Nieuws

Nieuwe Corona degustatieboxen

Vanwege het grote succes in het voorjaar hebben we een nieuwe invulling gegeven aan onze vier unieke degustatieboxen: Wervelend Wit, Spannend Siciliaans, Toscaanse Toppers & Piemontese Parels. En dat mag je gerust letterlijk nemen!

Elke degustatiebox bestaat uit een gloednieuwe selectie van zes flessen met het beste uit Italië (volledig wit), Sicilië, Toscane en Piemonte. Elke line-up is een mix geworden van nieuwigheden, bestsellers en 'coup de coeurs'.

Maak samen met ons een reis doorheen deze fantastische Italiaanse regio's en haal het lekkerste van Italië in huis!

29 July 2020

5+1 › stappato ›


Stappato-bubbel van 5(+1)

Door de verstrengde maatregelen zien we de komende vier weken onze bubbel beperkt tot vijf vaste personen buiten ons gezin. Dit zal van iedereen de nodige veerkracht en doorzettingsvermogen vragen, dus maak er het beste van in jullie bubbel. En hoe kan je dit beter doen dan met een bubbeltje?

Daarom trekken we de regel van vijf met Stappato door en lanceren we de Stappato-bubbel van 5(+1). Tot eind augustus loopt er een promotie van 5+1 op alle bubbels uit ons assortiment. Vijf flessen kopen en je krijgt er de zesde gratis bij. Zo kan u zorgeloos thuis genieten van een sprankelende augustusmaand in jouw beperkte bubbel.

13 Mei 2020


Corona degustatieboxen: 4 regio's met telkens 6 toppers

We missen allemaal ons geliefde Italië en naar alle waarschijnlijkheid zal het nog even duren vooraleer we vrij kunnen reizen naar la bella Italia. Ook onze voorjaarsdegustatie begin juni valt jammer genoeg in het water.

Om toch wat Italiaanse vibes binnenshuis te halen, stellen we vier unieke degustatieboxen samen: Wervelend Wit, Spannend Siciliaans, Piemontese Parels & Toscaanse Toppers.

Elke degustatiebox bestaat uit een selectie van 6 flessen met het beste uit Noord-West Italië (volledig wit), Sicilië, Toscane en Piemonte. Elke line-up is een mix geworden van nieuwigheden, bestsellers en 'coup de coeurs'. Stuk voor stuk wijnen die we tijdens onze openflessendagen dachten in de kijker te zetten.

Maak samen met ons een reis doorheen vier fantastische Italiaanse regio's en haal het beste van Italië in huis!

13 Mei 2020


Primeur Barolo Riserva Monprivato 2012

We zijn verheugd om een unieke wijn te mogen lanceren, eentje die niet op de lijst van de voorjaarsprimeur stond. Normaal ging het domein deze bijzondere wijn lanceren tijdens Vinitaly, de jaarlijkse wijnbeurs in Verona begin april, maar zoals vele events werd ook deze grote wijnhappening afgelast. Toch werd er beslist om de wijn op de markt te brengen. Overigens kregen wij begin dit jaar de wereldwijde primeur bij ons bezoek aan het domein, onze voorlopig laatste wijntrip naar Italië.

We spreken hier over de Barolo Riserva Monprivato Ca’ d’Morissio 2012 van de onnavolgbare familie Mascarello. Deze Barolo-cru behoort tot het allerbeste wat de regio te bieden heeft en wordt enkel in de allerbeste jaren geproduceerd, een laatste keer in 2010. Voor wijlen Gianfranco Soldera was de cru Barolo Riserva Monprivato Ca’ d’Morissio de meest ultieme expressie van Nebbiolo die er bestond. Deze 2012 zal nog jaren kelderrust nodig hebben om tot volle glorie te komen. Poetry in a bottle.

Bestellen kan via info@stappato.be Wees er snel bij!

 

 

17 March 2020


Keep calm and drink some wine

Cari amici, beste wijnvrienden, 

We leven momenteel in onzekere tijden en kunnen moeilijk inschatten wat de nabije toekomst ons zal brengen. Daarbij is het belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en de richtlijnen van onze regering volgt. Het is primordiaal dat we interpersoonlijk contact zo veel mogelijk vermijden om een versnelde verspreiding te voorkomen. #flattenthecurve

Met Stappato moeten we ons noodgedwongen herorganiseren, maar we blijven wel actief en bereikbaar. Afhalingen in Eke blijven mogelijk, mits voorafgaande verwittiging en jammer genoeg zonder innige begroeting. Daarnaast leveren we gratis in heel België vanaf 50 euro, hetzij via eigen transport hetzij via DPD Sending Wines. Hierbij hanteren we het principe van ‘social distancing’, dus voor deze ene keer zullen we de doosjes slechts tot aan uw voordeur brengen en niet tot in uw kelder.

Verder willen we onze horecavrienden een hart onder de riem steken. Zij staan voor serieuze uitdagingen. Zij hebben een grote verantwoordelijkheid naar hun personeel toe, maar zitten vaak zelf met zware financiële verplichtingen. In de mate van het mogelijke stellen we ons qua betalingen graag flexibel op en willen we meedenken aan andere creatieve oplossingen. Het zal vooral cruciaal zijn om hen de volle steun te geven eens ze heropenen.

Tenslotte verdienen onze Italiaanse wijnboeren een extra aanmoediging. We horen hen dagelijks en houden nauw contact. De natuur kent uiteraard geen pauzes en bijgevolg gaat het werk in de wijngaarden onverminderd voort. Ook in de kelders blijven ze de wijnen op de voet volgen. Daarnaast ondervinden internationale transporten tot nader order geen problemen en houden wij voldoende stock aan. Ons commitment naar onze wijnboeren blijft onveranderd.

Stay strong en geniet regelmatig van een lekker glas Italiaanse wijn onder geliefden maar met de nodige afstand. 

Salute e saluti, 

Het voltallige Stappato-team

10 March 2020

soldera ›


Statement from Case Basse to all their Importers around the world!

we desire to reassure all of you about the situation at Case Basse. We are all fine and follow on taking care of vineyards, wines in the cellar and garden. We are arranging the several orders of the 2015 vintage to be collected from your forwarders. Please be informed that there are no restrictions for transportation of goods in Italy.

-- read more --

Lees verder >

22 January 2020

barolo › Trediberri ›


Benvenuto Trediberri !

Het doet altijd deugd om het jaar te starten met een knaller. Ons eerste nieuwe domein van het jaar is precies dat: Barolo-domein Trediberri. De naam zegt het zelf al: ze zijn met z'n drieën en ze komen uit het gehucht Berri in de Barolo-commune La Morra. Het gezicht van het domein is Nicola Oberto, een jonge, intelligente kerel die perfect weet wat hij wil. Bovendien is Nicola een groot liefhebber van het betere werk in Toscane en Piemonte maar ook Champagne en Bourgogne. Does it ring a bell? Het hoeft jullie niet te verbazen dat we vanaf minuut één overeenkwamen. De wijnen die Trediberri produceert, zijn elegant en verfijnd, met veel expressie en een ode aan de typische terroir van Barolo. Vanaf vandaag lanceren we de Barolo-wijnen. In mei komt er ook een schitterende Barbera en Langhe Nebbiolo op de markt. Stuk voor stuk fantastische wijnen aan uitzonderlijk scherpe prijzen. Stay tuned!
1 2 3 14 Volgende »