Roberto, en gezien de huidige en toekomstige investeringen is dit tevens noodzakelijk.

We weten ondertussen de prijzen, waaraan de nieuwe wijnen zullen worden gelanceerd en deze zullen in de najaarsprimeur van augustus worden aangeboden voor levering uiterlijk december 2018.

Nieuwe tariefprijzen:

  • Gattinara 2015 - 44,50 euro
  • Valferana Gattinara 2014 - 88,50 euro
  • Molsino Gattinara 2014 - 88,50 euro

We willen evenwel onze vaste Nervi-liefhebbers de kans bieden om de huidige jaargangen nog aan te kopen aan de oude prijzen. Eveneens de recent uitgebrachte Gattinara 2014 valt onder deze voorwaarden. Voor sommige wijnen is de stock beperkt en op is op. Bekijk snel het overzicht via deze link.