Keep calm and drink some wine

Cari amici, beste wijnvrienden, 

We leven momenteel in onzekere tijden en kunnen moeilijk inschatten wat de nabije toekomst ons zal brengen. Daarbij is het belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en de richtlijnen van onze regering volgt. Het is primordiaal dat we interpersoonlijk contact zo veel mogelijk vermijden om een versnelde verspreiding te voorkomen. #flattenthecurve

Met Stappato moeten we ons noodgedwongen herorganiseren, maar we blijven wel actief en bereikbaar. Afhalingen in Eke blijven mogelijk, mits voorafgaande verwittiging en jammer genoeg zonder innige begroeting. Daarnaast leveren we gratis in heel België vanaf 50 euro, hetzij via eigen transport hetzij via DPD Sending Wines. Hierbij hanteren we het principe van ‘social distancing’, dus voor deze ene keer zullen we de doosjes slechts tot aan uw voordeur brengen en niet tot in uw kelder.

Verder willen we onze horecavrienden een hart onder de riem steken. Zij staan voor serieuze uitdagingen. Zij hebben een grote verantwoordelijkheid naar hun personeel toe, maar zitten vaak zelf met zware financiële verplichtingen. In de mate van het mogelijke stellen we ons qua betalingen graag flexibel op en willen we meedenken aan andere creatieve oplossingen. Het zal vooral cruciaal zijn om hen de volle steun te geven eens ze heropenen.

Tenslotte verdienen onze Italiaanse wijnboeren een extra aanmoediging. We horen hen dagelijks en houden nauw contact. De natuur kent uiteraard geen pauzes en bijgevolg gaat het werk in de wijngaarden onverminderd voort. Ook in de kelders blijven ze de wijnen op de voet volgen. Daarnaast ondervinden internationale transporten tot nader order geen problemen en houden wij voldoende stock aan. Ons commitment naar onze wijnboeren blijft onveranderd.

Stay strong en geniet regelmatig van een lekker glas Italiaanse wijn onder geliefden maar met de nodige afstand. 

Salute e saluti, 

Het voltallige Stappato-team