Verkoper: Gulfi
Type: Rode wijn
Prijs:
19.50
Gulfi is zonder twijfel een boegbeeld binnen de Siciliaanse wijnbouw. Het domein dat volledig bio-dynamisch werkt is één van de weinigen die zijn terroirs apart vinifeert en rekening houdt met de karakteristieken van de wijngaard. Deze Nerojbleo is een cru in het Iblea-gebergte en biedt eigenlijk een mooie overgang tussen de basis Rossojbleo en de topcrus. In tegenstelling tot de meeste Nero d'Avola-wijnen die vaak enorm geëxtraheerd zijn, is deze wijn gemaakt op zijn elegantie en finesse. Mooi geouderd!
Type: | Rode wijn |
Naam: | Nerojbleo Nero d'Avola |
Jaartal: | 2020 |
Producent: | Gulfi |
Appellatie: | Sicilia DOC |
Regio: | Sicilia |
Druivenrassen: | Nero d'Avola 100% |
Inhoud: | 75cl |
Verpakking: | per 6 |
Wijnstijl: | sappig - fruitig |
Serveren bij: | Vlees - of pastagerechten |
Bewaarpotentieel: | nog houdbaar (nu-2028) |
Verkoper: Piero Busso
Type: Rode wijn
Prijs:
177.75
Piero Busso is een klein familiebedrijfje in Neive. Ze produceren slechts 40.000 flessen per jaar maar elke fles is dan ook een pareltje. Deze Barbaresco Gallina is het paradepaardje van het domein en wordt enkel in de grote jaren geproduceerd. Met een productie van slechts 3000 gewone flessen en 120 magnums is de beschikbaarheid bijzonder gelimiteerd maar een absolute must in de wijnkelder van elke Nebbiolo-liefhebber. De Barbaresco Gallina behoort tot het allergrootste in zijn soort!
Type: | Rode wijn |
Naam: | Barbaresco Gallina magnum |
Jaartal: | 2020 |
Producent: | Piero Busso |
Appellatie: | Barbaresco DOCG |
Regio: | Piemonte |
Druivenrassen: | Nebbiolo 100% |
Inhoud: | 150cl |
Verpakking: | per 1 ( in houten kist) |
Wijnstijl: | intens - verfijnd |
Serveren bij: | Rood (gegrild) vlees |
Bewaarpotentieel: | kelderrust nodig (2026-2035) |
Verkoper: Piero Busso
Type: Rode wijn
Prijs:
146.25
Piero Busso is een klein familiebedrijfje in Neive. Ze produceren slechts 40.000 flessen per jaar maar elke fles is dan ook een pareltje. Deze Barbaresco San Stefanetto - San Stunet is iets krachtiger dan de Mondino. Een vatrijping van 18 maanden voor 70% op barriques en voor 30% op grote fusten zorgt voor een complexe wijn met zelfs aroma's van tabak en op latere leeftijd truffel. Een pareltje!
Type: | Rode wijn |
Naam: | Barbaresco San Stunet |
Jaartal: | 2020 |
Producent: | Piero Busso |
Appellatie: | Barbaresco DOCG |
Regio: | Piemonte |
Druivenrassen: | Nebbiolo 100% |
Inhoud: | 150cl |
Verpakking: | per 1 (in houten kist) |
Wijnstijl: | finesserijk - subtiel |
Serveren bij: | Rood (gegrild) vlees |
Bewaarpotentieel: | nog houdbaar (2026-2032) |
Antonio Galloni: | not scored yet |
Verkoper: Roccolo Grassi
Type: Rode wijn
Prijs:
33.75
Roccolo Grassi staat bekend als één van de coming stars in de Valpolicella-regio. Deze Valfresca Valpolicella Superiore is een relatief nieuwe toevoeging aan het portfolio van het domein. Het idee erachter is om een wijn te maken zoals de Valpolicella, maar dan zonder de "appassimento". De wijngaarden zijn kalkair wat bijdraagt tot de complexiteit. Indrukwekkend glas wijn!
Type: | Rode wijn |
Naam: | Valfresca Valpolicella Superiore |
Jaartal: | 2015 |
Producent: | Roccolo Grassi |
Appellatie: | Valpolicella DOC |
Regio: | Veneto |
Druivenrassen: | Corvina 65%, Corvinone 15%, Rondinella 10% & Oseleta 5% |
Inhoud: | 75cl |
Verpakking: | per 6 |
Wijnstijl: | krachtig - sappig |
Serveren bij: | Stevige vleesgerechten |
Bewaarpotentieel: | nog houdbaar (nu-2027) |
Antonio Galloni: | not scored yet |
Verkoper: Poliziano
Type: Rode wijn
Prijs:
265.00
Poliziano is één van de voortrekkers in de Vino Nobile-regio nabij het dorpje Montepulciano. De wijn wordt gemaakt met passie en visie. De stokken worden zeer dicht tegen elkaar geplant om zo een natuurlijke concurrentie in de wijngaarden te bewerkstelligen. Hierdoor wordt het beste in de druif naar boven gehaald en krijgt men een indrukwekkende complexiteit in de wijn. Deze 2020 Nobile is ronduit schitterend!
