Arianna Occhipinti

Arianna Occhipinti is een jonge wijnmaakster uit Vittoria, in het zuid-oosten van Sicilië. In een regio die onterecht nog steeds geassocieerd wordt met bulkproductie van vlezige, rijpe wijnen voorbestemd voor export en assemblage, maakt ze wijnen die zeer atypisch zijn. Arianna en haar wijnen staan voor het nieuwe en het oude Sicilië: sterk, verrassend en diep geworteld in traditie met oog op de toekomst.

Ze maakt reeds 15 jaar wijn geruggesteund door haar oom, Giusto Occhipinti, bekend van het wijndomein COS. De klassewijnen worden gemaakt van de inheemse variëteiten Nero d’Avola en Frappato met een biodynamische benadering. Arianna is als dertiger reeds legendarisch en die status is welverdiend.

Haar wijnen reflecteren in zekere zin haar persoonlijkheid: mysterieus, intrigerend en aards. De wijnen zijn zeer aromatisch en kruidig met een wilde toets die de rebelse energie weerspiegelt die onder haar gereserveerde, behoedzame voorkomen schuilgaat. Naast de schitterende wijnen maakt Arianna ook een buitengewone olijfolie die moeilijk te krijgen is, maar eens geproefd nog moeilijker te vergeten is.

Ontdek hier de wijnen van Arianna Occhipinti

www.agricolaocchipinti.it