Nieuws

Ambassadeurs van Enoteca Stappato

Daarbuiten hebben we natuurlijk enkele fantastische ambassadeurs waar jullie onze producten kunnen terugvinden. Eerst en vooral gaat onze aller Renato vanaf oktober een Enoteca opstarten in de speciaalzaak van zijn zoon Davide in Herselt. Bij Zio zullen jullie een groot deel van ons assortiment terugvinden en is alles te verkrijgen op aanvraag. (www.ziozio.be)

Verder werken we al jaren samen met Chateau & Co in Haacht centrum. Eigenaar Erwin is een groot wijnliefhebber met een breed assortiment wijnen en spirits van over de hele wereld. Voor het Italiaans verhaal werkt hij met een beperkte selectie van ons gamma, maar op aanvraag kunnen andere referenties eveneens besteld worden. (www.chateau-en-co.be)

Een zelfde verhaal vinden we terug bij collega Jublou. Patrick heeft een wijnwinkel op de Tiensesteenweg in Lovenjoel maar zou dit najaar een wijnconcept in Leuven centrum openen, waarbij we nauw gaan samenwerken. (www.wijnenpatrickjublou.be)

Tenslotte is er nog Patisserie Zuut. Mede-eigenaar Pieter De Volder is een jeugdvriend, was vroeger Chef Patissier bij Luzine van Jeroen Meus en heeft sinds een klein jaar een topzaak aan de Vismarkt in Leuven. Hier staan enkele van onze bubbels, Collalto & Le Marchesine, en dessertwijnen in de aanbieding. Vergeet ook de overheerlijke ZUUTigheden niet. (www.patisseriezuut.be)

 

 

 

Communicatie rond Enoteca Stappato te Leuven

Daar onze nieuwe stek echt hét kloppende hart van Stappato wordt, hebben we besloten om een ander belangrijk hoofdstuk af te sluiten. Enoteca Stappato te Leuven zal namelijk eind augustus 2016 de deuren sluiten, maar we doen dit wel in stijl. Na negen jaar Diestsestraat loopt ons huurcontract af en is het tijd voor een nieuwe uitdaging. De prachtige wijnmomenten die we samen beleefd hebben aan de lange tafel, zijn talrijk en zullen we blijven koesteren. U mag er overigens zeker van zijn dat de laatste 8 maanden de meest intense zullen worden, want we plannen verschillende activiteiten. Stay tuned!

Uiteraard laten we onze Vlaams-Brabantse klanten niet in de steek. We blijven jaarlijks twee grote proeverijen organiseren in Loft130, mogelijk komen er kleinere initiatieven tussendoor en we kijken uit naar een eventuele pop-up store tijdens het eindejaar. Verder kan u blijven bestellen via onze website. Tenslotte blijven onze twee sterkhouders van Leuven, Renato en Tom, actief in de wijn.

Renato Pergola zal zijn zoon Davide gaan versterken bij diens Italiaanse traiteurzaak Zio te Herselt. Al jaren vertrouwt Zio op de Stappato-expertise bij zijn wijnselectie en op aanvraag is het volledige Stappato-gamma hier te krijgen.

Onze benjamin van de Stappato-familie, Tom Coun, gaat vanaf midden februari op zijn beurt van start met een eigen project Wines & Bites in de gemeente Lanaken, waar ook zijn roots liggen. Tom wist een prestigieuze wedstrijd voor jonge ondernemers te winnen waardoor hij een prachtig pand in het centrum ter beschikking krijgt. Het wordt een heuse wijnwinkel met een gelijkaardige beleving als deze bij Enoteca Stappato. Naast een uitgebreide Italiaanse Stappato-selectie zal je bij Wines & Bites ook terecht kunnen voor het betere werk van Frankrijk, Spanje en zelfs Limburg, want je zal er enkele buitengewone pareltjes van eigen bodem kunnen ontdekken.

Kortom, het belooft een bijzonder druk, maar ongetwijfeld uiterst boeiend 2016 te worden, waarbij we Italiaanse wijnen nog meer op de kaart willen zetten en onze stempel willen drukken op de Belgische wijnmarkt. Wij hebben er ontzettend veel 'goesting' in en we hopen van jullie hetzelfde!

Salute e saluti e ci vediamo a Stappato,

Filip, Jens, Jeroen, Robin, Renato en Tom