Nieuws

Conterno komt naar België: event maandag 9 december 2019

Wij zijn bijzonder verheugd dat we begin december Roberto Conterno van het wereldbefaamde domein Giacomo Conterno mogen verwelkomen. Roberto komt voor het eerst naar België voor een 'charity event' dat we samen organiseren, maar de dag voordien vindt er een informele avond plaats in Stappato Eke. Op maandagavond 9 december om 19u zal Roberto een selectie wijnen voorstellen. Hierbij degusteren we twee wijnen uit Gattinara, een Barbera en liefst drie van zijn alom geprezen Barolo-toppers. Zowel de eerste jaargang Barolo Arione 2015 als de recent gelanceerde Barolo Riserva Monfortino 2013 komen hierbij aan bod. Wij voorzien tevens een hapje. De kostprijs bedraagt 100 euro per persoon. Let wel, de plaatsen zijn beperkt. De eerste 20 liefhebbers die zich inschrijven via info@stappato.be, zullen een unieke avond beleven.

 

Stappato Openflessendagen: 15 tot 18 november 2019

Grote najaarsdegustatie - 15 tot 18 november 2019

Op vrijdagavond 15 november van 17u tot 21u starten we met een 'nocturne' in Loft130. Ook zaterdagnamiddag 16 november kunnen jullie van 14u tot 19u komen proeven in dit feeërieke kader. Net als vorig jaar werken we op deze twee dagen samen met Convento, onze partner in Leuven, die ook drie proeftafels zal bemannen in aanwezigheid van enkele bevriende wijnproducenten. De proeflijst van Leuven is dus nog iets meer uitgebreid.

Zondagnamiddag 17 november van 14u tot 19u en maandag 18 november van 17u tem 21u kunnen jullie terecht in onze gebouwen te Eke.

Deze editie verwelkomen we vijf absolute topproducenten uit Italië en ook ons zusterbedrijf De Windmolen inviteert twee klasbakken. Uit Alto Adige verwelkomen we voor het eerst Köfererhof met zijn strakke witte wijnen, uit Sicilië power woman Arianna Occhipinti met haar ragfijne Frappato-wijnen. Verder tekent Rocca di Montegrossi present, de meester van de Chianti Classico en zullen ook Luca Roagna en Emidio Pepe aanwezig zijn, twee absolute boegbeelden binnen de Italiaanse wijnwereld. Tenslotte nodigt De Windmolen het gerenommeerde Champagnehuis Delamotte uit en daarnaast stellen ze met grote trots Charles Lachaux voor. Charles wordt aanzien als een van de grote talenten in Bourgogne. Hij zal zowel de wijnen van het familiedomein Arnoux-Lachaux als deze van zijn eigen project Charles Lachaux voorstellen. Alle wijnboeren staan jullie graag te woord op vrijdag, zaterdag en zondag, uitgezonderd Köfererhof die enkel het weekend present is. Uiteraard zijn hun wijnen wel te proeven op de andere dagen.

Naast de wijnen van deze producenten zullen er tal van primeurwijnen te proeven zijn en verwennen we u graag met niet-te-missen promoties. Het concept is ongewijzigd gebleven. Voor 15 euro inkom pp. kan u meer dan 70 referenties degusteren. Bovendien mag u het kristallen degustatieglas van Spiegelau (t.w.v. 10,50 euro) mee naar huis nemen en krijgt u bij een aankoop vanaf 150 euro per persoon het entreegeld terugbetaald. Om alles vlot te laten verlopen, zouden wij iedereen willen vragen om zich vooraf in te schrijven via volgende link: www.stappato.be/topevent. Als bijlage kan u beide proeflijsten vinden, zowel deze voor in Loft130 als deze voor in Stappato Eke.

 

Degustatiedagen Stappato - De Windmolen : 15 en 16 juni 2019

Nog een anderhalve maand en dan is het weer zo ver, onze degustatiedagen.

Voor de eerste keer organiseren we onze proeverij in samenwerking met De Windmolen, het verhaal in Bourgogne dat nu sinds een jaar naast onze activiteiten van Stappato bestaat. Er zullen niet alleen Italiaanse wijnen en producenten zijn maar ook twee producenten uit Bourgogne.

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni kan u maar liefst 6 producenten in levende lijve ontmoeten en met de nodige deskundige uitleg hun wijnen proeven in ons gebouw te Eke.

Le Marchesine, De Bartoli, Luigi Einaudi, Castello di Monsanto, Domaine René Bouvier en Domaine JC Boisset.

Meer informatie omtrent deze proeverij en inschrijving vindt u hier

Tot dan!

18 February 2019

gianfranco soldera ›


Legende Gianfranco Soldera verlaat ons op 82-jarige leeftijd

Met dit schrijven melden we jullie het droevige nieuws dat legende Gianfranco Soldera ons op 82-jarige leeftijd heeft verlaten. Afgelopen zaterdag 16 februari kregen we het bericht dat hij een beroerte kreeg in zijn lieftallige wijngaarden in Montalcino.

Caro Gianfranco, we hadden een speciale band samen en zeker de laatste jaren waren we zeer close. Je was de eerste grote topper die we konden overtuigen om met ons in zee te gaan. Je was in zekere zin onze mentor en inspirator. We hebben zo veel meegemaakt samen, we hebben zo veel gelachen samen, zo veel gedeeld samen en je bezocht de afgelopen jaren ook verschillende keren België. Een eerste keer in 2012 tijdens ons 10-jarig bestaan. De mensen die toen de masterclasses in Leuven en Gent hebben meegemaakt, zullen die herinnering ongetwijfeld blijven koesteren. Ook de voorbije jaren kwam je regelmatig naar België. Een laatste keer in mei 2018. Je wilde kost wat kost Ugent bezoeken en professor Benoit van het KinderKankerFonds ontmoeten. Dankzij de grote formaten 2010 die je voor de Belgische markt schonk, haalden we een mooie som op voor het goede doel en het project bij het KinderKankerFonds lag je nauw aan het hart. Wie had ooit gedacht dat dit de laatste keer zou zijn dat we elkaar zouden zien?