Type: | Rode wijn |
Naam: | Vino Nobile di Montepulciano |
Jaartal: | 2020 |
Producent: | Poliziano |
Appellatie: | Nobile di Montepulciano DOCG |
Regio: | Toscana |
Druivenrassen: | Prugnolo Gentile (Sangiovese) 80% & Canaiolo Nero, Mammolo, Colorino en Merlot 20% |
Inhoud: | 500cl |
Verpakking: | per 1 (in houten kist) |
Wijnstijl: | krachtig - sappig |
Serveren bij: | Vlees - of pastagerechten |
Bewaarpotentieel: | nog houdbaar (nu-2030) |
Verkoper: Emidio Pepe
Type: Rode wijn
Prijs:
92.95
Montepulciano is de koning onder de regionale, autochtone druivenrassen in de regio Abruzzo. In het verleden oordeelde men dat de druif wijnen voorbracht 'klaar om te drinken' en dus niet mooi kon ouderen. Bij Emidio Pepe hebben ze altijd geloofd in het potentieel en door de jaren heen hebben ze deze vooroordelen meer dan weerlegd. Na de oogst worden de druiven manueel ontrist in houten fusten, waarna ze een gisting ondergaan op cementen cuves van 22 en 30 hl zonder toevoeging van geselecteerde gisten. Daarna worden de wijn manueel gebotteld via een eenvoudige sifon, zonder enige klaring of filtratie wat dan ook. We krijgen een gestructureerde, robuuste, doch elegante wijn in de eerste jaren die met de tijd evolueert naar een evenwichtige wijn met zachte en ronde tannines, met een enorme lengte en persistentie in de mond en met kruidige en fruitige hinten in de neus. Daarom wordt de Montepulciano-druif ook wel de 'ijzeren vuist in een fluwelen handschoen' genoemd. In de kelders rusten nog flessen uit de beginjaren van Emidio Pepe die nog steeds in schitterende vorm verkeren. Wanneer flessen van meer dan 10 jaar oud de kelder verlaten, worden ze met de hand één voor één gedecanteerd om het sediment te verwijderen.
Reeds in het begin van de jaren 1970 begon Emidio Pepe met de herbeplanting van de wijngaard die de familie nu de "moederwijngaard" noemt, Casa Pepe. Emidio Pepe stond er om bekend om zorgvuldig de locatie van elke wijnstok te kiezen. De Casa Pepe wijngaard, die slechts 0,8 hectare beslaat en grenst aan de cantina, werd aangeplant volgens het traditionele pergola-systeem. Het is echter niet de enige wijngaard waarvan ze tot op de dag van vandaag de druiven gebruiken om de Montepulciano d'Abruzzo Vecchie Vigne te maken. De Branella wijngaard (2 hectare), eveneens beplant volgens pergola-systeem, ligt op korte afstand van het domein en werd gekocht door Emidio Pepe in 1966.
Wat nieuw is vandaag de dag bij Emidio Pepe, is dat ze deze twee crus apart zullen bottelen. Ze werden reeds apart gevinfieerd maar finaal telkens geblend. Na een doordachte bodemstudie waaruit bleek dat er significante verschillen waren tussen de twee wijngaarden (Casa Pepe kleigrond en Branella zandbodem), werd er beslist om de authenticiteit te behouden en deze twee wijngaarden parcellair te benaderen. Zo ontstonden Vecchie Vigne Branella en de Vecchie Vigne Casa Pepe. De manier van werken verandert evenwel niet. Eens geoogst worden de Trebbiano met de voeten geperst. De Montepulciano-druiven worden manueel ontrist. Daarna gaan ze beide onmiddellijk in de cementen cuves voor gisting en maceratie. Na 14 maanden wordt de wijn gebotteld. De aandachtige lezer had de Montepulciano jaargang 2019 verwacht, maar deze werd na een moeilijk oogstjaar in bulk verkocht.
