Nieuws

17 March 2020


Keep calm and drink some wine

Cari amici, beste wijnvrienden, 

We leven momenteel in onzekere tijden en kunnen moeilijk inschatten wat de nabije toekomst ons zal brengen. Daarbij is het belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en de richtlijnen van onze regering volgt. Het is primordiaal dat we interpersoonlijk contact zo veel mogelijk vermijden om een versnelde verspreiding te voorkomen. #flattenthecurve

Met Stappato moeten we ons noodgedwongen herorganiseren, maar we blijven wel actief en bereikbaar. Afhalingen in Eke blijven mogelijk, mits voorafgaande verwittiging en jammer genoeg zonder innige begroeting. Daarnaast leveren we gratis in heel België vanaf 50 euro, hetzij via eigen transport hetzij via DPD Sending Wines. Hierbij hanteren we het principe van ‘social distancing’, dus voor deze ene keer zullen we de doosjes slechts tot aan uw voordeur brengen en niet tot in uw kelder.

Verder willen we onze horecavrienden een hart onder de riem steken. Zij staan voor serieuze uitdagingen. Zij hebben een grote verantwoordelijkheid naar hun personeel toe, maar zitten vaak zelf met zware financiële verplichtingen. In de mate van het mogelijke stellen we ons qua betalingen graag flexibel op en willen we meedenken aan andere creatieve oplossingen. Het zal vooral cruciaal zijn om hen de volle steun te geven eens ze heropenen.

Tenslotte verdienen onze Italiaanse wijnboeren een extra aanmoediging. We horen hen dagelijks en houden nauw contact. De natuur kent uiteraard geen pauzes en bijgevolg gaat het werk in de wijngaarden onverminderd voort. Ook in de kelders blijven ze de wijnen op de voet volgen. Daarnaast ondervinden internationale transporten tot nader order geen problemen en houden wij voldoende stock aan. Ons commitment naar onze wijnboeren blijft onveranderd.

Stay strong en geniet regelmatig van een lekker glas Italiaanse wijn onder geliefden maar met de nodige afstand. 

Salute e saluti, 

Het voltallige Stappato-team

10 March 2020

soldera ›


Statement from Case Basse to all their Importers around the world!

we desire to reassure all of you about the situation at Case Basse. We are all fine and follow on taking care of vineyards, wines in the cellar and garden. We are arranging the several orders of the 2015 vintage to be collected from your forwarders. Please be informed that there are no restrictions for transportation of goods in Italy.

-- read more --

Lees verder >

22 January 2020

barolo › Trediberri ›


Benvenuto Trediberri !

Het doet altijd deugd om het jaar te starten met een knaller. Ons eerste nieuwe domein van het jaar is precies dat: Barolo-domein Trediberri. De naam zegt het zelf al: ze zijn met z'n drieën en ze komen uit het gehucht Berri in de Barolo-commune La Morra. Het gezicht van het domein is Nicola Oberto, een jonge, intelligente kerel die perfect weet wat hij wil. Bovendien is Nicola een groot liefhebber van het betere werk in Toscane en Piemonte maar ook Champagne en Bourgogne. Does it ring a bell? Het hoeft jullie niet te verbazen dat we vanaf minuut één overeenkwamen. De wijnen die Trediberri produceert, zijn elegant en verfijnd, met veel expressie en een ode aan de typische terroir van Barolo. Vanaf vandaag lanceren we de Barolo-wijnen. In mei komt er ook een schitterende Barbera en Langhe Nebbiolo op de markt. Stuk voor stuk fantastische wijnen aan uitzonderlijk scherpe prijzen. Stay tuned!
22 January 2020


Grazie mille Filip

Tijdens de studiejaren van Jens en Jeroen werd de eerste basis gelegd voor wat in een latere fase zou uitgroeien tot de oprichting van Stappato. In 2007 besloten we full-time voor onze gezamenlijke passie te gaan en nam Stappato haar intrek in de gebouwen van A Wine Affair (Cobelguard) te Kanegem. Het was de start van een rollercoaster die ons gebracht heeft tot de wijnhandel die we vandaag zijn.

In 2009 vervoegde Filip Jans het Stappato-team. Filip heeft met andere woorden de beginjaren meegemaakt: de verhuis naar de Driemasterstraat in Gent, de globale naamsverandering van A Wine Affair naar Stappato, de intrek in onze gebouwen te Eke, de viering van het 10-jarig bestaan, … en tal van belangrijke mijlpalen, waar we best trots op zijn. Vandaag na 10 jaar heeft Filip beslist om een andere wending aan zijn carrière te geven. Wij willen Filip dan ook oprecht bedanken voor deze intense periode, waarbij we Stappato hebben uitgebouwd tot een referentie voor Italiaanse wijnen in België. We wensen Filip het allerbeste voor de toekomst en zijn er van overtuigd dat hij een groot ambassadeur zal blijven voor de vele wijnhuizen binnen ons assortiment.

