Nieuws

Enoteca Stappato è chiusa in bellezza

Cari amici, beste wijnvrienden,

Wat waren jullie geweldig! De voorbije twee weken vonden de finale feestweken van Enoteca Stappato plaats, waarbij jullie massaal langskwamen om koopjes te doen maar voornamelijk om ons uit te wuiven, een goed glas te drinken en talrijke herinneringen op te halen. Hartverwarmend. Grazie di cuore !!! Afgelopen zaterdag was de laatste dag van Enoteca Stappato. Het was zeer emotioneel, maar wat hebben we genoten. De vele toffe reacties en bedankingen doen ons beseffen dat we met Enoteca Stappato toch iets moois hebben opgebouwd in Leuven. Het was voor ons een waar genoegen om jullie te verrassen met nieuwe ontdekkingen maar evenzeer om te luisteren naar jullie feedback, meningen en proefnotities.

Echt weg gaan we natuurlijk nooit

De grote proeverijen (juni & november) zullen nog steeds plaatsvinden in de Loft 130 te Korbeek Lo. Wie weet komen we ook wel met een pop-up initiatief naar het einde van het jaar toe en volgen er kleinere, thematische evenementen met bepaalde partners. Tenslotte kunnen jullie steeds op onze website terecht voor jullie bestellingen. We zitten immers wekelijks in regio Leuven voor leveringen. Meer informatie vinden jullie op www.stappato.be

Enoteca gaat feestelijk zijn laatste weken in !!!

Zoals jullie weten gaat onze vestiging in Leuven eind augustus dicht. De voorbije 9 jaren in onze Enoteca waren bijzonder op alle vlak: we hebben gelachen, we hebben gefeest, we hebben ontelbare memorabele wijnmomenten beleefd. We houden vele schitterende herinneringen over aan 9 prachtige jaren en uiteraard gaan de laatste weken gepaard met de nodige festiviteiten.

In juli blijft Enoteca Stappato gewoonweg open tijdens de normale openingsuren: van woensdag tot zaterdag, van 10u30 tot 18u00 doorlopend. Tot en met zaterdag 30 juli 2016 kunnen jullie dus terecht voor al jullie wijnaankopen. Daarna gaat onze aller-Renato twee weken op reis naar Italië en laden we allemaal onze batterijen op om midden augustus onze twee feestweken in te zetten. De start wordt gegeven op woensdag 17 augustus 2016.

Belangrijk om te weten:

Wij hebben niet de intentie om veel wijn opnieuw te verhuizen richting Eke. Alles mag de deur uit! Daarom hebben we besloten om onze vaste klanten te belonen en geven we speciale kortingen tijdens onze feestweken. We starten met 2% korting op woensdag 17 augustus 2016 en elke dag tot aan de sluiting komt hier 2% extra bij om zo te eindigen met een korting van liefst 16% op onze laatste dag, zaterdag 27 augustus. Kortom, dit is dé uitgelezen kans om koopjes te doen in Enoteca Stappato. Let wel, de speciale promotie geldt enkel en alleen op aankopen in de Enoteca en zolang de voorraad strekt.

Verder zullen er is de wijnfrigo enkele speciale wijnflessen liggen die ter plekke kunnen gedegusteerd worden aan onze houten familietafel. We hebben in al die jaren enkele oudere millésimes verzameld en dit lijkt ons het ideale moment om er enkele van kraken. In de twee feestweken zal het Stappato-team bovendien talrijk aanwezig zijn en zal je merken dat er regelmatig unieke flessen zullen worden ontkurkt.

De laatste 2 vrijdagen en zaterdagen willen we er echt één groot Italiaans feestje van maken. Vrijdag 19, zaterdag 20 en vrijdag 26 augustus 2016 en zeker en vast op onze allerlaatste dag zaterdag 27 augustus 2016 voorzien wij steevast enkele Italiaanse specialiteiten om van te smullen: van huisbereide speducci (lamsspiesjes), over porchetta (geroosterde varkensbuik) tot à la minute gemaakte risotto. Op deze vier dagen zullen er eveneens bijzondere wijnen aan het glas te proeven zijn. Onder het motto "Big, bigger, biggest!" mogen jullie jullie verwachten aan 5-liter Brunello di Montalcino 2011 van Pietroso, 5-liter Barolo Monprivato 2011 van Mascarello, 5-liter Barbaresco Asili 2010 van Roagna, 3-liter Barolo Cerretta 2011 van Giacomo Conterno en nog veel meer. Uiteraard blijven we deze dagen langer open en zal het vieren worden tot in de vroege uurtjes.

