Nieuws

13 Mei 2020


Corona degustatieboxen: 4 regio's met telkens 6 toppers

We missen allemaal ons geliefde Italië en naar alle waarschijnlijkheid zal het nog even duren vooraleer we vrij kunnen reizen naar la bella Italia. Ook onze voorjaarsdegustatie begin juni valt jammer genoeg in het water.

Om toch wat Italiaanse vibes binnenshuis te halen, stellen we vier unieke degustatieboxen samen: Wervelend Wit, Spannend Siciliaans, Piemontese Parels & Toscaanse Toppers.

Elke degustatiebox bestaat uit een selectie van 6 flessen met het beste uit Noord-West Italië (volledig wit), Sicilië, Toscane en Piemonte. Elke line-up is een mix geworden van nieuwigheden, bestsellers en 'coup de coeurs'. Stuk voor stuk wijnen die we tijdens onze openflessendagen dachten in de kijker te zetten.

Maak samen met ons een reis doorheen vier fantastische Italiaanse regio's en haal het beste van Italië in huis!

13 Mei 2020


Primeur Barolo Riserva Monprivato 2012

We zijn verheugd om een unieke wijn te mogen lanceren, eentje die niet op de lijst van de voorjaarsprimeur stond. Normaal ging het domein deze bijzondere wijn lanceren tijdens Vinitaly, de jaarlijkse wijnbeurs in Verona begin april, maar zoals vele events werd ook deze grote wijnhappening afgelast. Toch werd er beslist om de wijn op de markt te brengen. Overigens kregen wij begin dit jaar de wereldwijde primeur bij ons bezoek aan het domein, onze voorlopig laatste wijntrip naar Italië.

We spreken hier over de Barolo Riserva Monprivato Ca’ d’Morissio 2012 van de onnavolgbare familie Mascarello. Deze Barolo-cru behoort tot het allerbeste wat de regio te bieden heeft en wordt enkel in de allerbeste jaren geproduceerd, een laatste keer in 2010. Voor wijlen Gianfranco Soldera was de cru Barolo Riserva Monprivato Ca’ d’Morissio de meest ultieme expressie van Nebbiolo die er bestond. Deze 2012 zal nog jaren kelderrust nodig hebben om tot volle glorie te komen. Poetry in a bottle.

Bestellen kan via info@stappato.be Wees er snel bij!

 

 

17 March 2020


Keep calm and drink some wine

Cari amici, beste wijnvrienden, 

We leven momenteel in onzekere tijden en kunnen moeilijk inschatten wat de nabije toekomst ons zal brengen. Daarbij is het belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en de richtlijnen van onze regering volgt. Het is primordiaal dat we interpersoonlijk contact zo veel mogelijk vermijden om een versnelde verspreiding te voorkomen. #flattenthecurve

Met Stappato moeten we ons noodgedwongen herorganiseren, maar we blijven wel actief en bereikbaar. Afhalingen in Eke blijven mogelijk, mits voorafgaande verwittiging en jammer genoeg zonder innige begroeting. Daarnaast leveren we gratis in heel België vanaf 50 euro, hetzij via eigen transport hetzij via DPD Sending Wines. Hierbij hanteren we het principe van ‘social distancing’, dus voor deze ene keer zullen we de doosjes slechts tot aan uw voordeur brengen en niet tot in uw kelder.

Verder willen we onze horecavrienden een hart onder de riem steken. Zij staan voor serieuze uitdagingen. Zij hebben een grote verantwoordelijkheid naar hun personeel toe, maar zitten vaak zelf met zware financiële verplichtingen. In de mate van het mogelijke stellen we ons qua betalingen graag flexibel op en willen we meedenken aan andere creatieve oplossingen. Het zal vooral cruciaal zijn om hen de volle steun te geven eens ze heropenen.

Tenslotte verdienen onze Italiaanse wijnboeren een extra aanmoediging. We horen hen dagelijks en houden nauw contact. De natuur kent uiteraard geen pauzes en bijgevolg gaat het werk in de wijngaarden onverminderd voort. Ook in de kelders blijven ze de wijnen op de voet volgen. Daarnaast ondervinden internationale transporten tot nader order geen problemen en houden wij voldoende stock aan. Ons commitment naar onze wijnboeren blijft onveranderd.

