Verkoper: Marco De Bartoli
Type: Zoete wijn
Prijs:
60.75
Marco De Bartoli spendeerde vele jaren aan het spreken met de ouderen van het eiland Pantelleria en met experten om te begrijpen hoe druiven hier, gedroogd onder een felle zon, kunnen leiden tot het 'Nectar van de Goden'. Hij realiseerde dat enkel door middel van een onverstoorbare aandacht voor elke druivenstok de zongedroogde rozijnen kunnen leiden tot deze zoete wijn, een erfenis uit Arabische tijden. Het rendement bedraagt amper 25hl per hectare. De druiven worden geplukt van midden augustus tot de eerste week van september. 50% van de druiven wordt gedroogd in het zonlicht voor een periode van minimum 4 weken. De overgebleven druiven rijpen verder aan de plant. Na de oogst, wanneer de gisting is opgestart, worden de gedroogde druiven toegevoegd aan de basiswijn en vindt een maceratie van circa 3 maanden plaats tot de juiste balans tussen alcohol en restsuiker is bereikt. Vervolgens rijpt de wijn voor 12 maanden op Franse barriques en 6 maanden op roestvrijstalen vaten, alvorens hij de markt betreed.
Type: | Zoete wijn |
Naam: | Bukkuram Sole d'Agosto Passito di Pantelleria |
Jaartal: | 2021 |
Producent: | Marco De Bartoli |
Appellatie: | Passito di Pantelleria DOC |
Regio: | Sicilia |
Druivenrassen: | Zibibbo 100% |
Inhoud: | 75cl |
Verpakking: | per 6 |
Wijnstijl: | intens - fruitig |
Serveren bij: | Bij desserten, bepaalde kazen of als digestief |
Bewaarpotentieel: | op dronk (nu - 2026) |
Verkoper: Marco De Bartoli
Type: Marsala
Prijs:
54.50
Rekening houdend met de evolutionaire wijngeschiedenis in zijn regio maakt de familie De Bartoli hun 'eigen' Marsala Superiore. Dit is een Marsala met respect voor de 'natuurlijk' traditie: de wijn wordt versterkt door een 'mistella' gemaakt van druivenmost en Acquavite bekomen van dezelfde druiven als de basiswijn. Het karakter van de geraffineerde 2004- ons herinnerend aan het jaar waarin de Marsala versterkt werd - neemt ons mee naar de sensaties en emoties van vroegere tijden. Na een rijping van 15 jaar op grote houten fusten van diverse grootte krijgt deze Marsala zijn typische, onvergetelijk boeket van geparfumeerde aroma's, gedroogde vruchten en noten.
Type: | Marsala |
Naam: | Marsala Superiore Riserva Oro (50cl) |
Jaartal: | 2004 |
Producent: | Marco De Bartoli |
Appellatie: | Marsala Superiore DOC |
Regio: | Sicilia |
Druivenrassen: | Grillo 100% |
Inhoud: | 50cl |
Verpakking: | per 6 |
Wijnstijl: | intens - verfijnd |
Serveren bij: | Bij kazen of als digestief |
Bewaarpotentieel: | op dronk (nu-...) |
Verkoper: Marco De Bartoli
Type: Marsala
Prijs:
31.95
De meest briljante geesten zijn altijd voor op hun tijd. Deze innovatieve Marsala, Vigna La Miccia, zag het licht in 1985. Marco De Bartoli bedacht een nieuwe stijl door traditie te combineren met nieuwe, moderne methodes van wijn maken. Het resultaat is een Marsala met alle personaliteit die men verwacht, maar in een meer subtiele, elegante vorm. De meest fruitige en delicate aroma's blijven bewaard door een koude vinificatie en door enig contact met zuurstof gedurende het volledig rijpingsproces te vermijden. De wijn rijpt voor 4 jaar in Franse eiken barriques van 225l waarbij deze vaten voortdurend worden opgetopt of bijgevuld. In het vijfde jaar na 6 maanden flessenrust wordt de wijn gelanceerd.
