Nieuws

29 December 2022


Stappato gaat er even tussenuit!

cari amici

We sluiten het jaar bijna af en kijken met een warm gevoel terug op 2022, het jaar waarin we met Stappato ons 15-jarig bestaan vierden. 

We vierden dit niet alleen met onze wijnproducenten, maar ook met velen onder jullie op onze grote degustatie in juni. We verwelkomden maar liefst 600 wijnliefhebbers die samen met ons het glas hieven op ons jubileum. Warme herinneringen die ons de energie geven om er nog eens dubbel zo hard voor te gaan.

Stappato gaat er even tussenuit. We sluiten het jaar af op 30/12/2022 en staan terug paraat op maandag 9 januari 2023.

We wensen jullie fijne feesten en verwelkomen jullie graag terug in 2023.

 

mangia bene, ridi spesso, ama molto e soprattutto beve eccelente

01 December 2022


Stappato geeft de inflatie van november 2022 cadeau!

We hebben met Stappato nog een schitterende actie in het verschiet. We geven namelijk de inflatie cadeau. Zoals jullie in de pers konden lezen bedroeg deze voor de maand november 10,63%. Voor al je eindejaarsaankopen hoef je van de inflatie uitzonderlijk niets te merken. 

De actie loopt vanaf donderdag 1 december tot en met zondag 4 december middernacht. Tijdens deze dagen kan je dus éénmalig winkelen aan een uitzonderlijke korting van 10,63%*

De correcte korting zal verrekend worden bij het opmaken van je factuur na je online aankoop. De korting geldt uiteraard enkel voor de beschikbare referenties op de website en zolang de voorraad strekt.

 

Klik snel door naar onze webshop.

01 December 2022


Chiara Condello

Net voor het eindejaar kondigen we met veel animo nog een nieuw domein aan. Chiara Condello is al lang geen onbekende meer voor ons, want al enkele jaren is ze de sympathieke wederhelft van Giampiero Cordero, recent nog bekroond tot Italië beste sommelier en de drijvende kracht achter het familierestaurant Il Centro in Priocca, een van onze favoriete adressen in Piemonte. Chiara en Giampiero zijn al jaren boezemvrienden van ons en de aandachtige proevers konden hen al spotten op onze jubileumdegustatie in juni achter de tafels van Giuseppe Mascarello en Poggio di Sotto.

Chiara Condello is een energieke, ambitieuze jonge wijnmaakster uit Romagna die de laatste jaren wel wat furore heeft gemaakt, getuige het feit dat Fortune Italia haar recent opnam in de lijst van meest beloftevolle wijnmakers onder de 40 jaar. Vanaf haar eerste jaargang 2015 zet ze haar regio Romagna en meer in het bijzonder Predappio met verve op de (wijn)kaart. Ondek snel de unieke Sangiovese crus. Let wel, de beschikbaarheden zijn beperkt, maar gelukkig mogen we in 2023 de nieuwe jaargangen lanceren. 

Benvenuto Chiara nella squadra di Stappato!

10 November 2022


Speciale lancering eindejaar 2022: Grattamacco, Rocca di Montegrossi, Castello di Monsanto, Bricco Ernesto & Roccolo Grassi

Op de lancering van wijnen uit 2022 moeten we nog even wachten, maar tijdens onze bezoeken proefden we uitgebreid toekomstige releases. Enkele van de highlights die we konden degusteren, zijn reeds beschikbaar en lijsten we graag voor jullie op.

Speciale lancering eindejaar 2022

Grattamacco: de nieuwe jaargang Bolgheri Superiore 2019 is een classic-in-the-making

Rocca di Montegrossi: de fabuleuze Vigneto San Marcellino Chianti Classico 2018

Castello di Monsanto: de geraffineerde Il Poggio Gran Selezione Chianti Classico 2018

Bricco Ernesto: dé nieuwe ster in Piemonte die wereldwijd gelauwerd wordt

Roccolo Grassi: een certitude voor het fijnere werk in de Valpolicella-regio

Interesse?

Stuur een mailtje naar info@stappato.be voor de lijst!

 

tanti saluti

 

Jeroen, Jens en Robin

18 October 2022


Niets dan superlatieven in de primeur

Niets dan superlatieven in de primeur

Roagna: uiterst zelfzekere Luca Roagna lanceert fenomenale line-up met het allerbeste uit 2017

Nervi: eerste single vineyards van de hand van Roberto Conterno

Giuseppe Mascarello: impressionante Barolo Monprivato 2018 als vanouds

Piero Busso: liefst twee eigen bottelingen uit het gevleugelde wijnjaar 2016

Gulfi: nieuwe toppers uit 2018 maar evengoed late releases 2014

Arianna Occhipinti: grandioze Frappato-crus en een nieuwe Grotte Alte

Graci: sublieme Arcurìa Etna Rosso 2020

 

Meer info? Stuur een mailtje naar info@stappato.be om de volledige lijst te bekomen.

