Marziano Vevey's wijngaarden strekken zich uit over een oppervlakte van 0,60 ha en liggen verspreid aan de voet van de bergen rondom Morgex. Sommige wijngaarden liggen in de vlakte, andere zijn aangeplant in terrasbouw en nog andere klampen zich vast aan de steile hellingen, waardoor de wijnmaker in erg moeilijke omstandigheden moet werken. Blanc de Morgex-druivelaars groeien heel dicht bij de grond en staan aangeplant op de hoogste wijngaarden in Europa, tot wel 1.350 m boven de zeespiegel. Door de extreme hoogte worden ze blootgesteld aan de grillen van Moeder Aarde en hebben ze moeite om de ontberingen van de winter te overleven. Ze vereisen bijgevolg de bekwame hulp van wijnboeren, zoals Marziano Vevey, die elke fase van het groeiproces met de grootste zorg opvolgt, een afwisseling tussen intense fysieke arbeid, en geduld en nauwkeurigheid bij de verzorging in de wijngaarden en het effectieve wijn maken.
Het avontuur begon in 1981 toen Marziano 0,2 ha wijngaard met tegenzin erfde na het vroegtijdig sterven van zijn vader Marcello. Zijn vader had de wijngaard jaren passioneel bewerkt om wijn te produceren voor zijn familie en vrienden. Marziano kon het evenwel niet over zijn hart krijgen om deze bijzondere erfenis op te geven en met een vastberadenheid typisch voor bergbewoners pikte hij geruggensteund door zijn vrouw Judith de draad op van zijn vader. Zo werd de initiële productie van 600 flessen opgetrokken naar een productie van 5000 flessen op vandaag. In 1999 zag La Crotta della Meurdzîe, de nieuwe wijnkelder, het licht en hoewel de structuur, de apparatuur en de faciliteiten ultramodern zijn, is de liefde voor traditie niet ver weg. De sfeer die er heerst, ademt een groot respect uit voor het edel beroep van échte wijnmakers.