Nieuws

Stappato viert zijn 10-jarig bestaan !!!

Jubileumdegustatie naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Stappato. Met liefst 28 van onze beste wijnproducenten heffen we het glas op deze belangrijke mijlpaal. Tijdens het eerste weekend van juni, zaterdag 3 en zondag 4 juni

Lees verder >

Proeflijst openflessendagen online!

Nog een paar weken en dan is het weer zo ver. We staan te popelen om vijf van onze topproducenten te verwelkomen op onze Openflessendagen. Allemaal zullen ze hun recent gelanceerde wijnjaren presenteren. We verwelkomen Nervi (Piemonte), Boscarelli (Toscane), Le Marchesine (Lombardije) en Graci & De Bartoli (Sicilië).

De nieuwsgierige wijnliefhebbers vinden alvast de volledige degustatielijst online bij het inschrijvingsformulier.

Met tal van promoties, verschillende nieuwigheden en enkele bijzondere primeurs belooft het opnieuw een topeditie te worden. Het concept is ongewijzigd gebleven. Voor 15 euro inkom kan u meer dan 60 referenties degusteren. Bovendien mag u het kristallen degustatieglas van Spiegelau (t.w.v. 10,50 euro) mee naar huis nemen en krijgt u bij een aankoop vanaf 150 euro per persoon het entreegeld terugbetaald.

Nog niet ingeschreven? Geen nood.

Om alles vlot te laten verlopen, zouden wij iedereen willen vragen om zich vooraf in te schrijven via volgende link: www.stappato.be/topevent.

Grote Najaarsdegustatie - 18 t.e.m. 21 november 2016

Zoals in het verleden vindt onze herfstproeverij plaats op twee locaties. Vrijdagavond 18 november 2016 van 17u tot 21u starten we met een 'nocturne' in Loft130, de prachtig gerenoveerde hoeve in Korbeek-Lo, die de meesten onder jullie ondertussen al wel kennen. Ook op zaterdagnamiddag 19 november 2016 kunnen jullie van 14u tot 19u komen proeven in dit feeërieke kader. Zondagnamiddag 20 november 2016 van 14u tot 19u en maandagavond 21 november 2016 van 17u tot 21u kunnen jullie terecht in onze nieuwe gebouwen te Eke.

Natuurlijk hebben we weer enkele domeinen uitgenodigd. Uit Sicilië verwelkomen we niemand minder dan toppers Graci en De Bartoli. Uit Piemonte krijgen we Nervi en uit Lombardije onze vaste waarde in Franciacorta Le Marchesine op bezoek. Tenslotte is ook de koning van de Vino Nobile, Boscarelli, van de partij. Uiteraard staan er tal van andere wijnen uit het gamma te degusteren. Een volledige proeflijst zal in de komende weken worden toegestuurd.

Als je dit unieke evenement niet wil missen, schrijf je zo snel mogelijk in via volgende link: www.stappato.be/topevent.

Apero Friday 14 oktober 2016 in Eke

Na een gezellige eerste editie op onze nieuwe locatie te Eke organiseren we aanstaande vrijdag 14 oktober 2016 onze tweede editie. In wit kiezen we voor de Etna Bianco 2015 van Graci. De Etna Bianco, een blend van Carricante en Cattaratto, is een frisse minerale witte wijn die intrigeert vanaf de eerste slok. Instant geluk voor maar 4 euro per glas. In rood opteren we voor een wijn die net in stock binnengekomen is. We stellen vol enthousiasme de recent gelanceerde Langhe Nebbiolo 2011 van Roagna voor aan 6 euro per glas. Deze traditioneel gemaakte Langhe zal jullie de nakende donkere herfstavonden in een klap doen vergeten. Wij voorzien eveneens wat kleine versnaperingen bij het degusteren en uiteraard kunnen jullie in gezelschap steeds een fles uit onze rijk gevulde kelder kiezen. Wil je het weekend goed inzetten met familie, vrienden of collega’s, twijfel dan niet en kom langs nu vrijdag vanaf 17u bij Stappato!