Type: | Rode wijn |
Naam: | Montepulciano d'Abruzzo Branella Vecchie Vigne |
Jaartal: | 2020 |
Producent: | Emidio Pepe |
Appellatie: | Montepulciano d'Abruzzo DOC |
Regio: | Abruzzo |
Druivenrassen: | Montepulciano d'Abruzzo 100% |
Inhoud: | 75cl |
Verpakking: | per 12 |
Wijnstijl: | intens - verfijnd |
Serveren bij: | Allerhande pastabereidingen & vleesgerechten |
Bewaarpotentieel: | nog houdbaar (nu-2030) |
Verkoper: Nervi
Type: Rode wijn
Prijs:
441.00
Gattinara is een van de minder bekende DOCGs uit Piemonte maar onder Nebbiolo-liefhebbers is de appellatie wel bekend omwille van wijnen die bijzonder mooi kunnen ouderen. Nervi is van oudsher een van de boegbeelden in de regio. Het domein werkt op traditionele wijze, lees lange rijping van circa drie jaar op grote houten fusten, daarna een periode van zes maand zes maand op fles, alvorens de wijnen op de markt komen. Momenteel zijn we aanbeland bij het oogstjaar 2020. Vermits het klimaat in Gattinara koeler is dan in Barbaresco en Barolo, wordt er vaak laat geoogst, eind oktober. Door de vulkanische ondergrond krijgen we wijnen met een delicate aciditeit, maar het is deze eigenschap die zorgt dat de wijn fantastisch kan ouderen. Zelfs deze basiscru kan men makkelijk nog 8 à 10 laten rijpen. 2020 is de zesde jaargang die werd gebotteld onder het toezicht van Roberto Conterno en de derde jaargang die Roberto van begin tot eind als eigenaar maakte.
Type: | Rode wijn |
Naam: | Gattinara |
Jaartal: | 2020 |
Producent: | Nervi |
Appellatie: | Gattinara DOCG |
Regio: | Piemonte |
Druivenrassen: | Nebbiolo 100% |
Inhoud: | 300cl |
Verpakking: | per 1 (in houten kist) |
Wijnstijl: | intens - verfijnd |
Serveren bij: | Rood (gegrild) vlees of wild |
Bewaarpotentieel: | nog houdbaar (nu-2030) |
Verkoper: Nervi
Type: Rode wijn
Prijs:
176.50
Gattinara is een van de minder bekende DOCGs uit Piemonte maar onder Nebbiolo-liefhebbers is de appellatie wel bekend omwille van wijnen die bijzonder mooi kunnen ouderen. Nervi is van oudsher een van de boegbeelden in de regio. Het domein werkt op traditionele wijze, lees lange rijping van circa drie jaar op grote houten fusten, daarna een periode van zes maand zes maand op fles, alvorens de wijnen op de markt komen. Momenteel zijn we aanbeland bij het oogstjaar 2020. Vermits het klimaat in Gattinara koeler is dan in Barbaresco en Barolo, wordt er vaak laat geoogst, eind oktober. Door de vulkanische ondergrond krijgen we wijnen met een delicate aciditeit, maar het is deze eigenschap die zorgt dat de wijn fantastisch kan ouderen. Zelfs deze basiscru kan men makkelijk nog 8 à 10 laten rijpen. 2020 is de zesde jaargang die werd gebotteld onder het toezicht van Roberto Conterno en de derde jaargang die Roberto van begin tot eind als eigenaar maakte.
Type: | Rode wijn |
Naam: | Gattinara |
Jaartal: | 2020 |
Producent: | Nervi |
Appellatie: | Gattinara DOCG |
Regio: | Piemonte |
Druivenrassen: | Nebbiolo 100% |
Inhoud: | 150cl |
Verpakking: | per 1 |
Wijnstijl: | intens - verfijnd |
Serveren bij: | Rood (gegrild) vlees of wild |
Bewaarpotentieel: | nog houdbaar (nu-2030) |
Verkoper: Luigi Einaudi
Type: Rode wijn
Prijs:
87.00
Luigi Einaudi is al jaren een vaste waarde binnen het Stappato-assortiment. Eigenaar Matteo Sardagna heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten. Hij investeerde in de kelders met een switch naar bijna uitsluitend grote fusten, maar bovenal wist hij enkele bijzondere percelen in Barolo aan te schaffen. De komende jaren mogen we ons verwachten aan een sublieme Barolo Monvigliero, de mooiste cru uit Verduno, en een oerklasieke Barolo Villero. Dit jaar kunnen we met trots reeds de eerste jaargang van de nieuwe Barolo Villero aanbieden, een van de beste terroirs in Castiglione Falletto. Hij komt uit de Villero subzone in Castiglione Falletto op 250 m hoogte, op het zuiden en zuidwesten georiënteerd en samengesteld uit mergel-kalkachtige grond, rijk aan zand. Een wijn van grote klasse die de elegantie uitdrukt die typisch is voor het terroir, met een briljante intense kleur waaraan de tijd lichte amberkleurige tinten geeft, uitbundig in zijn aroma's van fruit en specerijen, met een grote structuur, een volle en fluweelzachte smaak en een lange afdronk van teer en specerijen. De karakteristieke tannine zorgt voor een lange houdbaarheid in de fles, tot 25-30 jaar en meer in de beste wijnjaren.