Mis onze feestweken niet. Noteer alvast de data met stip in jullie agenda en houd jullie mailbox en onze facebookpagina in de gaten voor de allerlaatste info.

Salute e saluti en ci vediamo ad Enoteca Stappato,

Filip, Jens, Jeroen, Renato & Robin

Apéro Friday 29 januari 2016

Jullie zijn doorgaans al erg vertrouwd met onze selectie uit Piemonte, Toscane en Sicilië. Laten we daarom komende vrijdag 29 januari 2016 eens van het gekende pad afgaan en de regio Umbrië bezoeken. Het wijndomein Poggio Bertaio is al jaren een van de vaste waarden in ons assortiment. Ze zitten op een boogscheut van de Toscaanse grens, op vogelvlucht van het stadje Montepulciano van de legendarische Vino Nobile-appellatie. Poggio Bertaio is gekend om zijn pure Sangiovese-wijnen die ze gedurende enkele jaren in eigen kelders laten rijpen vooraleer ze op de markt te brengen. Wij stellen graag in primeur de Cimbolo Sangiovese Umbria 2010 voor. Dit niveau betaal je al snel 20% à 30% meer in Toscane. Bovendien is het bijzondere aangenaam om eens een Sangiovese te proeven met wat jaren op de teller. De Cimbolo staat te proeven aan 6 euro per glas. Iedereen is welkom in Enoteca Stappato in de Diestsestraat 206 te Leuven vanaf 17u tot ... Wij voorzien een knabbeltje bij het degusteren.

Communicatie rond Enoteca Stappato te Leuven

Daar onze nieuwe stek echt hét kloppende hart van Stappato wordt, hebben we besloten om een ander belangrijk hoofdstuk af te sluiten. Enoteca Stappato te Leuven zal namelijk eind augustus 2016 de deuren sluiten, maar we doen dit wel in stijl. Na negen jaar Diestsestraat loopt ons huurcontract af en is het tijd voor een nieuwe uitdaging. De prachtige wijnmomenten die we samen beleefd hebben aan de lange tafel, zijn talrijk en zullen we blijven koesteren. U mag er overigens zeker van zijn dat de laatste 8 maanden de meest intense zullen worden, want we plannen verschillende activiteiten. Stay tuned!

Uiteraard laten we onze Vlaams-Brabantse klanten niet in de steek. We blijven jaarlijks twee grote proeverijen organiseren in Loft130, mogelijk komen er kleinere initiatieven tussendoor en we kijken uit naar een eventuele pop-up store tijdens het eindejaar. Verder kan u blijven bestellen via onze website. Tenslotte blijven onze twee sterkhouders van Leuven, Renato en Tom, actief in de wijn.

Renato Pergola zal zijn zoon Davide gaan versterken bij diens Italiaanse traiteurzaak Zio te Herselt. Al jaren vertrouwt Zio op de Stappato-expertise bij zijn wijnselectie en op aanvraag is het volledige Stappato-gamma hier te krijgen.

Onze benjamin van de Stappato-familie, Tom Coun, gaat vanaf midden februari op zijn beurt van start met een eigen project Wines & Bites in de gemeente Lanaken, waar ook zijn roots liggen. Tom wist een prestigieuze wedstrijd voor jonge ondernemers te winnen waardoor hij een prachtig pand in het centrum ter beschikking krijgt. Het wordt een heuse wijnwinkel met een gelijkaardige beleving als deze bij Enoteca Stappato. Naast een uitgebreide Italiaanse Stappato-selectie zal je bij Wines & Bites ook terecht kunnen voor het betere werk van Frankrijk, Spanje en zelfs Limburg, want je zal er enkele buitengewone pareltjes van eigen bodem kunnen ontdekken.

Kortom, het belooft een bijzonder druk, maar ongetwijfeld uiterst boeiend 2016 te worden, waarbij we Italiaanse wijnen nog meer op de kaart willen zetten en onze stempel willen drukken op de Belgische wijnmarkt. Wij hebben er ontzettend veel 'goesting' in en we hopen van jullie hetzelfde!

Salute e saluti e ci vediamo a Stappato,

Filip, Jens, Jeroen, Robin, Renato en Tom

Stappato bouwt ... Update

Met Stappato gaan we niet alleen voortdurend op zoek naar de beste, meest verfijnde terroirwijnen in Italië, maar ook naar manieren om onze klanten zo goed mogelijk te dienen. Vandaag de dag kunnen jullie bij ons terecht in Gent en Leuven… wel, dit zal veranderen, want jullie hebben het waarschijnlijk al vernomen: Stappato bouwt!

