Nieuws

Tiende editie Apero Friday

Nu vrijdag 25 juli 2014 organiseren we onze tiende Apéro Friday in Enoteca Stappato te Leuven en dat moet worden gevierd! Daarom zetten we maar liefst twee wijnen in de kijker.

Wijnliefhebbers kunnen genieten van de Franciacorta Satèn van Le Marchesine, een bijzondere mousseux op basis van 100% Chardonnay. Daarnaast staat ook een top-Barbera te proeven van boegbeeld Giuseppe Mascarello. De Barbera d'Alba Scudetto 2009 is een schoolvoorbeeld van deze bijzondere Piemontese druif en het bewijs dat Barbera ook kan ouderen. Beide wijnen kan je degusteren voor 6 euro per glas. rekken.

Iedereen is welkom in Enoteca Stappato in de Diestsestraat 206 te Leuven vanaf 17u tot in de late uurtjes. Voor deze feesteditie voorzien we bij het degusteren huisbereide pizze, bruschette en spiducci

 

Tot dan!

Voorjaarsproeverij Stappato 13 - 14 -15 en 16 juni 2014

Volgende week is het weer zo ver, dan laten enkele Italiaanse topdomeinen, waaronder Roagna, Poliziano en Santa Barbara, hun recent gelanceerde wijnen proeven tijdens onze openflessendagen te Leuven en Gent. Ook de nieuwe aanwinsten van dit jaar zullen te ontdekken zijn: Nervi uit Gattinara (Piemonte), Giovanni Almondo uit Roero (Piemonte), Peter Dipoli uit Alto Adige en vers van de pers Graci uit Sicilië.

Net als bij de vorige proefdagen starten we vrijdagavond 13 juni 2014 met een 'nocturne' van 17u tot 21u op locatie: Loft130, een gerenoveerde hoeve op de Oude Baan 130 te Korbeek-Lo. Ook op zaterdagnamiddag 14 juni 2014 kan u van 14u tot 19u terecht in dit adembenemende kader. Zondagnamiddag 15 juni 2014 van 14u tot 19u en maandagavond 16 juni 2014 van 17u tot 21u heten wij u traditiegetrouw van harte welkom in onze gebouwen te Gent.

Het concept is ongewijzigd gebleven. Voor 15 euro inkom kan u meer dan 60 referenties degusteren. Bovendien mag u het kristallen degustatieglas van Spiegelau (t.w.v. 10,50 euro) mee naar huis nemen en krijgt u een voucher ter waarde van 15 euro die u kan gebruiken voor een eventuele aankoop.

 

Stappato is alvast aan het aftellen. Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in en maken jullie er samen met ons één groot Italiaans feest van?

 

Salute e saluti

Grote najaarsdegustatie Stappato

Gedurende vier dagen krijgen wijnliefhebbers de kans om meer dan 60 referenties te proeven, waaronder enkele nieuwe releases van onze topdomeinen en dit in aanwezigheid van liefst 6 producenten. Bovendien zijn er tal van promoties waarvan u tijdens de proefdagen kan profiteren voor al uw eindejaarsaankopen.

 

Lees snel verder voor alle concrete informatie!

Lees verder >

Belangrijke data om te onthouden

Onze najaarsproeverij vindt dit jaar plaats van vrijdag 15 november tot en met maandag 18 november 2013. Vrijdagavond organiseren we een nocturne in Leuven en ook zaterdag kunnen wijnliefhebbers in Leuven terecht op een nieuwe locatie! Zondag en maandag zijn er dan de proefdagen in onze burelen te Gent. Meer info volgt later, maar noteer alvast deze data met stip in jullie agenda, want er zullen weer verschillende wijnproducenten aanwezig zijn en we maken er traditiegetrouw één groot Italiaans wijnfeest van.

Natuurlijk kan je ook elke eerste zaterdag van de maand terecht in Enoteca Stappato voor onze themaproeverijen. Zaterdag 7 september 2013 laat Flying Sommelier Tom zijn persoonlijke favorieten proeven. Iedereen is dus meer dan welkom!