Onze Huisstijl

Gedurende al die jaren zijn we steeds trouw gebleven aan ons eigen verhaal. We proberen als firma een bepaalde stijl van wijnen te promoten, waarbij we op zoek gaan naar de essentie van de druif. Hierdoor komen we meestal terecht bij traditionele, vaak kleinere wijnboeren met een doorgedreven focus op kwaliteit. Bij ons geen wijngiganten die miljoenen flessen produceren, maar wel domeinen die perfect weten waar ze mee bezig zijn en onnoemlijk veel respect tonen voor de natuur en de tradities.

Wijn wordt bovenal in de wijngaard gemaakt en is afhankelijk van de samenstelling van de ondergrond, de omgeving, het klimaat en de manier waarop de producent het land bewerkt. Onze voorkeur gaat uit naar wijnmakers die puur werken zonder chemische middelen, pesticiden of kunstmeststoffen. Lage rendementen en minimale interventie in de wijngaarden zijn doorgaans het uitgangspunt. In de kelder wordt deze filosofie doorgetrokken. Te veel nieuw hout is uit den boze en de moderne technologie mag alleen ondersteunend werken zonder de wijn zelf te beïnvloeden.

Het resultaat zijn subtiele wijnen met elegantie en finesse, wijnen die iets te vertellen hebben, wijnen waar een verhaal achter schuilt en die bij elke slok meer en meer boeien, wijnen die kunnen bewaren en die na jaren kelderrust kunnen uitgroeien tot iets om te koesteren. Een wijn moet een eigen, herkenbaar karakter hebben en terroir is daarbij het magische woord!