Giuseppe Mascarello

De Mascarello-familie zit reeds in de wijnbusiness voor meer dan anderhalve eeuw; eerst als boeren toen ze het Manescotto-landgoed in La Morra voor Markies Giulia Colbert Faletti di Barolo bewerkten, later in eigendom vanaf het einde van 19de eeuw. 

De Monprivato-wijngaard wordt beschouwd als één van de mooiste terroirs van Italië en ze is volledig in handen van één familie. Vandaag de dag staan Mauro en zijn zoon Giuseppe aan het roer; 4de en 5de generatie.

De buitengewone resultaten van dit domein worden bereikt, doordat de familie zichzelf al tientallen jaren een reeks van regels en limieten oplegt waarvan niet wordt afgeweken. Zo wordt er voor een korte periode in de winter gesnoeid tot 6 à 9 knoppen per plant, afhankelijk van de kracht van elke afzonderlijke wijnstok. In de lente verwijdert men alles uitgezonderd de volmaakte druiventrossen. In de zomer worden de druiven uitgedund, zodat elke plant zijn trossen tot in de perfectie kan laten rijpen. De productie per hectare bedraagt nooit meer dan 6 tot 6,5 ton druiven. En tenslotte worden de druiven tijdens de oogst met de hand geplukt en wordt er reeds in de wijngaard een drastisch en rigoureuze selectie gemaakt, waarbij elke imperfecte druif bes-per-bes verwijderd wordt. Het resultaat is één van ’s wereld meest tot de verbeelding sprekende wijnen.

Ontdek hier de wijnen van Mascarello 

www.mascarello1881.com