De talrijke bezoeken aan je domein Case Basse ten zuiden van Montalcino waren steevast bijzonder. De gesprekken in de wijngaarden, de tastings in de kelder, onze lunches bij restaurant Il Leccio of gewoon op het domein, onze discussies, niet alleen over wijn maar ook over politiek, voetbal, noem maar op ... elk moment kunnen we ons nog levendig herinneren. Je had over alles een zeer krachtige mening. In december maakte je een pijnlijke val, waardoor je moest geopereerd worden aan je rug en je lange tijd in het ziekenhuis vertoefde. We belden verschillende keren met elkaar en je was strijdvaardig en vol energie om weer aan de slag te gaan. Eind vorige maand was je opnieuw in je geliefde Case Basse en op 29 januari zongen we nog ‘tanti auguri’ voor je 82ste verjaardag. Zelfs vorige week hoorden we elkaar nog. We zouden binnenkort afspreken in Case Basse om bij te babbelen en we keken er zo naar uit en jij met ons, maar dit zal niet meer lukken. De bezoeken aan Case Basse zullen nooit meer dezelfde zijn.

Caro Gianfranco, je was een grote meneer, een hele grote! Het was een eer om je persoonlijk te hebben gekend. Ci mancherai. We zullen je missen.

Onze gedachten gaan uit naar je vrouw Graziella, je kinderen Mauro en Monica, je kleinkinderen, je familie en vrienden. Hen wacht de zware taak om je levenswerk verder te zetten. We zullen hen steunen in al hetgeen ze ondernemen. Het gaat je goed daarboven. Drink maar een goed glas wijn met je vrienden Giovanni Conterno, Giuseppe Mascarello, Marco De Bartoli, Bruno Giacosa, Giuseppe Guintarelli, Beppi Rinaldi en al die andere grootmeesters. Wij blijven je herinneren en voor ons leef je voort in je wijnen en in ons hart.

Lancering Köfererhof

2019 is alvast goed gestart want we mogen een officiële samenwerking aankondigen met het topdomein Köfererhof. Eigenaar Günther Kerschbaumer wordt gezien als een van de beste witte wijnmakers van Italië. De terroir in de Valle Isarco, Italië's meest noordelijke appellatie, leent zich perfect voor de productie van verfijnde, minerale witte wijnen. In het verleden kon u reeds kennismaken met deze bijzondere witte wijnen uit Alto Adige en we zijn blij dat ze vandaag een vaste stek krijgen in het Stappato-assortiment. Spijtig genoeg werd Köfererhof in 2017 zwaar getroffen door voorjaarsvorst, waarbij 80% van de productie verloren ging. Bijgevolg zijn er slechts enkele wijnen meer beschikbaar in 2017. Later op het jaar zullen we de 2018 lanceren. Laat je verrassen door bijzondere druivenrassen als Kerner, Veltliner en misschien wel een van 's werelds mooiste Sylvaners.

Verticale Poggio di Sotto @ restaurant Vrijmoed**

We starten met een klepper van formaat voor ons eerste VIP-diner van het jaar. Chef Michaël Vrijmoed, in het verleden nog aan het fornuis van het Hof van Cleve, is tegenwoordig uitgegroeid tot dé culinaire trekpleister in Gent. Hij brengt steevast eigen, herkenbare signatuurgerechten en werd bekroond met twee Michelinsterren. Wat ons betreft kan je geen betere locatie vinden om een verticale Brunello di Montalcino van Poggio di Sotto te organiseren.

We laten acht verschillende jaargangen proeven, van 2006 tot en met 2013, plus nog een bijkomende verrassing. Hierbij zal chef Michaël Vrijmoed een aangepast degustatiemenu serveren. Tijdens het diner zal wijnmaker Federico Starderini, die nog met voormalig eigenaar Piero Palmucci heeft gewerkt, tekst en uitleg geven. Dit unieke evenement zal doorgaan op maandag 1 april 2019, en dat is geen grap. De prijs per persoon bedraagt 300 euro all-in. Inschrijving kan via info@stappato.be. Let wel, de plaatsen zijn beperkt.

Verticale Poggio di Sotto @ restaurant Vrijmoed**

We starten met een klepper van formaat voor ons eerste VIP-diner van het jaar. Chef Michaël Vrijmoed, in het verleden nog aan het fornuis van het Hof van Cleve, is tegenwoordig uitgegroeid tot dé culinaire trekpleister in Gent. Hij brengt steevast eigen, herkenbare signatuurgerechten en werd bekroond met twee Michelinsterren. Wat ons betreft kan je geen betere locatie vinden om een verticale Brunello di Montalcino van Poggio di Sotto te organiseren.

We laten acht verschillende jaargangen proeven, van 2006 tot en met 2013, plus nog een bijkomende verrassing. Hierbij zal chef Michaël Vrijmoed een aangepast degustatiemenu serveren. Tijdens het diner zal wijnmaker Federico Starderini, die nog met voormalig eigenaar Piero Palmucci heeft gewerkt, tekst en uitleg geven. Dit unieke evenement zal doorgaan op maandag 1 april 2019, en dat is geen grap. De prijs per persoon bedraagt 300 euro all-in. Inschrijving kan via info@stappato.be. Let wel, de plaatsen zijn beperkt.

1 2 3 13 Volgende »