Piero Busso

In 1953 werd dit kleine wijnbedrijf opgericht door Piero’s vader, Guido Busso. Ondertussen strekt het domein zich uit over 12 hectare waarvan er 10 beplant zijn met druivelaars. Het gros van de wijngaarden bevindt zich

in het hartje van de Langhe. Meer nog, de vier Barbaresco-wijnen die bij Piero Busso worden gebotteld, zijn afkomstig van enkele van de meest unieke terroirs uit de regio en worden bij de grootste cru’s van de Langhe gerekend: Albesani, Balluri, San Stunet en Gallina. 

De kelders van Piero Busso liggen net buiten het dorpscentrum van Neive, een van de communes van Barbaresco. Vandaag de dag runt Piero Busso, samen met zijn vrouw Lucia en twee kinderen, Emanuela en Pierguido, deze familiale onderneming, maar vergis u niet, hoewel zeer charmant en goedlachs, zijn ze alle vier gebeten om voortuit te gaan en steeds kwalitatiever te werken, waarbij alle stappen van het productieproces minutieus worden opgevolgd, van in de wijngaarden tot in de kelders.  

Het resultaat is een indrukwekkende set van 10 wijnen, goed voor een jaarlijkse productie van plusminus 45.000 flessen. De meeste wijngaarden bij Piero Busso liggen in Neive, een van de belangrijkste deelgebieden van de Barbaresco DOCG, en dit op een hoogte van circa 320 meter boven de zeespiegel.

Ontdek hier de wijnen van Piero Busso 

www.bussopiero.com