Dipoli

Peter Dipoli
 
Het wijnhuis Peter Dipoli zag het levenslicht in 1987, toen de familie Dipoli 1,2 hectare wijngaard aankocht in Penon, een gehucht nabij het dorpje Cortaccia in Alto Adige. Na een uitgebreid onderzoek bleek de expositie, de hoogte en het krijtachtige karakter van de wijngaard een uiterst geschikte terroir te zijn voor het telen van witte druivenrassen. De relatief hoge ligging van de helling zorgt immers voor een perfecte rijping zonder verlies van aciditeit en complexiteit in aroma’s. Daarop werd de wijngaard volledig herplant met Sauvignon Blanc en werden in 1990 de eerste 1637 flessen Sauvignon Blanc Voglar geproduceerd. In de daaropvolgende jaren groeide het domein door nieuwe wijngaarden te verwerven en enkele andere te pachten. Een belangrijke mijlpaal kwam er in 1998, toen een oud landelijk huisje in Villa, bij het dorpje Egna, werd gerestaureerd en het wijndomein hier zijn intrek nam. Vandaag de dag bedraagt de productie Voglar Sauvignon Blanc circa 28.000 flessen. Het objectief is een wijn te maken met complexe tropische fruitaroma’s en allesbehalve vegetale hinten; een wijn met delicate zuren, body en structuur die flesrijping toelaat.
Ontdek hier de wijnen van Dipoli

www.peterdipoli.com