Type: | Marsala |
Naam: | Vigna La Miccia Marsala Superiore Oro (50cl) |
Jaartal: | 2017 |
Producent: | Marco De Bartoli |
Appellatie: | Marsala Superiore DOC |
Regio: | Sicilia |
Druivenrassen: | Grillo 100% |
Inhoud: | 50cl |
Verpakking: | per 6 |
Wijnstijl: | intens - verfijnd |
Serveren bij: | Bij desserten, bepaalde kazen of als digestief |
Bewaarpotentieel: | op dronk (nu-...) |
Verkoper: Marco De Bartoli
Type: Marsala
Prijs:
60.75
Marco De Bartoli noemde zijn eerste wijn Vecchio Samperi ter ere van de Contrada Samperi, aan de rand van Marsala, waar het dor landschap, rijk in kalk en mineralen, uiterst geschikt is voor wijnbouw. Dit was het uitgangspunt van waaruit hij het begrip 'territorialiteit' wist uit te bouwen en te communiceren. Om Vecchio Samperi te maken gebruiken de De Bartoli's de oude methode van perpetuum of Solera. Hierbij wordt door voortdurende toevoeging van kleine hoeveelheden van nieuwe jonge wijn aan wijnen die al gerijpt zijn in vaten een harmonieuze mix van verschillende jaargangen gecreëerd met een unieke en onnavolgbare smaak. Wacht niet tot het einde van de maaltijd om Vecchio Samperi te serveren, maar drink het bij gerijpte kazen, gebraiseerd vlees, tarbot op de grill of zelfs licht gekoeld als aperitief.
Type: | Marsala |
Naam: | Vecchio Samperi (75cl) |
Jaartal: | 15 anni |
Producent: | Marco De Bartoli |
Appellatie: | Vino Liquoroso seco |
Regio: | Sicilia |
Druivenrassen: | Grillo 100% |
Inhoud: | 75cl |
Verpakking: | per 6 |
Wijnstijl: | intens - verfijnd |
Serveren bij: | van aperitief tot digestief |
Bewaarpotentieel: | op dronk (nu-...) |
Verkoper: Marco De Bartoli
Type: Marsala
Prijs:
93.15
Voor velen wordt Marco De Bartoli terecht aanzien als de Ferrari onder de Marsala-producenten, maar deze speciale editie maakt ons sprakeloos. Het is bovendien een emotionele wijn. Zoals jullie weten is Marco De Bartoli jammer genoeg gestorven en wordt zijn werk met veel passie en overtuiging verdergezet door zijn twee zonen Renato en Sebastiano. In 1988 maakte Marco De Bartoli naar aloude traditie en volgens de regels een Marsala Vergine, zijn enige ooit. Dit vat hebben de twee broers tot op vandaag gekoesterd om uiteindelijk dit najaar te bottelen. Zoals je kon lezen, scoorde Antonio Galloni de Marsala liefst 95 ten 100. Er werden amper 3.000 flessen van gemaakt en hiervan komen er 120 richting ons Belgenlandje, een collector's item. Dit is een digestief die tot de verbeelding spreekt, om samen met vrienden in kleine glaasjes te nuttigen in je luie zetel bij een knapperend haardvuur.
Type: | Marsala |
Naam: | Marsala Vergine Riserva 1988 (50cl) |
Jaartal: | 1988 |
Producent: | Marco De Bartoli |
Appellatie: | Marsala Superiore DOC |
Regio: | Sicilia |
Druivenrassen: | Grillo 100% |
Inhoud: | 50cl |
Verpakking: | per 6 |
Wijnstijl: | intens - verfijnd |
Serveren bij: | Bij kazen of als digestief |
Bewaarpotentieel: | op dronk (nu-...) |
Verkoper: Marco De Bartoli
Type: Rode wijn
Prijs:
21.75
Pignatello is een lokale variëteit die delicate rode wijnen oplevert met aroma's van rijpe kersen en braambessen en een zachte tanninestructuur. Rosso di Marco rijpt voor 12 maanden op houten foeders van 10hl en vervolgens nog 6 maanden op de fles. De wijn combineert mooi bij typische Siciliaanse gerechten zoals "pasta con le sarde" (pasta met sardines) of gerechten met vaste vis, wit vlees, groenten, enz. Je mag de wijn zelfs iets frisser schenken op keldertemperatuur. Een aangename, toegankelijke wijn waar je de Siciliaanse zon in proeft maar met een elegantie en delicatesse die je niet onmiddellijk met Sicilië associeert.
