San Giusto a Rentennano

Het wijnhuis San Giusto a Rentennano, een naam met een Etruskische origine, kijkt uit over de bovenloop van de rivier Arbia in het meest zuidelijke punt van de Chianti Classico-wijnregio. Het landgoed domineert het laatste deel van de vallei. Omgeven door bossen, olijfgaarden, graanvelden, weilanden en uiteraard ook wijngaarden, deed het eerst dienst als middeleeuws klooster voor Cisterciënzernonnen.

Het domein is in handen van de familie Martini di Cigala, die zich sinds 1914 met passie bezighoudt met de productie van wijnen met een traditioneel karakter. Vandaag de dag zijn het broers en zussen Anna, Lucia, Elisabetta, Francesco, Alessandro en Luca die zich bezighouden met het wijnmaken, die een totale oppervlakte van 160 hectare beslaat, waarvan er momenteel 31 aangeplant zijn met druiven.

Op het eerste gezicht lijkt er een hippe, relaxte sfeer te hangen en laat men het precies allemaal op zijn beloop , maar vergis je niet, dit is slechts een illusie. Excellentie in de wijngaarden is het fundament van hun succes. Met de ondersteuning van hun zus Elisabetta blijkt de organisatie van Luca, verantwoordelijk voor de wijngaarden, en zijn broer Francesco als sturende kracht in de kelders meer dan voldoende om enkele van de fijnste wijnen in Toscane te produceren.

Ontdek hier de wijnen van San Giusto a Rentennanno

www.fattoriasangiusto.it