Nieuws

Lunch met Giuseppe Mascarello @ Lammekeshoeve (Grimbergen)

Daags na het event in The Butcher's Son, op vrijdag 23 maart 2018 staat er tevens een lunch met Giuseppe Mascarello gepland in de Lammekeshoeve te Grimbergen.

Samen met Giuseppe proeven we het assortiment van Mascarello: de nieuwe Dolcetto 2016, Barbera Scudetto 2013, Langhe Nebbiolo 2015, Barolo Villero 2012 en tenslotte de twee laatste jaargangen Monprivato, nl. 2012 en 2013. Chef Kevin zorgt voor een aangepast menu en voor de all-in prijs van 135 euro per persoon maakt u kennis met deze prachtige wijnen. Ook hier zijn de plaatsen beperkt tot 22 personen. Inschrijven kan door te mailen naar info@stappato.be

Apéro Friday 15 januari 2016

Komende vrijdag is het opnieuw Apéro Time en wat ons betreft moet de eerste van 2016 onmiddellijk een feesteditie worden. Starten doen we met een bubbeltje, meer bepaald de nieuwe jaargang Franciacorta Rosé 2010. Le Marchesine is dé referentie op gebied van mousserende wijnen in de Franciacorta-regio en eigenaar Loris Biata maakt dan ook een bijzonder verfijnde rosé. Daarnaast lanceren we eveneens een pre-primeur. Zoals u weet mag u midden februari traditiegetrouw een voorjaarsprimeur van onze toppers verwachten. Wel, een van de topwijnen die zal worden aangeboden, is de Barbera d'Alba Scudetto 2012 van Giuseppe Mascarello. Wij waren evenwel danig onder de indruk van de 2012, dat we al wat flessen hebben laten overkomen en de trouwe bezoekers van onze Apéro Fridays geven we graag de eer om deze unieke Barbera als eersten te proeven. U kan beide wijnen komen degusteren aan resp. 5 euro en 7 euro. Iedereen is welkom in Enoteca Stappato in de Diestsestraat 206 te Leuven vanaf 17u tot ... Wij voorzien bij het proeven een hapje.

Salute e salut e ci vediamo a Stappato,

Filip, Jens, Jeroen, Renato, Tom & Robin

 

Tiende editie Apero Friday

Nu vrijdag 25 juli 2014 organiseren we onze tiende Apéro Friday in Enoteca Stappato te Leuven en dat moet worden gevierd! Daarom zetten we maar liefst twee wijnen in de kijker.

Wijnliefhebbers kunnen genieten van de Franciacorta Satèn van Le Marchesine, een bijzondere mousseux op basis van 100% Chardonnay. Daarnaast staat ook een top-Barbera te proeven van boegbeeld Giuseppe Mascarello. De Barbera d'Alba Scudetto 2009 is een schoolvoorbeeld van deze bijzondere Piemontese druif en het bewijs dat Barbera ook kan ouderen. Beide wijnen kan je degusteren voor 6 euro per glas. rekken.

Iedereen is welkom in Enoteca Stappato in de Diestsestraat 206 te Leuven vanaf 17u tot in de late uurtjes. Voor deze feesteditie voorzien we bij het degusteren huisbereide pizze, bruschette en spiducci

 

Tot dan!