Bricco Ernesto

Renato Vezza is een van de meest opwindende jonge wijnmakers van Piemonte. De wijngaard, sinds 1990 biologisch gecertificeerd, is reeds vele generaties in het bezit van Renato's familie. Deze ligt op een van de hoogste heuvels van Priocca (Roero) en wordt omringd door hazelnootvelden. De kleine hoeveelheden die Renato produceert, zijn elk jaar bij de release uitverkocht.

Renato is een oud sommelier (hij werkte onder andere bij Marco Pierre White in Londen) - een ervaring die hem in staat stelde om veel (en heel goed) te proeven. Hij is vastbesloten om exemplarische wijnen van zijn geboorteplek (Roero) te maken en deze zo in het positieve daglicht te plaatsen. Het resultaat zijn wijnen die voortbouwen op de stijl van de grote traditionele wijnen van Piemonte maar zich tegelijkertijd onderscheiden door finesse en lichtvoetigheid.

Het recept is eenvoudig: zo clean mogelijk werken in de wijngaard - de wijngaarden worden zo goed verzorgd en zo goed geventileerd dat de wijnstokken hypergezond zijn en perfecte druiven opleveren. De gisting gebeurt in cemente cuves met inheemse gisten. De rijping gebeurt in gebruikte barriques en enkele grotere botte.

De elegantie en finesse in de wijnen van Bricco Ernest doet ons denken aan de topwijnen van grootmeester Bruno Giacosa en dit is uiteraard een groot compliment. Dit is van het allerbeste in rood dat we in de Roero appellatie hebben geproefd.

Ontdek hier de wijnen van Bricco Ernesto