Stappato

Sluis 2E2

9810 Eke.

 

Stappato openflessendagen

Net als bij de vorige edities bundelen we onze najaarsproeverij te Leuven en deze in Stappato Gent in één weekend. Vrijdagavond 13 november 2015 van 17u tot 21u starten we met een 'nocturne' in Loft130, de prachtig gerenoveerde hoeve in Korbeek-Lo, die de meesten onder jullie ondertussen al wel kennen. Ook op zaterdagnamiddag 14 november 2015 kunnen jullie van 14u tot 19u komen proeven in dit feeërieke kader. Zondagnamiddag 15 november 2015 van 14u tot 19u en maandagavond 16 november 2015 van 17u tot 21u kunnen jullie traditiegetrouw terecht in onze gebouwen te Gent.

Natuurlijk hebben we weer enkele domeinen uitgenodigd. Uit Piemonte verwelkomen we niemand minder dan toppers Luca Roagna en Nervi. Uit Veneto zal eigenares Francesca Sartori van het gerenommeerde wijnhuis Roccolo Grassi in hoogsteigen persoon aanwezig zijn. De Chianti Classico-regio wordt vertegenwoordigd door de gepassioneerde Marco Ricasoli van Rocca di Montegrossi. Uit Sicilia hebben we tenslotte spring-in-'t-veld Alberto Graci te gast. Uiteraard staan er tal van andere wijnen uit het gamma te degusteren. Een volledige proeflijst mag u in de komende weken verwachten.

Wilt u dit unieke evenement niet missen, dan kan u zich best zo snel mogelijk inschrijven via volgende link: www.stappato.be/topevent

 

Primeur voorjaar 2015

Vele wijnliefhebbers hebben de afgelopen weken al zitten polsen en hier is hij dan: de nieuwe voorjaarsprimeur. Traditioneel zijn we in januari met het Stappato-team naar Italië getrokken om bij onze wijndomeinen de nieuwe selectie topwijnen voor te proeven en we mogen stellen dat deze voorverkoop eentje is om in te kaderen. In Piemonte blijkt 2011 een wijnjaar te zijn met ongelooflijk veel finesse en elegantie en dit leidt voornamelijk in Barbaresco tot wijnen die zelfs het topmillésime 2010 weten te overstijgen. De wijnen van Piero Busso, Roberto Voerzio, Bruno Giacosa en Giuseppe Mascarello sloegen ons met verstomming. Verder hebben we een uitgebreide Toscaanse selectie met een impressionante set Brunello 2010 en toppers uit de Chianti Classico- en Vino Nobile-regio. And last but not least, verdienen de Sicilianen in ons assortiment de nodige aandacht met nieuwe lanceringen van Graci en Occhipinti. Het volledige verslag , voor zij die deze toppers niet willen missen, is opvraagbaar via info@stappato.be. De productie van verschillende wijnen is bijzonder klein en bijgevolg zijn de verkregen aantallen beperkt. Snel zijn is en blijft de boodschap!

Voorjaarsproeverij Stappato 13 - 14 -15 en 16 juni 2014

Volgende week is het weer zo ver, dan laten enkele Italiaanse topdomeinen, waaronder Roagna, Poliziano en Santa Barbara, hun recent gelanceerde wijnen proeven tijdens onze openflessendagen te Leuven en Gent. Ook de nieuwe aanwinsten van dit jaar zullen te ontdekken zijn: Nervi uit Gattinara (Piemonte), Giovanni Almondo uit Roero (Piemonte), Peter Dipoli uit Alto Adige en vers van de pers Graci uit Sicilië.

Net als bij de vorige proefdagen starten we vrijdagavond 13 juni 2014 met een 'nocturne' van 17u tot 21u op locatie: Loft130, een gerenoveerde hoeve op de Oude Baan 130 te Korbeek-Lo. Ook op zaterdagnamiddag 14 juni 2014 kan u van 14u tot 19u terecht in dit adembenemende kader. Zondagnamiddag 15 juni 2014 van 14u tot 19u en maandagavond 16 juni 2014 van 17u tot 21u heten wij u traditiegetrouw van harte welkom in onze gebouwen te Gent.

Het concept is ongewijzigd gebleven. Voor 15 euro inkom kan u meer dan 60 referenties degusteren. Bovendien mag u het kristallen degustatieglas van Spiegelau (t.w.v. 10,50 euro) mee naar huis nemen en krijgt u een voucher ter waarde van 15 euro die u kan gebruiken voor een eventuele aankoop.

 

Stappato is alvast aan het aftellen. Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in en maken jullie er samen met ons één groot Italiaans feest van?

 

Salute e saluti