Nieuws

Grote najaarsproeverij 17 tot 19 november 2017

Na ons geslaagd event van juni en de vele evenementen ter ere van ons 10-jarig bestaan nodigen we u graag uit voor onze traditionele herfstdegustatie. Vrijdagavond 17 november 2017 van 17u tot 21u starten we met een 'nocturne' in Loft130. Ook op zaterdagnamiddag 18 november 2017 kunnen jullie van 14u tot 19u komen proeven in dit feeërieke kader. Zondagnamiddag 19 november 2017 van 14u tot 19u kunnen jullie traditiegetrouw terecht in onze gebouwen te Eke.

We verwelkomen liefst vier wijnproducenten die hun nieuwe jaartallen komen presenteren. Om de eindejaarsperiode bruisend in te zetten, hebben we onze Prosecco-topper Collalto te gast. Verder reist onze laatste aanwinst uit Toscane La Lastra voor een eerste keer af naar België en zal onze trots uit Umbrië Poggio Bertaio aanwezig zijn. Last but not least, mag onze goede vriend Luca Roagna niet ontbreken op dit Italiaans wijnfestival. We waren afgelopen zomer dusdanig onder de indruk van de nieuwe releases en hij komt deze graag in hoogsteigen persoon voorstellen.

Naast de wijnen van Roagna zullen er tal van andere primeurwijnen te proeven zijn en verwennen we u graag met niet-te-missen promoties. Het concept is ongewijzigd gebleven. Voor 15 euro inkom pp. kan u meer dan 60 referenties degusteren. Bovendien mag u het kristallen degustatieglas van Spiegelau (t.w.v. 10,50 euro) mee naar huis nemen en krijgt u bij een aankoop vanaf 150 euro per persoon het entreegeld terugbetaald. Om alles vlot te laten verlopen, zouden wij iedereen willen vragen om zich vooraf in te schrijven via volgende link: www.stappato.be/topevent.

Ambassadeurs van Enoteca Stappato

Daarbuiten hebben we natuurlijk enkele fantastische ambassadeurs waar jullie onze producten kunnen terugvinden. Eerst en vooral gaat onze aller Renato vanaf oktober een Enoteca opstarten in de speciaalzaak van zijn zoon Davide in Herselt. Bij Zio zullen jullie een groot deel van ons assortiment terugvinden en is alles te verkrijgen op aanvraag. (www.ziozio.be)

Verder werken we al jaren samen met Chateau & Co in Haacht centrum. Eigenaar Erwin is een groot wijnliefhebber met een breed assortiment wijnen en spirits van over de hele wereld. Voor het Italiaans verhaal werkt hij met een beperkte selectie van ons gamma, maar op aanvraag kunnen andere referenties eveneens besteld worden. (www.chateau-en-co.be)

Een zelfde verhaal vinden we terug bij collega Jublou. Patrick heeft een wijnwinkel op de Tiensesteenweg in Lovenjoel maar zou dit najaar een wijnconcept in Leuven centrum openen, waarbij we nauw gaan samenwerken. (www.wijnenpatrickjublou.be)

Tenslotte is er nog Patisserie Zuut. Mede-eigenaar Pieter De Volder is een jeugdvriend, was vroeger Chef Patissier bij Luzine van Jeroen Meus en heeft sinds een klein jaar een topzaak aan de Vismarkt in Leuven. Hier staan enkele van onze bubbels, Collalto & Le Marchesine, en dessertwijnen in de aanbieding. Vergeet ook de overheerlijke ZUUTigheden niet. (www.patisseriezuut.be)