Stay strong en geniet regelmatig van een lekker glas Italiaanse wijn onder geliefden maar met de nodige afstand. 

Salute e saluti, 

Het voltallige Stappato-team

10 March 2020

soldera ›


Statement from Case Basse to all their Importers around the world!

we desire to reassure all of you about the situation at Case Basse. We are all fine and follow on taking care of vineyards, wines in the cellar and garden. We are arranging the several orders of the 2015 vintage to be collected from your forwarders. Please be informed that there are no restrictions for transportation of goods in Italy.

-- read more --

Lees verder >

22 January 2020

barolo › Trediberri ›


Benvenuto Trediberri !

Het doet altijd deugd om het jaar te starten met een knaller. Ons eerste nieuwe domein van het jaar is precies dat: Barolo-domein Trediberri. De naam zegt het zelf al: ze zijn met z'n drieën en ze komen uit het gehucht Berri in de Barolo-commune La Morra. Het gezicht van het domein is Nicola Oberto, een jonge, intelligente kerel die perfect weet wat hij wil. Bovendien is Nicola een groot liefhebber van het betere werk in Toscane en Piemonte maar ook Champagne en Bourgogne. Does it ring a bell? Het hoeft jullie niet te verbazen dat we vanaf minuut één overeenkwamen. De wijnen die Trediberri produceert, zijn elegant en verfijnd, met veel expressie en een ode aan de typische terroir van Barolo. Vanaf vandaag lanceren we de Barolo-wijnen. In mei komt er ook een schitterende Barbera en Langhe Nebbiolo op de markt. Stuk voor stuk fantastische wijnen aan uitzonderlijk scherpe prijzen. Stay tuned!
22 January 2020


Grazie mille Filip

Tijdens de studiejaren van Jens en Jeroen werd de eerste basis gelegd voor wat in een latere fase zou uitgroeien tot de oprichting van Stappato. In 2007 besloten we full-time voor onze gezamenlijke passie te gaan en nam Stappato haar intrek in de gebouwen van A Wine Affair (Cobelguard) te Kanegem. Het was de start van een rollercoaster die ons gebracht heeft tot de wijnhandel die we vandaag zijn.

In 2009 vervoegde Filip Jans het Stappato-team. Filip heeft met andere woorden de beginjaren meegemaakt: de verhuis naar de Driemasterstraat in Gent, de globale naamsverandering van A Wine Affair naar Stappato, de intrek in onze gebouwen te Eke, de viering van het 10-jarig bestaan, … en tal van belangrijke mijlpalen, waar we best trots op zijn. Vandaag na 10 jaar heeft Filip beslist om een andere wending aan zijn carrière te geven. Wij willen Filip dan ook oprecht bedanken voor deze intense periode, waarbij we Stappato hebben uitgebouwd tot een referentie voor Italiaanse wijnen in België. We wensen Filip het allerbeste voor de toekomst en zijn er van overtuigd dat hij een groot ambassadeur zal blijven voor de vele wijnhuizen binnen ons assortiment.

Succes & grazie di cuore!

Conterno komt naar België: event maandag 9 december 2019

Wij zijn bijzonder verheugd dat we begin december Roberto Conterno van het wereldbefaamde domein Giacomo Conterno mogen verwelkomen. Roberto komt voor het eerst naar België voor een 'charity event' dat we samen organiseren, maar de dag voordien vindt er een informele avond plaats in Stappato Eke. Op maandagavond 9 december om 19u zal Roberto een selectie wijnen voorstellen. Hierbij degusteren we twee wijnen uit Gattinara, een Barbera en liefst drie van zijn alom geprezen Barolo-toppers. Zowel de eerste jaargang Barolo Arione 2015 als de recent gelanceerde Barolo Riserva Monfortino 2013 komen hierbij aan bod. Wij voorzien tevens een hapje. De kostprijs bedraagt 100 euro per persoon. Let wel, de plaatsen zijn beperkt. De eerste 20 liefhebbers die zich inschrijven via info@stappato.be, zullen een unieke avond beleven.

 

1 2 3 14 Volgende »