De jaarlijkse productie bedraagt ongeveer 3.500 flessen.
Type: | Rode wijn |
Naam: | Barolo Villero |
Jaartal: | 2019 |
Producent: | Luigi Einaudi |
Appellatie: | Barolo DOCG |
Regio: | Piemonte |
Druivenrassen: | Nebbiolo 100% |
Inhoud: | 75cl |
Verpakking: | per 6 |
Wijnstijl: | intens - verfijnd |
Serveren bij: | Rood (gegrild) vlees of wild |
Bewaarpotentieel: | nog houdbaar (nu-2029) |
Antonio Galloni: | not scored yet |
Verkoper: Luigi Einaudi
Type: Rode wijn
Prijs:
23.25
De Verduno Pelaverga is een nieuwe wijn binnen het gamma van Poderi Luigi Einaudi. Deze typische Piemontese variëteit is niet zo gekend bij het brede publiek, maar bij de lokale bevolking des te meer. Pelaverga levert heel toegankelijke wijnen op die in de zomer licht gekoeld perfect tot hun recht komen. Deze 2022 is een bijzondere wijn met karakteristieke aardbeien- en bloemengeuren en kruidige toetsen, zoals witte peper. De wijn komt tegelijk gracieus en gestructureerd over, dankzij een delicaat evenwicht tussen zuren en tannines. De kleur is licht robijnrood. De Pelaverga presenteert zich als fris en fluweelzacht, met een uitstekende drinkbaarheid, wat vooral gewaardeerd wordt als de wijn jong is. Let wel, zowel van de Villero als deze Pelaverga worden slechts een kleine 4.000 flessen geproduceerd.
Type: | Rode wijn |
Naam: | Verduno Pelaverga DOC |
Jaartal: | 2022 |
Producent: | Luigi Einaudi |
Appellatie: | Verduno Pelaverga DOC |
Regio: | Piemonte |
Druivenrassen: | Pelaverga 100% |
Inhoud: | 75cl |
Verpakking: | per 6 |
Wijnstijl: | finesserijk - subtiel |
Serveren bij: | Rood (gegrild) vlees |
Bewaarpotentieel: | nog houdbaar (nu-2029) |
Antonio Galloni: | not scored yet |
Verkoper: Santa Barbara
Type: Witte wijn
Prijs:
36.50
Le Vaglie behoort tot de beste wijnen in zijn soort. De Verdicchio-druif zorgt voor een zeer complexe neus van o.a. bloemetjes en boter, een brede mondvulling met frisse zuurtjes en een zeer lange verfijnde finish. Niet alleen is de wijn geschikt bij vele visgerechten, Le Vaglie combineert ook mooi bij wit vlees en zelfs kazen. Een passe-partout aan een ongelooflijke sterke prijs!
Type: | Witte wijn |
Naam: | Le Vaglie Verdicchio dei Castelli di Jesi |
Jaartal: | 2022 |
Producent: | Santa Barbara |
Appellatie: | Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC |
Regio: | Marche |
Druivenrassen: | Verdicchio 100% |
Inhoud: | 150cl |
Verpakking: | per 6 |
Wijnstijl: | fris - mineraal |
Serveren bij: | Allerhande visgerechten |
Bewaarpotentieel: | nog houdbaar (nu-2027) |
Verkoper: Santa Barbara
Type: Witte wijn
Prijs:
9.25
Le Vaglie behoort tot de beste wijnen in zijn soort. De Verdicchio-druif zorgt voor een zeer complexe neus van o.a. bloemetjes en boter, een brede mondvulling met frisse zuurtjes en een zeer lange verfijnde finish. Niet alleen is de wijn geschikt bij vele visgerechten, Le Vaglie combineert ook mooi bij wit vlees en zelfs kazen. Een passe-partout aan een ongelooflijke sterke prijs!
Type: | Witte wijn |
Naam: | Le Vaglie Verdicchio dei Castelli di Jesi |
Jaartal: | 2022 |
Producent: | Santa Barbara |
Appellatie: | Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC |
Regio: | Marche |
Druivenrassen: | Verdicchio 100% |
Inhoud: | 37,5cl |
Verpakking: | per 12 |
Wijnstijl: | fris - mineraal |
Serveren bij: | Allerhande visgerechten |
Bewaarpotentieel: | op dronk (nu-2026) |
Verkoper: Santa Barbara
Type: Witte wijn
Prijs:
18.25
Le Vaglie behoort tot de beste wijnen in zijn soort. De Verdicchio-druif zorgt voor een zeer complexe neus van o.a. bloemetjes en boter, een brede mondvulling met frisse zuurtjes en een zeer lange verfijnde finish. Niet alleen is de wijn geschikt bij vele visgerechten, Le Vaglie combineert ook mooi bij wit vlees en zelfs kazen. Een passe-partout aan een ongelooflijke sterke prijs!
