Nieuws

04 October 2023


Inschrijvingen najaarsproeverij geopend

Voor de eerste keer sinds ons groot event in juni 2022, naar aanleiding van het 15-jarig bestaan van Stappato en het 5-jarig bestaan van De Windmolen, organiseren we terug een degustatieweekend.

We lanceren een paar nieuwe domeinen, laten nieuwe jaartallen op jullie los en zorgen voor een hapje zodat er niet op een lege maag dient gedegusteerd te worden.

Lees er hier meer over

08 August 2023


Data najaarsproeverij 2023 Stappato

Graag geven we al de data mee voor onze najaarsproeverij. Duid alvast zaterdag 18 en zondag 19 november 2023 aan in uw agenda voor 2 dagen vol proefplezier!

tot dan!

Stappato team

15 March 2023


Spoiler Alert: Lancering van de voorjaarsprimeur 2023 !

Reeds begin dit jaar zijn we gestart met de voorbereidingen van onze voorjaarsprimeur en hebben we zowat al onze wijnproducenten gezien of gesproken. Het belangrijkste is uiteraard om nog een laatste keer alle nieuwe releases secuur te degusteren, want alleen de allerbeste wijnen waarover we het unaniem eens zijn, halen de finale selectie van de primeur. Een tweede cruciaal punt zijn logischerwijs de prijzen en allocaties, die beide onder druk staan. Enerzijds zijn de prijzen van basismateriaal (karton, glas, kurken, etc.), energie en transport gevoelig gestegen het voorbije jaar. Gelukkig hebben we bij de meeste producenten de prijsstijgingen weten te beperken. Anderzijds worden we de laatste jaren steeds meer geconfronteerd met kleinere, doch zeer kwalitatieve oogsten. Wij hebben evenwel met man en macht geprobeerd om de aangeboden volumes voor België constant te houden.

Op het resultaat zijn we best trots. Het is een extensieve lijst die het allerbeste bundelt van wat Italië op wijnvlak te bieden heeft, waarbij verschillende producenten zich werkelijk overtroffen hebben

Klik snel hier door om meer te lezen ivm de primeur

29 December 2022


Stappato gaat er even tussenuit!

cari amici

We sluiten het jaar bijna af en kijken met een warm gevoel terug op 2022, het jaar waarin we met Stappato ons 15-jarig bestaan vierden. 

We vierden dit niet alleen met onze wijnproducenten, maar ook met velen onder jullie op onze grote degustatie in juni. We verwelkomden maar liefst 600 wijnliefhebbers die samen met ons het glas hieven op ons jubileum. Warme herinneringen die ons de energie geven om er nog eens dubbel zo hard voor te gaan.

Stappato gaat er even tussenuit. We sluiten het jaar af op 30/12/2022 en staan terug paraat op maandag 9 januari 2023.

We wensen jullie fijne feesten en verwelkomen jullie graag terug in 2023.

 

mangia bene, ridi spesso, ama molto e soprattutto beve eccelente

01 December 2022


Stappato geeft de inflatie van november 2022 cadeau!

We hebben met Stappato nog een schitterende actie in het verschiet. We geven namelijk de inflatie cadeau. Zoals jullie in de pers konden lezen bedroeg deze voor de maand november 10,63%. Voor al je eindejaarsaankopen hoef je van de inflatie uitzonderlijk niets te merken. 

De actie loopt vanaf donderdag 1 december tot en met zondag 4 december middernacht. Tijdens deze dagen kan je dus éénmalig winkelen aan een uitzonderlijke korting van 10,63%*

De correcte korting zal verrekend worden bij het opmaken van je factuur na je online aankoop. De korting geldt uiteraard enkel voor de beschikbare referenties op de website en zolang de voorraad strekt.

 

Klik snel door naar onze webshop.

01 December 2022


Chiara Condello

Net voor het eindejaar kondigen we met veel animo nog een nieuw domein aan. Chiara Condello is al lang geen onbekende meer voor ons, want al enkele jaren is ze de sympathieke wederhelft van Giampiero Cordero, recent nog bekroond tot Italië beste sommelier en de drijvende kracht achter het familierestaurant Il Centro in Priocca, een van onze favoriete adressen in Piemonte. Chiara en Giampiero zijn al jaren boezemvrienden van ons en de aandachtige proevers konden hen al spotten op onze jubileumdegustatie in juni achter de tafels van Giuseppe Mascarello en Poggio di Sotto.

Chiara Condello is een energieke, ambitieuze jonge wijnmaakster uit Romagna die de laatste jaren wel wat furore heeft gemaakt, getuige het feit dat Fortune Italia haar recent opnam in de lijst van meest beloftevolle wijnmakers onder de 40 jaar. Vanaf haar eerste jaargang 2015 zet ze haar regio Romagna en meer in het bijzonder Predappio met verve op de (wijn)kaart. Ondek snel de unieke Sangiovese crus. Let wel, de beschikbaarheden zijn beperkt, maar gelukkig mogen we in 2023 de nieuwe jaargangen lanceren. 

Benvenuto Chiara nella squadra di Stappato!

10 November 2022


Speciale lancering eindejaar 2022: Grattamacco, Rocca di Montegrossi, Castello di Monsanto, Bricco Ernesto & Roccolo Grassi

Op de lancering van wijnen uit 2022 moeten we nog even wachten, maar tijdens onze bezoeken proefden we uitgebreid toekomstige releases. Enkele van de highlights die we konden degusteren, zijn reeds beschikbaar en lijsten we graag voor jullie op.

Speciale lancering eindejaar 2022

Grattamacco: de nieuwe jaargang Bolgheri Superiore 2019 is een classic-in-the-making

Rocca di Montegrossi: de fabuleuze Vigneto San Marcellino Chianti Classico 2018

Castello di Monsanto: de geraffineerde Il Poggio Gran Selezione Chianti Classico 2018

Bricco Ernesto: dé nieuwe ster in Piemonte die wereldwijd gelauwerd wordt

Roccolo Grassi: een certitude voor het fijnere werk in de Valpolicella-regio

Interesse?

Stuur een mailtje naar info@stappato.be voor de lijst!

 

tanti saluti

 

Jeroen, Jens en Robin

1 2 3 18 Volgende »