We hebben een prachtige locatie gevonden waar we as we speak een nieuw bedrijfsgebouw aan het optrekken zijn. Onze kantoren, het magazijn en de schatkamer met topwijnen zullen hier worden ondergebracht. Concreet betekent dit dat we onze vestiging in Gent zullen inruilen voor een nieuwe stek in Eke (Nazareth). Het project ‘De Moerbeek’ is een klein KMO-park gelegen in Sluis te Eke. Met ons perceel, grenzend aan de Moerbeek, kijken we uit over een prachtig natuurgebied waar we in alle rust temidden van een groene omgeving een buitengewone locatie hebben voor wijndegustaties en - proeverijen. De afslag De Pinte (E17) is amper 4 minuten rijden, dus we zullen meer dan ooit vlot bereikbaar zijn.

In het nieuwe gebouw is het de bedoeling dat we naast kantoren voor de dagelijkse werking ruimte hebben om groepen tot 30 personen te ontvangen en gerichte degustaties en masterclasses te organiseren. U zal er als particulier terecht kunnen voor al uw wijnaankopen. Naast het reguliere magazijn investeren we in een exclusief magazijn, waar al onze topwijnen aan een constante temperatuur en vochtigheid kunnen rijpen. U leest het, veel concrete plannen en veel ‘goesting’ om er in te vliegen. Via deze link houden we u graag op de hoogte van de vorderingen van het nieuwe gebouw.

Momenteel is de ruwbouwfase bijna achter de rug, zijn we volop bezig met het vloeren en het buitenschrijnwerk. Vanaf februari starten we dan met de volledige binneninrichting om tegen eind april te verhuizen. Uiteraard plannen we de nodige festiviteiten op de nieuwe locatie, dus houd de komende maanden uw mail- en postbus in de gaten. We zijn er van overtuigd dat deze plek ook u zal betoveren.

Openingsdagen en -uren Enoteca Stappato

Tijdens de feestdagen zal Enoteca Stappato te Leuven uitzonderlijk open zijn op zondag 20, dinsdag 22, zondag 27 en dinsdag 29 december 2015. Ook op kerstavond en oudejaarsavond zijn we open tot 16u00 voor alle last-minute wijninkopen en cadeautjes. De andere dagen kan u terecht in onze Enoteca tijdens de normale openingsuren. Hieronder vindt u het complete overzicht.

- zondag 20 december : van 10u30 tot 18u00
- maandag 21 december : gesloten
- dinsdag 22 december : van 10u30 tot 18u00
- woensdag 23 december : van 10u30 tot 18u00
- donderdag 24 december : van 10u30 tot 16u00
- vrijdag 25 december : gesloten
- zaterdag 26 december : van 10u30 tot 18u00
- zondag 27 december : van 10u30 tot 18u00
- maandag 28 december : gesloten
- dinsdag 29 december : van 10u30 tot 18u00
- woensdag 30 december : van 10u30 tot 18u00
- donderdag 31 december : van 10u30 tot 16u00

Vanaf donderdag 7 januari 2016 verwelkomen wij jullie opnieuw in Enoteca Stappato tijdens de normale dagen en uren.

In Gent kan u in principe tijdens de kantooruren (van maandag tot vrijdag, van 9u00 tot 18u00) blijvend terecht voor uw feestaankopen, maar voor alle zekerheid vragen wij u vooraf even een belletje te geven op volgend telefoonnr. (09) 216.40.70.

Prettige feesten en hopelijk kleuren ze dankzij Stappato ook wat Italiaans. Salute e saluti,

Filip, Jens, Jeroen, Renato, Tom en Robin

 

Apéro Friday 29 augustus 2014

Wie de laatste Apéro Friday in Enoteca Stappato heeft meegemaakt, kent ondertussen de Italiaanse vibes die dan te voelen zijn ter hoogte van onze wijnwinkel in de Leuvense binnenstad. We hadden gelukkig het weer mee en mochten circa 50 enthousiaste wijnliefhebbers verwelkomen in de Diestsestraat 206. Volgende week, vrijdag 29 augustus 2014, is het opnieuw zo ver. Iedereen kan komen genieten van de Soave La Broia 2012 van Roccolo Grassi, een buitengewoon mooie Soave op basis van 100% Garganega, die je kan degusteren voor 4 euro per glas. Je kan uiteraard eveneens een ander flesje kiezen uit de wijnfrigo of de -rekken. Iedereen is welkom in Enoteca Stappato te Leuven vanaf 17u tot in de late uurtjes. Wij voorzien enkele huisbereide antipasti. Ci vediamo a Stappato !