Type: | Witte wijn |
Naam: | Le Vaglie Verdicchio dei Castelli di Jesi |
Jaartal: | 2022 |
Producent: | Santa Barbara |
Appellatie: | Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC |
Regio: | Marche |
Druivenrassen: | Verdicchio 100% |
Inhoud: | 75cl |
Verpakking: | per 6 |
Wijnstijl: | fris - mineraal |
Serveren bij: | Allerhande visgerechten |
Bewaarpotentieel: | op dronk (nu-2027) |
Verkoper: Nervi
Type: Rode wijn
Prijs:
685.00
Gattinara is een van de minder bekende DOCGs uit Piemonte maar onder Nebbiolo-liefhebbers is de appellatie wel bekend omwille van wijnen die bijzonder mooi kunnen ouderen. Nervi is van oudsher een van de boegbeelden in de regio. Het domein werkt op traditionele wijze, lees lange rijping van circa drie jaar op grote houten fusten, daarna een periode van zes maand op cementen cuves voor stabilisatie en tenslotte zes maand op fles, alvorens de wijnen op de markt komen. Momenteel zijn we aanbeland bij het oogstjaar 2018. Vermits het klimaat in Gattinara koeler is dan in Barbaresco en Barolo, wordt er vaak laat geoogst, eind oktober. Door de vulkanische ondergrond krijgen we wijnen met een delicate aciditeit, maar het is deze eigenschap die zorgt dat de wijn fantastisch kan ouderen. Molsino is één van de topwijngaarden uit de DOCG. De cru vormt een natuurlijk amfitheater en door de kalkrijk ondergrond verkrijg je wijnen die in de beste oogstjaren verschillende decennia kunnen rijpen. 2018 is eerste Molsino 100% van de hand van Roberto Conterno en kreeg al onmiddellijk de bijnaam 'de Monfortino van Alto Piemonte'.
Type: | Rode wijn |
Naam: | Molsino Gattinara |
Jaartal: | 2018 |
Producent: | Nervi |
Appellatie: | Gattinara DOCG |
Regio: | Piemonte |
Druivenrassen: | Nebbiolo 100% |
Inhoud: | 300cl |
Verpakking: | per 1 |
Wijnstijl: | intens - verfijnd |
Serveren bij: | Rood (gegrild) vlees of wild |
Bewaarpotentieel: | kelderrust nodig (2026-2043) |
Antonio Galloni: | 98+/100 |
Verkoper: Ca' di Press
Type: Rode wijn
Prijs:
57.95
De geschiedenis van Ca' di Press begint begin 1900, gedreven door liefde voor de natuur, maar ook door noodzaak. Ca' di Press is de naam van het bedrijf van de familie Pressenda, al generaties lang wijnproducenten in Perno (Monforte d'Alba).
De Pressenda's hebben altijd een deel van hun druiven gevinifieerd zonder de wijn onder hun eigen label te bottelen, maar met het wijnjaar 2018 hebben de jonge Alice en Cristina besloten om dit nieuwe en moedige avontuur aan te gaan. De eerste Barolo die werd gepresenteerd was de Barolo del Comune di Monforte 2018 met een productie van ongeveer 4000 flessen.
Deze Barolo is de tweede jaargang van dit jonge wijndomein. De vinificatie is traditioneel, met een maceratie op de schillen van ongeveer 20-25 dagen in stalen tanks, gevolgd door een rijping van 20 maanden in grote vaten. Een prachtig staaltje van het kunnen van deze twee jonge zussen. Perfect evenwicht tussen elegantie en structuur. Dit is een wijn die lang zal heugen.
Type: | Rode wijn |
Naam: | Barolo del Comune di Monforte d'Alba |
Jaartal: | 2019 |
Producent: |
Ca' di Press |
Appellatie: | Barolo DOCG |
Regio: | Piemonte |
Druivenrassen: | Nebbiolo 100% |
Inhoud: | 75cl |
Verpakking: | per 6 |
Wijnstijl: | intens - verfijnd |
Serveren bij: | Rood (gegrild) vlees of wild |
Bewaarpotentieel: | nog houdbaar (2024-2037) |
Antonio Galloni: | 94/100 |
Verkoper: Giacomo Conterno
Type: Glazen
Prijs:
50.82
Waar moeten we beginnen bij Giacomo Conterno? De wijnen die Roberto Conterno maakt, behoren tot de meest gezochte wijnen in de wijnwereld en zijn toewijding en precisie in de wijngaarden en kelders zijn ongeëvenaard. Perfectie bestaat niet, maar Roberto benadert ze wel heel dicht. Zo ontwikkelde hij enkele jaren geleden zijn eigen glas Sensory®, waaraan anderhalf jaar studie voorafging. Sensory werd bedacht in juli 2017, na een gesprek tussen Conterno en Zwiesel Kristallglas. Roberto wilde een wijnglas maken die de verschillende eigenschappen in een wijn verbetert. In de ontwerpfase hebben ze zich gericht op een vorm die alle zintuigen versterkt. Zo werd de naam Sensory geboren.
