Nieuws

Degustatiedagen Stappato: 16 - 17 - 18 en 19 november 2018

Op vrijdag 16zaterdag 17zondag 18 en  maandag 19 november 2018 kan u terecht op de degustatiedagen van Stappato

In het bijzijn van Nals Margreid, Alberto Graci, Roccolo Grassi en Boscarelli kan u meer dan 60 wijnen degusteren met de nodige deskundige uitleg hun wijnen proeven.

Daarenboven werkt Stappato op vrijdag 16 en zaterdag 17 november samen met Convento, hun wijnpartner uit Leuven, die tevens een paar producenten aan u voorstelt! 

Voor meer info en inschrijving kan u hier terecht of surf naar www.stappato.be 

Stappato viert zijn 10-jarig bestaan !!!

Jubileumdegustatie naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Stappato. Met liefst 28 van onze beste wijnproducenten heffen we het glas op deze belangrijke mijlpaal. Tijdens het eerste weekend van juni, zaterdag 3 en zondag 4 juni

Lees verder >

Proeflijst openflessendagen online!

Nog een paar weken en dan is het weer zo ver. We staan te popelen om vijf van onze topproducenten te verwelkomen op onze Openflessendagen. Allemaal zullen ze hun recent gelanceerde wijnjaren presenteren. We verwelkomen Nervi (Piemonte), Boscarelli (Toscane), Le Marchesine (Lombardije) en Graci & De Bartoli (Sicilië).

De nieuwsgierige wijnliefhebbers vinden alvast de volledige degustatielijst online bij het inschrijvingsformulier.

Met tal van promoties, verschillende nieuwigheden en enkele bijzondere primeurs belooft het opnieuw een topeditie te worden. Het concept is ongewijzigd gebleven. Voor 15 euro inkom kan u meer dan 60 referenties degusteren. Bovendien mag u het kristallen degustatieglas van Spiegelau (t.w.v. 10,50 euro) mee naar huis nemen en krijgt u bij een aankoop vanaf 150 euro per persoon het entreegeld terugbetaald.

Nog niet ingeschreven? Geen nood.

Om alles vlot te laten verlopen, zouden wij iedereen willen vragen om zich vooraf in te schrijven via volgende link: www.stappato.be/topevent.

Grote Najaarsdegustatie - 18 t.e.m. 21 november 2016

Zoals in het verleden vindt onze herfstproeverij plaats op twee locaties. Vrijdagavond 18 november 2016 van 17u tot 21u starten we met een 'nocturne' in Loft130, de prachtig gerenoveerde hoeve in Korbeek-Lo, die de meesten onder jullie ondertussen al wel kennen. Ook op zaterdagnamiddag 19 november 2016 kunnen jullie van 14u tot 19u komen proeven in dit feeërieke kader. Zondagnamiddag 20 november 2016 van 14u tot 19u en maandagavond 21 november 2016 van 17u tot 21u kunnen jullie terecht in onze nieuwe gebouwen te Eke.

Natuurlijk hebben we weer enkele domeinen uitgenodigd. Uit Sicilië verwelkomen we niemand minder dan toppers Graci en De Bartoli. Uit Piemonte krijgen we Nervi en uit Lombardije onze vaste waarde in Franciacorta Le Marchesine op bezoek. Tenslotte is ook de koning van de Vino Nobile, Boscarelli, van de partij. Uiteraard staan er tal van andere wijnen uit het gamma te degusteren. Een volledige proeflijst zal in de komende weken worden toegestuurd.

Als je dit unieke evenement niet wil missen, schrijf je zo snel mogelijk in via volgende link: www.stappato.be/topevent.

Grote najaarsdegustatie Stappato

Gedurende vier dagen krijgen wijnliefhebbers de kans om meer dan 60 referenties te proeven, waaronder enkele nieuwe releases van onze topdomeinen en dit in aanwezigheid van liefst 6 producenten. Bovendien zijn er tal van promoties waarvan u tijdens de proefdagen kan profiteren voor al uw eindejaarsaankopen.

 

Lees snel verder voor alle concrete informatie!

Lees verder >

Primeur najaar 2013

Wat zijn we fier op onze tweede primeurronde van het jaar! In het Piemontese luik is Roagna opnieuw van de partij met een adembenemende selectie uit het koelere wijnjaar 2008, een jaar met ingetogen kracht, delicate zuren en dat lang zal bewaren. Ook mogen we zijn topcru Barbaresco Crichët Pajé uit het klassieke oogstjaar 2004 aanbieden. Zonder twijfel hoort deze wijn thuis bij de absolute top van Piemonte, Italië en ver daar buiten! Verder brengt Giuseppe Mascarello een indrukwekkende Barolo Monprivato 2009 op de markt, een wijn die door vele wijnliefhebbers en -critici nu reeds wordt uitgeroepen tot wijn van het jaar. Tenslotte staan er ook nog twee wijnen van Roberto Voerzio in de aanbieding.

In de Toscaanse selectie zitten o.a. de nieuwe jaargang Nocio Nobile di Montepulciano 2009 van Boscarelli en San Marcellino Chianti Classico 2008 van topdomein Rocca di Montegrossi. And last but not least, we kunnen ook de Monsanto-liefhebbers geruststellen want na drie jaar afwezigheid mogen we opnieuw een Il Poggio Chianti Classico Riserva aan jullie voorstellen.

Meer info vinden jullie via deze link. Zoals gebruikelijk zijn de beschikbare aantallen beperkt, dus snel zijn is en blijft de boodschap als je deze klassiekers graag in de kelder wenst.