Nieuws

Grote najaarsproeverij 17 tot 19 november 2017

Na ons geslaagd event van juni en de vele evenementen ter ere van ons 10-jarig bestaan nodigen we u graag uit voor onze traditionele herfstdegustatie. Vrijdagavond 17 november 2017 van 17u tot 21u starten we met een 'nocturne' in Loft130. Ook op zaterdagnamiddag 18 november 2017 kunnen jullie van 14u tot 19u komen proeven in dit feeërieke kader. Zondagnamiddag 19 november 2017 van 14u tot 19u kunnen jullie traditiegetrouw terecht in onze gebouwen te Eke.

We verwelkomen liefst vier wijnproducenten die hun nieuwe jaartallen komen presenteren. Om de eindejaarsperiode bruisend in te zetten, hebben we onze Prosecco-topper Collalto te gast. Verder reist onze laatste aanwinst uit Toscane La Lastra voor een eerste keer af naar België en zal onze trots uit Umbrië Poggio Bertaio aanwezig zijn. Last but not least, mag onze goede vriend Luca Roagna niet ontbreken op dit Italiaans wijnfestival. We waren afgelopen zomer dusdanig onder de indruk van de nieuwe releases en hij komt deze graag in hoogsteigen persoon voorstellen.

Naast de wijnen van Roagna zullen er tal van andere primeurwijnen te proeven zijn en verwennen we u graag met niet-te-missen promoties. Het concept is ongewijzigd gebleven. Voor 15 euro inkom pp. kan u meer dan 60 referenties degusteren. Bovendien mag u het kristallen degustatieglas van Spiegelau (t.w.v. 10,50 euro) mee naar huis nemen en krijgt u bij een aankoop vanaf 150 euro per persoon het entreegeld terugbetaald. Om alles vlot te laten verlopen, zouden wij iedereen willen vragen om zich vooraf in te schrijven via volgende link: www.stappato.be/topevent.

Apero Friday 14 oktober 2016 in Eke

Na een gezellige eerste editie op onze nieuwe locatie te Eke organiseren we aanstaande vrijdag 14 oktober 2016 onze tweede editie. In wit kiezen we voor de Etna Bianco 2015 van Graci. De Etna Bianco, een blend van Carricante en Cattaratto, is een frisse minerale witte wijn die intrigeert vanaf de eerste slok. Instant geluk voor maar 4 euro per glas. In rood opteren we voor een wijn die net in stock binnengekomen is. We stellen vol enthousiasme de recent gelanceerde Langhe Nebbiolo 2011 van Roagna voor aan 6 euro per glas. Deze traditioneel gemaakte Langhe zal jullie de nakende donkere herfstavonden in een klap doen vergeten. Wij voorzien eveneens wat kleine versnaperingen bij het degusteren en uiteraard kunnen jullie in gezelschap steeds een fles uit onze rijk gevulde kelder kiezen. Wil je het weekend goed inzetten met familie, vrienden of collega’s, twijfel dan niet en kom langs nu vrijdag vanaf 17u bij Stappato!

Stappato

Sluis 2E2

9810 Eke.

 

Stappato bouwt ... Update

Met Stappato gaan we niet alleen voortdurend op zoek naar de beste, meest verfijnde terroirwijnen in Italië, maar ook naar manieren om onze klanten zo goed mogelijk te dienen. Vandaag de dag kunnen jullie bij ons terecht in Gent en Leuven… wel, dit zal veranderen, want jullie hebben het waarschijnlijk al vernomen: Stappato bouwt!

We hebben een prachtige locatie gevonden waar we as we speak een nieuw bedrijfsgebouw aan het optrekken zijn. Onze kantoren, het magazijn en de schatkamer met topwijnen zullen hier worden ondergebracht. Concreet betekent dit dat we onze vestiging in Gent zullen inruilen voor een nieuwe stek in Eke (Nazareth). Het project ‘De Moerbeek’ is een klein KMO-park gelegen in Sluis te Eke. Met ons perceel, grenzend aan de Moerbeek, kijken we uit over een prachtig natuurgebied waar we in alle rust temidden van een groene omgeving een buitengewone locatie hebben voor wijndegustaties en - proeverijen. De afslag De Pinte (E17) is amper 4 minuten rijden, dus we zullen meer dan ooit vlot bereikbaar zijn.

In het nieuwe gebouw is het de bedoeling dat we naast kantoren voor de dagelijkse werking ruimte hebben om groepen tot 30 personen te ontvangen en gerichte degustaties en masterclasses te organiseren. U zal er als particulier terecht kunnen voor al uw wijnaankopen. Naast het reguliere magazijn investeren we in een exclusief magazijn, waar al onze topwijnen aan een constante temperatuur en vochtigheid kunnen rijpen. U leest het, veel concrete plannen en veel ‘goesting’ om er in te vliegen. Via deze link houden we u graag op de hoogte van de vorderingen van het nieuwe gebouw.

Momenteel is de ruwbouwfase bijna achter de rug, zijn we volop bezig met het vloeren en het buitenschrijnwerk. Vanaf februari starten we dan met de volledige binneninrichting om tegen eind april te verhuizen. Uiteraard plannen we de nodige festiviteiten op de nieuwe locatie, dus houd de komende maanden uw mail- en postbus in de gaten. We zijn er van overtuigd dat deze plek ook u zal betoveren.