Type: | Rode wijn |
Naam: | Rosso di Marco Terre Siciliane |
Jaartal: | 2021 |
Producent: | Marco De Bartoli |
Appellatie: | Terre Siciliane IGT |
Regio: | Sicilia |
Druivenrassen: | Pignatello 100% |
Inhoud: | 75cl |
Verpakking: | per 6 |
Wijnstijl: | sappig - fruitig |
Serveren bij: | Allerhande pastaschotels & vleesgerechten |
Bewaarpotentieel: | nog houdbaar (nu-2027) |
Verkoper: Marco De Bartoli
Type: Witte wijn
Prijs:
29.95
De natuur van Pantelleria is zo complex als de ontstaansgeschiedenis van De Bartoli, maar Marco slaagde in deze wonderbaarlijke, uitdagende omgeving als eerste een droge witte wijn te produceren van Zibibbo-druiven. De druiven van deze Pietranera groeien in de noord-georiënteerde wijngaarden in het Cufurà-district. De druivelaars staan aangeplant volgens het "alberello"-systeem als afzonderlijke stokken en worden opgevoed op vulkanisch ondergrond. De wijn is droog met verfijnde minerale toetsen. Pietranera is aromatisch, intens en complex. Een innovatieve en uiterst boeiende cru !
Type: | Witte wijn |
Naam: | Pietranera Pantelleria |
Jaartal: | 2022 |
Producent: | Marco De Bartoli |
Appellatie: | Terre Siciliane IGP |
Regio: | Sicilia |
Druivenrassen: | Zibibbo 100% |
Inhoud: | 75cl |
Verpakking: | per 6 |
Wijnstijl: | mineraal - droog |
Serveren bij: | bij allerhande visgerechten & kazen |
Bewaarpotentieel: | op dronk (nu-2027) |
Antonio Galloni: | not scored yet |
Verkoper: Marco De Bartoli
Type: Marsala
Prijs:
415.00
Marco De Bartoli noemde zijn eerste wijn Vecchio Samperi ter ere van de Contrada Samperi, aan de rand van Marsala, waar het dor landschap, rijk in kalk en mineralen, uiterst geschikt is voor wijnbouw. Dit was het uitgangspunt van waaruit hij het begrip 'territorialiteit' wist uit te bouwen en te communiceren. Om Vecchio Samperi te maken gebruiken de De Bartoli's de oude methode van perpetuum of Solera. Hierbij wordt door voortdurende toevoeging van kleine hoeveelheden van nieuwe jonge wijn aan wijnen die al gerijpt zijn in vaten een harmonieuze mix van verschillende jaargangen gecreëerd met een unieke en onnavolgbare smaak. Wacht niet tot het einde van de maaltijd om Vecchio Samperi te serveren, maar drink het bij gerijpte kazen, gebraiseerd vlees, tarbot op de grill of zelfs licht gekoeld als aperitief. Deze Quarantennale is een 'perpetuo' volgens het Solera die voor het 40-jarig bestaan werd uitgebracht. Zeer gelimiteerde productie.