Bij Nervi produceert Roberto Conterno sinds vorig jaar ook een mousserende wijn op basis van de Nebbiolo-druif en volgens de klassieke methode. Daarom besliste hij een nieuw glas te ontwikkelen dat eveneens voor aromatische witte wijnen kan worden gebruikt. Na een jaar van testen en perfectioneren is het Symphony® wijnglas een feit. Een complementair glas dat zijn eigen Jefferson Spumante, maar ook het betere werk van Champagnes, Rieslings en Sauvignons naar een hoger niveau zal tillen.
Verkoper: Giacomo Conterno
Type: Glazen
Prijs:
50.82
Waar moeten we beginnen bij Giacomo Contern? De wijnen die Roberto Conterno maakt, behoren tot de meest gezochte wijnen in de wijnwereld en zijn toewijding en precisie in de wijngaarden en kelders zijn ongeëvenaard. Perfectie bestaat niet, maar Roberto benadert ze wel heel dicht. Zo ontwikkelde hij recent zijn eigen glas Sensory®, waaraan anderhalf jaar studie voorafging. Elk zintuigelijk facet wordt positief versterkt, in het bijzonder de geur en de smaak. Voornamelijk grote rode wijnen tonen zich meer toegankelijk en het delicate fruit haalt meer de bovenhand. In de mond komt de tanninestructuur zachter over. Wijn proeven krijgt een extra dimensie. Probeer het zelf uit. Je zal verbaasd zijn.
Sensory werd bedacht in juli 2017, na een gesprek tussen Conterno en Zwiesel Kristallglas. Roberto wilde een wijnglas maken die de verschillende eigenschappen in een wijn verbetert. In de ontwerpfase hebben ze zich gericht op een vorm die alle zintuigen versterkt. Zo werd de naam Sensory geboren. Het glas drukt sensualiteit uit voor het oog, het ligt perfect in de hand en produceert een helder en duurzaam geluid. Door de karakteristieke vorm - een grote basis, de curve in het middengedeelte en de opening naar de rand toe - worden de aanwezige aroma's geïntensifieerd. In de mond resulteert dit in een volle, doch zachte en elegante afdronk.
Verkoper: Nervi
Type: Rode wijn
Prijs:
585.00
Gattinara is een van de minder bekende DOCGs uit Piemonte maar onder Nebbiolo-liefhebbers is de appellatie wel bekend omwille van wijnen die bijzonder mooi kunnen ouderen. Nervi is van oudsher een van de boegbeelden in de regio. Het domein werkt op traditionele wijze, lees lange rijping van circa drie jaar op grote houten fusten, daarna een periode van zes maand op cementen cuves voor stabilisatie en tenslotte zes maand op fles, alvorens de wijnen op de markt komen. Momenteel zijn we aanbeland bij het oogstjaar 2018. Vermits het klimaat in Gattinara koeler is dan in Barbaresco en Barolo, wordt er vaak laat geoogst, eind oktober. Door de vulkanische ondergrond krijgen we wijnen met een delicate aciditeit, maar het is deze eigenschap die zorgt dat de wijn fantastisch kan ouderen. Valferana is een specifieke cru in Gattinara die door de karakteristieke terroir - grote aanwezigheid van ijzererts - zeer elegante wijnen oplevert. 2018 is eerste Valferana 100% van de hand van Roberto Conterno.
Type: | Rode wijn |
Naam: | Valferana Gattinara |
Jaartal: | 2018 |
Producent: | Nervi |
Appellatie: | Gattinara DOCG |
Regio: | Piemonte |
Druivenrassen: | Nebbiolo 100% |
Inhoud: | 300cl |
Verpakking: | per 1 |
Wijnstijl: | intens - verfijnd |
Serveren bij: | Rood (gegrild) vlees of wild |
Bewaarpotentieel: | nog houdbaar (2026-2038) |
Antonio Galloni: | 96/100 |
Verkoper: Nervi
Type: Rode wijn
Prijs:
296.55
Gattinara is een van de minder bekende DOCGs uit Piemonte maar onder Nebbiolo-liefhebbers is de appellatie wel bekend omwille van wijnen die bijzonder mooi kunnen ouderen. Nervi is van oudsher een van de boegbeelden in de regio. Het domein werkt op traditionele wijze, lees lange rijping van circa drie jaar op grote houten fusten, daarna een periode van zes maand op cementen cuves voor stabilisatie en tenslotte zes maand op fles, alvorens de wijnen op de markt komen. Momenteel zijn we aanbeland bij het oogstjaar 2019. Vermits het klimaat in Gattinara koeler is dan in Barbaresco en Barolo, wordt er vaak laat geoogst, eind oktober. Door de vulkanische ondergrond krijgen we wijnen met een delicate aciditeit, maar het is deze eigenschap die zorgt dat de wijn fantastisch kan ouderen. Valferana is een specifieke cru in Gattinara die door de karakteristieke terroir - grote aanwezigheid van ijzererts - zeer elegante wijnen oplevert. 2019 is tweede Valferana 100% van de hand van Roberto Conterno.