Succes & grazie di cuore!

Conterno komt naar België: event maandag 9 december 2019

Wij zijn bijzonder verheugd dat we begin december Roberto Conterno van het wereldbefaamde domein Giacomo Conterno mogen verwelkomen. Roberto komt voor het eerst naar België voor een 'charity event' dat we samen organiseren, maar de dag voordien vindt er een informele avond plaats in Stappato Eke. Op maandagavond 9 december om 19u zal Roberto een selectie wijnen voorstellen. Hierbij degusteren we twee wijnen uit Gattinara, een Barbera en liefst drie van zijn alom geprezen Barolo-toppers. Zowel de eerste jaargang Barolo Arione 2015 als de recent gelanceerde Barolo Riserva Monfortino 2013 komen hierbij aan bod. Wij voorzien tevens een hapje. De kostprijs bedraagt 100 euro per persoon. Let wel, de plaatsen zijn beperkt. De eerste 20 liefhebbers die zich inschrijven via info@stappato.be, zullen een unieke avond beleven.

 

Stappato Openflessendagen: 15 tot 18 november 2019

Grote najaarsdegustatie - 15 tot 18 november 2019

Op vrijdagavond 15 november van 17u tot 21u starten we met een 'nocturne' in Loft130. Ook zaterdagnamiddag 16 november kunnen jullie van 14u tot 19u komen proeven in dit feeërieke kader. Net als vorig jaar werken we op deze twee dagen samen met Convento, onze partner in Leuven, die ook drie proeftafels zal bemannen in aanwezigheid van enkele bevriende wijnproducenten. De proeflijst van Leuven is dus nog iets meer uitgebreid.

Zondagnamiddag 17 november van 14u tot 19u en maandag 18 november van 17u tem 21u kunnen jullie terecht in onze gebouwen te Eke.

Deze editie verwelkomen we vijf absolute topproducenten uit Italië en ook ons zusterbedrijf De Windmolen inviteert twee klasbakken. Uit Alto Adige verwelkomen we voor het eerst Köfererhof met zijn strakke witte wijnen, uit Sicilië power woman Arianna Occhipinti met haar ragfijne Frappato-wijnen. Verder tekent Rocca di Montegrossi present, de meester van de Chianti Classico en zullen ook Luca Roagna en Emidio Pepe aanwezig zijn, twee absolute boegbeelden binnen de Italiaanse wijnwereld. Tenslotte nodigt De Windmolen het gerenommeerde Champagnehuis Delamotte uit en daarnaast stellen ze met grote trots Charles Lachaux voor. Charles wordt aanzien als een van de grote talenten in Bourgogne. Hij zal zowel de wijnen van het familiedomein Arnoux-Lachaux als deze van zijn eigen project Charles Lachaux voorstellen. Alle wijnboeren staan jullie graag te woord op vrijdag, zaterdag en zondag, uitgezonderd Köfererhof die enkel het weekend present is. Uiteraard zijn hun wijnen wel te proeven op de andere dagen.

Naast de wijnen van deze producenten zullen er tal van primeurwijnen te proeven zijn en verwennen we u graag met niet-te-missen promoties. Het concept is ongewijzigd gebleven. Voor 15 euro inkom pp. kan u meer dan 70 referenties degusteren. Bovendien mag u het kristallen degustatieglas van Spiegelau (t.w.v. 10,50 euro) mee naar huis nemen en krijgt u bij een aankoop vanaf 150 euro per persoon het entreegeld terugbetaald. Om alles vlot te laten verlopen, zouden wij iedereen willen vragen om zich vooraf in te schrijven via volgende link: www.stappato.be/topevent. Als bijlage kan u beide proeflijsten vinden, zowel deze voor in Loft130 als deze voor in Stappato Eke.

 

Degustatiedagen Stappato - De Windmolen : 15 en 16 juni 2019

Nog een anderhalve maand en dan is het weer zo ver, onze degustatiedagen.

Voor de eerste keer organiseren we onze proeverij in samenwerking met De Windmolen, het verhaal in Bourgogne dat nu sinds een jaar naast onze activiteiten van Stappato bestaat. Er zullen niet alleen Italiaanse wijnen en producenten zijn maar ook twee producenten uit Bourgogne.

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni kan u maar liefst 6 producenten in levende lijve ontmoeten en met de nodige deskundige uitleg hun wijnen proeven in ons gebouw te Eke.

Le Marchesine, De Bartoli, Luigi Einaudi, Castello di Monsanto, Domaine René Bouvier en Domaine JC Boisset.

Meer informatie omtrent deze proeverij en inschrijving vindt u hier

Tot dan!

1 2 3 14 Volgende »