Poggio di Sotto

Poggio di Sotto werd opgericht in 1989 en beschikt thans over 32 hectaren land, waarvan 12 hectaren wijngaarden. Het domein situeert zich ten zuidoosten van Montalcino, dichtbij de banken van de Orcia-rivier en de Monte Amiata, een uitgedoofde vulkaan van bijna 2.000m hoog. Dit is één van de beste zones in Montalcino, omwille van een bodem vol mineralen en het bijzondere microklimaat. In de zomer zijn de dagen zonnig en warm, maar 's nachts koelt het fel af, hetgeen uitermate belangrijk is voor de ontwikkeling van de aroma's in een wijn.

De wijnkelder werd gebouwd met moderne technologie maar toch vindt men tussen de muren de echte Toscaanse atmosfeer, waar de veeleisende kunst van het wijnmaken in stand wordt gehouden met grote deskundigheid. Giulio Gambelli, één van Italië's beste wijnconsulenten, stond met raad en daad bij en ook met de universiteit van Milaan wordt er samengewerkt om een correcte controle en opvolging van de wijngaarden te garanderen.

De wijnen van Poggio di Sotto worden beschouwd als de meest traditionele en natuurlijke van Montalcino. Alle wijnen zijn volledig organisch, zonder gebruik van pesticiden en chemicaliën. Er worden drie wijnen gemaakt allen van 100% Sangiovese: een fenomenale Rosso gemaakt, een sublieme Brunello en uitmuntende Brunello Riserva. Poggio di Sotto wordt samen met Salvioni en Soldera beschouwd als de heilige drievuldigheid van Montalcino.

Ontdek hier de wijnen van Poggio di Sotto

www.collemassari.it