Bruno Giacosa

Bruno Giacosa is een ware godfather of wine in de Piemonte, Langhe. Eén pagina is te weinig om alle karakter-eigenschappen van de man en dus zijn wijn te omschrijven. Een man wiens neus zich zelden vergist.
De Giacosa’s waren wijnproducenten, ze kochten de druiven van omliggende boeren op om er wijn van te maken. Toen Bruno 16 was en de oorlog afgelopen, ging hij met zijn vader mee naar de wijngaarden van de boeren om de druiven aan de stok te bekijken. De lange wandelingen met zijn vader leerden hem alles over de beste plekken voor de druiven en het begrijpen van de terroir.
Vóór 1982 had Giacosa geen eigen wijngaarden. Daar komt verandering in als hij een aanbod krijgt om 25 are wijngaard te kopen. Vandaag de dag bezitten de Giacosa’s 54 are. De wijnen van die wijngaarden worden gebotteld onder de naam Azienda Agricola Falletto di Bruno Giacosa. De wijnen, gemaakt van aangekochte druiven, onder de naam Casa Vinicola Bruno Giacosa. De beslissing tot aankoop van deze druiven wordt in de maand vóór de oogst gemaakt. 

Een hevige passie voor de wijn van Piemonte wordt in de familie Giacosa al drie generaties lang doorgegeven. Bruno Giacosa, een man van weinig woorden maar met groot talent, gaat uit van een eenvoudige filosofie die is gebaseerd op respect voor de traditie zowel in de wijngaard als in de kelder. Giacosa maakt meditatieve wijnen: door de rijkdom aan smaak, complexiteit en karakter die hij zijn wijnen weet mee te geven.

Ontdek hier de wijnen van Bruno Giacosa

www.brunogiacosa.it