Type: | Rode wijn |
Naam: | Valferana Gattinara |
Jaartal: | 2019 |
Producent: | Nervi |
Appellatie: | Gattinara DOCG |
Regio: | Piemonte |
Druivenrassen: | Nebbiolo 100% |
Inhoud: | 150cl |
Verpakking: | per 1 |
Wijnstijl: | intens - verfijnd |
Serveren bij: | Rood (gegrild) vlees of wild |
Bewaarpotentieel: | nog houdbaar (2025-2039) |
Antonio Galloni: | 96+/100 |
Verkoper: Giuseppe Mascarello
Type: Rode wijn
Prijs:
50.95
De Mascarello-familie zit reeds in de wijnbusiness voor meer dan anderhalve eeuw: eerst als boeren toen ze het Manescotto-landgoed in La Morra voor Markies Giulia Colbert Faletti di Barolo bewerkten, later in eigendom vanaf het einde van 19de eeuw.
De buitengewone resultaten van dit domein worden bereikt, doordat de familie zichzelf al tientallen jaren een reeks van regels en limieten oplegt waarvan niet wordt afgeweken. Zo wordt er voor een korte periode in de winter gesnoeid tot 6 à 9 knoppen per plant, afhankelijk van de kracht van elke afzonderlijke wijnstok. In de lente verwijdert men alles uitgezonderd de volmaakte druiventrossen. In de zomer worden de druiven uitgedund, zodat elke plant zijn trossen tot in de perfectie kan laten rijpen. De productie per hectare bedraagt nooit meer dan 6 tot 6,5 ton druiven. Tenslotte worden de druiven tijdens de oogst met de hand geplukt en wordt er reeds in de wijngaard een drastisch en rigoureuze selectie gemaakt, waarbij elke imperfecte druif bes per bes verwijderd wordt. Het resultaat is één van ’s wereld meest tot de verbeelding sprekende wijnen.
Deze Langhe 2020, eigenlijk een bewust gedeclasseerd Barolo, is een magische wijn met de typische Giuseppe Mascarello karakteristieken. Hinten van klein rood bosfruit en rozen gekoppeld aan aardse toetsen en een buitenaardse elegantie kenmerken deze fluwelige topwijn.
Type: | Rode wijn |
Naam: | Langhe Nebbiolo |
Jaartal: | 2021 |
Producent: |
Giuseppe Mascarello |
Appellatie: | Langhe Nebbiolo DOC |
Regio: | Piemonte |
Druivenrassen: | Nebbiolo 100% |
Inhoud: | 75cl |
Verpakking: | per 12 |
Wijnstijl: | finesserijk - subtiel |
Serveren bij: | Rood (gegrild) vlees |
Bewaarpotentieel: | nog houdbaar (nu-2031) |
Verkoper: Bruno Giacosa
Type: Rode wijn
Prijs:
277.15
Barolo Vigna Le Rocche is afkomstig van de gelijknamige Falletto-wijngaard. De Barolo heeft over het algemeen iets meer materie en kracht dan zijn broers uit Barbaresco. Desalniettemin blijft dit een elegante wijn die gemaakt is op finesse en fraîcheur, iets waar Bruno Giacosa wereldwijd wordt voor gelauwerd. Bovendien kan hij prachtig ouderen.
Type: | Rode wijn |
Naam: | Barolo Vigna Le Rocche |
Jaartal: | 2019 |
Producent: | Bruno Giacosa |
Appellatie: | Barolo DOCG |
Regio: | Piemonte |
Druivenrassen: | Nebbiolo 100% |
Inhoud: | 75cl |
Verpakking: | per 6 (in houten kist) |
Wijnstijl: | intens - verfijnd |
Serveren bij: | Rood (gegrild) vlees of wild |
Bewaarpotentieel: | nog houdbaar (2025-2039) |
Verkoper: Emidio Pepe
Type: Witte wijn
Prijs:
81.50
Net als de Montepulciano, is de Pecorino een autochtone druif uit de regio. De druiven worden met de voeten gekneusd in een houten vat, waarna ze een gisting ondergaan op cementen cuves van 22 en 30 hl zonder toevoeging van geselecteerde gisten. Daarna worden de wijn manueel gebotteld door louter het gebruik van een sifon, zonder enige klaring of filtratie wat dan ook. Dit resulteert in een elegante, geraffineerde wijn met een enorm capaciteit om te verouderen. Een aangename aciditeit in combinatie met een aromatische structuur zorgen voor een complexe wijn. De nabijheid van de Gran Sasso garandeert aanzienlijke temperatuurschommelingen nodig voor de ontwikkeling van aroma's. De nabijheid van de Adriatische zee heeft een gunstige invloed op de druiven en geeft de wijn zijn typische sappigheid en sterke minerale ondertoon. Een sterk staaltje voor deze inheemse variëteit.
