Edi Keber

Edi Keber en zijn zoon Kristian hechten veel belang aan tradities en terroir. Vroeger maakten wijnboeren slechts één enkele wijn volgens een oude, lokale traditie. Het is vanuit dit idee dat het project COLLIO vorm kreeg. Collio is een oude wijnbenaming in Friuli en wordt traditioneel gebruikt voor wijnen die bestaan uit een blend van de drie autochtone druivenrassen, Tocai Friulano, Ribolla Gialla en Malvasia Istriana, en waarbij de gisting plaatsvindt in cementen cuves. Deze traditie was evenwel grotendeels verloren gegaan omdat de hedendaagse wijnmarkt meer keuzes verwacht van een wijnboer. In 2009 besloot Kristian Keber het roer opnieuw om te gooien en te focussen op slechts één enkele wijn. Vandaag de dag wordt de wijn aanzien als een van Italiaanse fijnste witte wijnen. De blend creëert een volle, rijke wijn die de beste uitdrukking is van de ziel van deze bijzondere wijnregio. Een Grand Cru uit de Collio!

Ontdek hier de wijnen van Edi Keber

http://www.edikeber.it/