14 Mei 2022


Twee absolute toppers in rosé

We zitten al volop in de zomerse temperaturen en dan merken we duidelijk aan de verkoop van roséwijnen. Graag willen we even twee bijzondere exemplaren in ons assortiment highlighten. Enerzijds hebben we een 100% Sangiovese van het gerenommeerde Chianti-domein, Rocca di Montegrossi: Rosato di Toscana 2021. Anderzijds maakt ook Roberto Conterno een fenomenale rosé in Gattinara van pure Nebbiolo: Il Rosato 2021. Voor de échte liefhebbers van Toscane en Piemonte is dit pure verwennerij. Rosé met net dat tikkeltje meer geproduceerd van onze twee favoriete Italiaanse druivenrassen. Uiteraard staan ze beide te proeven op onze degustatie, als ze tegen dan al niet uitverkocht zijn :-)
20 April 2022


Topevent 15 anni Stappato & 5 ans De Windmolen: Inschrijven vanaf nu!

 

Cari amici, beste wijnvrienden, 

In 2022 zal er geschiedenis worden geschreven. Stappato bestaat liefst 15 jaar en De Windmolen mag reeds vijf kaarsjes uitblazen. Komt daarbij dat de knaldrang bijzonder groot is na 2,5 jaar zonder enig event of degustatie. Redenen genoeg dus om een unieke feesteditie van onze fameuze Openflessendagen uit de grond te stampen. Dit wordt zonder twijfel hét wijnevent van het jaar dat je absoluut niet wil missen! 

Topevent 15 anni Stappato - 5 ans De Windmolen  

De datum lag al een hele poos vast. Het weekend van zaterdag 11 juni & zondag 12 juni 2022 zullen onze gebouwen in Eke worden omgetoverd tot een heuse wijntempel voor alle liefhebbers van het betere werk uit Italië en Frankrijk. In het ideale scenario zouden er zo veel mogelijk van onze sterkhouders en belangrijkste domeinen bij beide wijnfirma's aanwezig zijn. Daarom zijn we iedereen beginnen uit te nodigen en de uiteindelijke respons is ongezien. Zowat al onze topproducenten tekenen present.

Liefst 39 domeinen zullen persoonlijk aanwezig zijn. Grote namen als Giacomo Conterno, Roagna, Giuseppe Mascarello, Soldera, Poggio di Sotto, Salvioni en nog vele anderen zullen een selectie van hun wijnen voorstellen. De aanwezigheidslijst van De Windmolen moet eveneens niet onderdoen met o.a. Maison Krug, Salon-Delamotte, Château Lafleur, Domaine Y. Clerget en zelfs de meest besproken Bourgogne-producent van het moment, Charles Lachaux. Een (voorlopige) proeflijst vind je terug op de eventpagina. Neen, deze unieke degustatie vindt niet plaats in hartje New York of London maar in het landelijke Eke ;o) 

Inschrijving via onze website 

Vooraf inschrijven voor dit event is een absolute must en de enige manier om jouw ticket voor dit wijnfeest te verzekeren! De toegangsprijs bedraagt 60 euro per persoon per dag. In ruil kan je liefst 125 verschillende topwijnen degusteren, waarvan er diverse referenties reeds volledig uitverkocht zijn. Bovendien zal je al de wijnmakers in hoogsteigen persoon kunnen ontmoeten. Het elegante Spiegelau Defintion Universal wijnglas ter waarde van 14,95 euro mag je overigens gratis naar huis meenemen. Verder voorzien restaurant Terminus met zijn huisbereide charcuterie en ristorante Cucina di Giò met zijn versbereide pasta's voor de nodige culinaire omkadering. Als klap op de vuurpijl zal je tijdens het degustatieweekend kunnen genieten van een korting van 10% op de nog beschikbare wijnen uit de proeflijst. 

Inschrijven kan vanaf nu via de website van Stappato. Je kan doorklikken via de banner op de Home Page of rechtstreeks surfen naar de eventpagina via deze link. Het aantal genodigden wordt beperkt tot 300 wijnliefhebbers per dag. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail van ons met de betalingsformaliteiten en krijg je na betaling een unieke code toegewezen die je op een van de twee dagen toegang zal verlenen tot de degustatie. 

Belangrijk: Ter plekke inschrijven zal niet meer mogelijk zijn en zonder voucher met code zal er geen toegang verleend worden. Op deze manier willen voor een vlotte doorgang tijdens het event zorgen en kunnen alle genodigden optimaal genieten van de te degusteren wijnen. Dank voor jullie begrip. 

Het aftellen kan beginnen. Wij kijken er alvast enorm naar uit.

Salute e saluti e ci vediamo a Giugno, 

Jens, Jeroen & Robin

 

1 2 3 17 Volgende »