Visie, Missie & Waarden

We willen de fijnzinnige wijnproever kwaliteitsvolle, finesserijke Italiaanse wijnen aanbieden en daarbij een feel good moment creëren. Het is het totaalplaatje dat telt. Het initiële doel om dé referentie van Italiaanse wijnen te worden is geëvolueerd naar dé preferentie omdat het bij ons ook om emoties draait. Wijn moet inspireren. Stappato staat voor authenticiteit, kwaliteit en no-nonsense. Als je als liefhebber een voorkeur hebt voor elegante, verfijnde Italiaanse wijnen met een ‘ziel’, met de garantie dat ze zorgvuldig geselecteerd zijn en jaarlijks worden gescreend, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

De reden waarom we enkel en alleen Italiaanse wijnen aanbieden, is vanzelfsprekend omdat Italië een buitengewoon boeiend wijnland is dat ons al verschillende memorabele wijnmomenten heeft bezorgd. Dat wil daarom niet zeggen dat we niet openstaan voor andere wijnen. Integendeel! Ook delicate Pinot Noirs uit Bourgogne, droge Duitse Rieslings en zo veel meer weten we te appreciëren. We geloven alleen dat je als wijnimporteur moet specialiseren. Je kan immers niet van alles op de hoogte blijven, zeker niet als je secuur te werk wil gaan. Bovendien is het in Italië met zijn vele appellaties en zijn honderden verschillende druivensoorten al moeilijk genoeg om het allemaal te doorgronden.

Eén ding weten we wel zeker: in Italië komt elke wijnproever aan zijn/haar trekken. Wanneer je weet waar je moet zoeken, kan je altijd wijnen vinden die prijs-kwaliteit moeilijk te verslaan zijn en wie kan daar nu nee tegen zeggen? Van lekkere, toegankelijke, dagelijkse wijntjes tot het betere werk, van bekende appellaties uit Toscane en Piemonte tot minder bekende herkomstbenamingen, van klassieke druivensoorten tot meer lokale variëteiten, voor iedereen is er wat wils.