Cantina D'Arcy

De afgelopen 40 jaar hebben de wijnen van Barolo en Barbaresco stratosferische bekendheid gekregen. Met grondprijzen in de meest prestigieuze cru's die oplopen tot 2,5 miljoen euro per hectare, is het zelfs voor gevestigde wijnmakersfamilies moeilijk om grond te verwerven. Niettemin, genesteld tussen Cannubi en Vignane, in de cru van Preda, is Tom Myers, na ervaring te hebben opgedaan bij enkele van 's werelds grootste wijnmakers, bezig zijn weg te vinden, het land te bewerken en nu al levendige inspirerende wijnen te maken. Wat hij mist aan 'formele training', maakt hij goed met praktische ervaring en een goed onderbouwde visie. Dit is het verhaal van Cantina D'Arcy.

Hoewel Tom zijn wijngaarden pacht, heeft hij volledige autonomie over de wijngaard. Zijn aanpak is eenvoudige, biologische en respectvolle manier van werken, met als doel de biodiversiteit te bevorderen.

In 2020, had Tom zijn eerste wijnoogst met de productie van Dolcetto, Langhe Nebbiolo, en Barolo.  

Ontdek hier de wijnen van Cantina d'Arcy