Cantina d'Arcy

De afgelopen 40 jaar hebben de wijnen van Barolo en Barbaresco stratosferische bekendheid gekregen. Met grondprijzen in de meest prestigieuze crus die oplopen tot 2,5 miljoen euro per hectare, is het zelfs voor gevestigde wijnmakersfamilies moeilijk om grond te verwerven. Niettemin, genesteld tussen Cannubi en Vignane, in de cru  Preda, is Tom Myers, na ervaring te hebben opgedaan bij enkele van 's werelds grootste wijnmakers, bezig zijn weg te vinden, het land te bewerken en nu al levendige inspirerende wijnen te maken. Wat hij mist aan 'formele training', maakt hij goed met zijn praktische ervaring en een goed onderbouwde visie. Dit is het verhaal van Cantina d'Arcy.

Hoewel Tom zijn wijngaarden pacht, heeft hij volledige autonomie over de wijngaard. Zijn aanpak is eenvoudig maar strikt: op een biologische en respectvolle manier werken met als doel de biodiversiteit te bevorderen.

In 2020 haalde Tom zijn eerste wijnoogst binnen en produceerde hij een Dolcetto, een Langhe Nebbiolo en een Barolo Preda. Op deze laatste is het nog wachten tot 2024 voor de eerste release.  

Ontdek hier de wijnen van Cantina d'Arcy