Nieuws

Apéro Friday 11 september 2015

Het is volop aan het nazomeren en dus kijken we reikhalzend uit naar de komende Apéro Friday. Nu vrijdag 11 september 2015 maken we er weer een feesteditie van. Wijn in de kijker is een van de absolute vlaggenschepen in de Chianti Classico-regio, de eerste single vineyard in de appellatie sinds 1962, een wijn die ontzettend mooi kan ouderen en een van onze persoonlijke favorieten en eerste liefdes sinds de start van Stappato: de Il Poggio Chianti Classico Riserva van Castello di Monsanto. De laatste jaargang op de markt is de alom geprezen 2009, maar wij voorzien ook enkele exclusieve, oudere jaargangen, die je kan degusteren aan 10 euro per glas met een begeleidend bordje pasta. Je kan uiteraard ook een ander flesje kiezen uit de wijnfrigo of de -rekken. Iedereen is welkom in Enoteca Stappato in de Diestsestraat 206 te Leuven vanaf 17u tot ...

Grote najaarsdegustatie Stappato

Gedurende vier dagen krijgen wijnliefhebbers de kans om meer dan 60 referenties te proeven, waaronder enkele nieuwe releases van onze topdomeinen en dit in aanwezigheid van liefst 6 producenten. Bovendien zijn er tal van promoties waarvan u tijdens de proefdagen kan profiteren voor al uw eindejaarsaankopen.

 

Lees snel verder voor alle concrete informatie!

Lees verder >

Primeur najaar 2013

Wat zijn we fier op onze tweede primeurronde van het jaar! In het Piemontese luik is Roagna opnieuw van de partij met een adembenemende selectie uit het koelere wijnjaar 2008, een jaar met ingetogen kracht, delicate zuren en dat lang zal bewaren. Ook mogen we zijn topcru Barbaresco Crichët Pajé uit het klassieke oogstjaar 2004 aanbieden. Zonder twijfel hoort deze wijn thuis bij de absolute top van Piemonte, Italië en ver daar buiten! Verder brengt Giuseppe Mascarello een indrukwekkende Barolo Monprivato 2009 op de markt, een wijn die door vele wijnliefhebbers en -critici nu reeds wordt uitgeroepen tot wijn van het jaar. Tenslotte staan er ook nog twee wijnen van Roberto Voerzio in de aanbieding.

In de Toscaanse selectie zitten o.a. de nieuwe jaargang Nocio Nobile di Montepulciano 2009 van Boscarelli en San Marcellino Chianti Classico 2008 van topdomein Rocca di Montegrossi. And last but not least, we kunnen ook de Monsanto-liefhebbers geruststellen want na drie jaar afwezigheid mogen we opnieuw een Il Poggio Chianti Classico Riserva aan jullie voorstellen.

Meer info vinden jullie via deze link. Zoals gebruikelijk zijn de beschikbare aantallen beperkt, dus snel zijn is en blijft de boodschap als je deze klassiekers graag in de kelder wenst.