Type: | Marsala |
Naam: | Vecchio Samperi Quarantennale (75cl) |
Jaartal: | Perpetuo 40 anni |
Producent: | Marco De Bartoli |
Appellatie: | Vino Liquoroso seco |
Regio: | Sicilia |
Druivenrassen: | Grillo 100% |
Inhoud: | 75cl |
Verpakking: | per 1 (in houten kist) |
Wijnstijl: | intens - verfijnd |
Serveren bij: | van aperitief tot digestief |
Bewaarpotentieel: | op dronk (nu-...) |
Verkoper: Marco De Bartoli
Type: Witte wijn
Prijs:
36.95
In 1990 neemt Marco De Bartoli een andere moedig stap zonder een eeuwenoude traditie te willen beëindigen. Uit respect voor de emblematische inheemse druivenrassen besluit hij zijn eerste witte wijn te maken van de Grillo-druif, een sobere doch fijne variëteit, eerder onbekend in die tijd en exclusief gebruikt voor het produceren van traditionele Marsalawijnen. De wijn rijpt voor 12 maanden op de gist in houten fusten van 500l en 1000l zodat de primaire aroma's behouden blijven. Na zes maanden flessenrust verschijnt de wijn op de markt. De Grappoli del Grillo is een krachtpatser die bijna doet denken aan grote Premier Crus uit de Bourgogne. Complimenti!
Type: | Witte wijn |
Naam: | Grappoli del Grillo Terre Siciliane |
Jaartal: | 2022 |
Producent: | Marco De Bartoli |
Appellatie: | Sicilia DOP |
Regio: | Sicilia |
Druivenrassen: | Grillo 100% |
Inhoud: | 75cl |
Verpakking: | per 6 |
Wijnstijl: | mineraal - droog |
Serveren bij: | bij allerhande visgerechten |
Bewaarpotentieel: | nog houdbaar (nu-2027) |
Verkoper: Marco De Bartoli
Type: Witte wijn
Prijs:
19.00
Sole e Vento is een unieke wijn gemaakt van druiven afkomstig van twee verschillende terroirs gekarakteriseerd door enerzijds de zon (Sole) in Marsala en door anderzijds de wind (Vento) in Pantelleria. We krijgen een perfecte blend die twee autochtone druivenrassen in de schijnwerpers plaatst. Met een innovatieve eenvoud toont de wijn de structuur van de Grillo en het aroma van de Zibibbo. Sole e Vento is een cru die fantastisch combineert met gemarineerde vis, gearomatiseerde pastagerechten, vegetarische keuken en zoveel meer.
Type: | Witte wijn |
Naam: | Sole e Vento Terre Siciliane |
Jaartal: | 2022 |
Producent: | Marco De Bartoli |
Appellatie: | Terre Siciliane IGT |
Regio: | Sicilia |
Druivenrassen: | Zibibbo 70% & Grillo 30% |
Inhoud: | 75cl |
Verpakking: | per 6 |
Wijnstijl: | vlot - fruitig |
Serveren bij: | Als aperitief of bij koude visbereidingen |
Bewaarpotentieel: | op dronk (nu-2026) |
Verkoper: Marco De Bartoli
Type: Witte wijn
Prijs:
16.50
Lucido is een monocépage Catarratto. De druiven worden doorgaans geoogst in de tweede week van september. Na een koelingsperiode om de frisheid in de wijn te bewaren, gevolgd door een rigoureuze selectie, worden de druiven geperst en wordt de gisting opgestart in roestvrijstalen vaten via wilde, natuurlijke gisten en met een minimaal gebruik van sulfieten. De wijn rijpt nadien 7 maanden verder op de gist. Het resultaat is een delicate, finesserijke wijn met een laag alcoholpercentage, zeker voor Siciliaanse normen.
Type: | Witte wijn |
Naam: | Lucido Catarratto Terre Siciliane |
Jaartal: | 2022 |
Producent: | Marco De Bartoli |
Appellatie: | Terre Siciliane IGP |
Regio: | Sicilia |
Druivenrassen: | Catarratto 100% |
Inhoud: | 75cl |
Verpakking: | per 6 |
Wijnstijl: | fris - mineraal |
Serveren bij: | Lichte voorgerechten en fijne visgerechten |
Bewaarpotentieel: | op dronk (nu-2026) |