Type: | Witte wijn |
Naam: | Pecorino Colli Aprutini IGT |
Jaartal: | 2020 |
Producent: | Emidio Pepe |
Appellatie: | Pecorino Colli Aprutini IGT |
Regio: | Abruzzo |
Druivenrassen: | Pecorino 100% |
Inhoud: | 75cl |
Verpakking: | per 12 |
Wijnstijl: | mineraal - droog |
Serveren bij: | Allerhande visgerechten of bij kazen |
Bewaarpotentieel: | nog houdbaar (nu-2028) |
Antonio Galloni: | not scored yet |
Verkoper: Giovanni Almondo
Type: Rode Wijn
Prijs:
20.95
De druiven zijn afkomstig van Freisa-wijnstokken die geteeld worden op zuidelijk georiënteerde wijngaarden op 350 meter hoogte en rijk zijn aan kalk, zand, klei en slib. Het gematigde klimaat draagt bij tot een grotere expressie van de plant. In de wijngaard en in de kelder worden alle bewerkingen rechtstreeks door familieleden uitgevoerd. Na de oogst vindt de gisting plaats in stalen tanks met inheemse gisten gedurende ongeveer 12 dagen. Dit wordt gevolgd door een rijping van 6 maanden in stalen tanks. Freisa Langhe DOC is een intense en gestructureerde wijn, perfect om direct te drinken, maar kan nog enkele jaren in de kelder rijpen voordat hij wordt gedronken.
Type: | Rode wijn |
Naam: | Langhe Freisa |
Jaartal: | 2022 |
Producent: | Giovanni Almondo |
Appellatie: | Langhe Freisa DOC |
Regio: | Piemonte |
Druivenrassen: | Freisa 100% |
Inhoud: | 75cl |
Verpakking: | per 6 |
Wijnstijl: | finesserijk - subtiel |
Serveren bij: | Rood (gegrild) vlees |
Bewaarpotentieel: | op dronk (nu-2027) |
Verkoper: Giovanni Almondo
Type: Rode Wijn
Prijs:
21.95
De wijngaarden van deze Roero Nebbiolo liggen op een hoogte van 320 meter op zand-en kleibodems. De kleur is intens robijnrood. In de neus herkennen we aroma’s van bloemen, rijpe kersen en frambozen, zoethout en tabak. In de mond is deze Roero verfrissend met een aangename zachtheid en een goede structuur. Zeer elegant allemaal. Perfect bij rood vlees, wild, pasta met truffel. Deze Roero Nebbiolo rijpt 18 maanden op grote Slavonische eiken vaten.
Type: | Rode wijn |
Naam: | Roero |
Jaartal: | 2021 |
Producent: | Giovanni Almondo |
Appellatie: | Roero DOCG |
Regio: | Piemonte |
Druivenrassen: | Nebbiolo (Lampia, Michet, Picotendro) |
Inhoud: | 75cl |
Verpakking: | per 6 |
Wijnstijl: | finesserijk - subtiel |
Serveren bij: | Rood (gegrild) vlees |
Bewaarpotentieel: | nog houdbaar (2025-2029) |
Verkoper: Trediberri
Type: Rode wijn
Prijs:
102.50
Deze 2019 Barolo van Trediberri past perfect binnen het Stappato-verhaal. Zo min mogelijk interventie in de wijngaarden, zo min mogelijk interventie in de kelder. Weelderig rood fruit in de neus, klassiek Nebbiolo, uitgepuurd, op elegantie en finesse zoals we het graag hebben. Dit is schitterende Barolo uit een subliem jaar aan een waanzinnig scherpe prijs.
Type: | Rode wijn |
Naam: | Barolo |
Jaartal: | 2019 |
Producent: | Trediberri |
Appellatie: | Barolo DOCG |
Regio: | Piemonte |
Druivenrassen: | Nebbiolo 100% |
Inhoud: | 150cl |
Verpakking: | per 1 (in houten kist) |
Wijnstijl: | finesserijk - subtiel |
Serveren bij: | Rood (gegrild) vlees |
Bewaarpotentieel: | nog houdbaar (2024-2034) |
Antonio Galloni: | 93/10 |