Nieuws

05 December 2018

5+1 › stappato ›


5+1 op alle bubbels in ons assortiment tot en met 31/12/2018

Het einde van het jaar loert om de hoek en dus lanceren we onze 5+1 actie op alle bubbels tot en met 31/12.

Bekijk snel ons assortiment via deze link

tanti saluti!

Roagna valt zwaar in de prijzen....

Recent kwamen de nieuwe Barbaresco-Barolo scores uit van Antonio Galloni (Vinous), dé referentie bij wijncritici voor Italië. In de top10 staan liefst vier wijnen van Roagna en de top3 wordt integraal ingevuld door onze goede vriend Luca Roagna:

1. Barbaresco Crichët Paje 2010 (98+)
2. Barbaresco Pajé Vecchie Viti 2013 (97)
3. Barolo La Pira Vecchie Viti 2013 (96+)

Verder haalt de nieuwe Barbaresco Faset 93, de Barbaresco Pajé en de Barolo di Barolo 94, de Barbaresco Asili en de Barolo Pira 95 en de Barbaresco Montefico 96 punten. Vermeldenswaardig zijn ook Bruno Giacosa die met zijn Barbaresco Rabaja 2014 (96) en zijn Barbaresco Asili 2015 (94) scoort en onze speciale cuvée bij Piero Busso, de Barbaresco Albesani Riserva Vecchie Viti 2012 (94).

 

 

Delamotte & Roagna meet Sans Cravate*

Na de geslaagde events van vorig jaar en het succes begin dit jaar met de Mascarello-verticale in The Butcher's Son sluiten we het jaar in stijl af met een tweedaags event bij Sans Cravate* te Brugge. Op woensdag 12 december en donderdag 13 december verwent chef Henk Van Oudenhove ons met zijn geweldige productkeuken en zorgen wij in samenwerking met Champagne Delamotte en Luca Roagna voor een uitgekiende selectie aangepaste wijnen. De prijs bedraagt 200 euro per persoon, all-in, inclusief degustatiemenu en liefst 9 wijnen. Mocht u interesse hebben, bekijk dan snel onze pagina van deze nu al geslaagde avond voor alles details.

Vi asprettiamo!

Degustatiedagen Stappato: 16 - 17 - 18 en 19 november 2018

Op vrijdag 16zaterdag 17zondag 18 en  maandag 19 november 2018 kan u terecht op de degustatiedagen van Stappato

In het bijzijn van Nals Margreid, Alberto Graci, Roccolo Grassi en Boscarelli kan u meer dan 60 wijnen degusteren met de nodige deskundige uitleg hun wijnen proeven.

Daarenboven werkt Stappato op vrijdag 16 en zaterdag 17 november samen met Convento, hun wijnpartner uit Leuven, die tevens een paar producenten aan u voorstelt! 

Voor meer info en inschrijving kan u hier terecht of surf naar www.stappato.be 

De Windmolen: het nieuwe zusje van Stappato

Voor sommigen onder jullie een volledige verrassing, voor anderen niet, maar begin dit jaar sloegen Pieter Verheyde, ex-sommelier Hof Van Cleve en eigenaar van restaurant Terminus (beste wijnkaart GM 2018), en Stappato de handen in elkaar te slaan. De Windmolen is gegroeid uit onze gezamenlijke passie voor Champagne en Bourgogne, die er altijd al was. De mensen die ons goed kennen, weten dat we steevast op zoek gaan naar leuke, vernieuwende zaken en zo kom je uiteraard ook in Frankrijk terecht.

Het idee, de benadering en de filosofie verschilt geenszins van deze van Stappato. We gaan op zoek naar familiedomeinen waar de passie van afdruipt en die een onvoorwaardelijk respect hebben voor natuur en tradities. Hun motto is het maken van terroirgerichte wijnen met een focus op elegantie en finesse.

Voor u als klant verandert er niks. Voor ons betekent het iets meer werk :o)

Maar geen nood, we verliezen onze focus niet, wel integendeel. We blijven zorgen voor uitmuntende Italiaanse wijnen, we blijven alles voorproeven, we bezoeken nog steeds frequent onze domeinen en we blijven uitkijken naar nieuwe ontdekkingen. We zijn gewoon verheugd en fier dat we nu ook onze favorieten uit Champagne en Bourgogne met jullie kunnen delen.

Neem een kijkje op www.dewindmolen.be en lees er alles over

13 July 2018


Nervi en de toekomst

Zoals jullie ondertussen via onze mailing en op sociale media hebben kunnen lezen, heeft Roberto Conterno zich ingekocht bij Nervi voor een aandeel van 90%. De overige 10% blijft in handen van het Noorse koppel Erling & Kathrine Astrup. Roberto heeft zijn voorliefde voor Gattinara nooit onder stoelen of banken gestoken, maar nu blijkt dat hij eigenlijk al een tijdje actief betrokken was achter de schermen.

Wat brengt de toekomst?

Ondertussen zijn er werken gestart in de kelder en plant hij hier de komende jaren enorme investeringen om het niveau op te krikken naar Conterno-standaard, lees state-of-the-art apparatuur en kelders waarbij je als het ware van de vloer kan eten. Verder is men volop bezig in de wijngaarden om binnen 2 à 3 maanden te kunnen oogsten volgens Conterno-principes, lees rigoureuze selectie van het allerbeste fruit waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten. Volgens Roberto is het potentieel enorm en heeft Gattinara evenveel troeven als de allerbeste Barolo-terroirs.

We hadden reeds meegeven dat er voor de jaargang 2015 enkel een reguliere Gattinara op de markt zal komen. Alles wat voorzien was voor de Valferana cru en Molsino cru zal geblend worden in de standaard Gattinara. Het spreekt voor zich dat hierdoor de kwaliteit een serieuze sprong vooruit neemt.

Wat we nog niet wisten, is dat Roberto al bij de oogst in 2014 was betrokken en van de zijlijn aanstuurde op een soort ‘superselectie’ van het beste fruit voor de Valferana en Molsino cru. Het is deze selectie die hij zal bottelen als de eerste productie onder zijn toezicht.

Kortom, de Gattinara 2015, Valferana 2014 en Molsino 2014 worden de eerste wijnen, die Roberto onder zijn naam zal vermarkten.

Prijzen

Het minder goede nieuws is dat dit ook serieuze prijsconsequenties met zich meebrengt. De kwaliteitssprong rechtvaardigt dit ook, verdedigt Roberto, en gezien de huidige en toekomstige investeringen is dit tevens noodzakelijk.

We weten ondertussen de prijzen, waaraan de nieuwe wijnen zullen worden gelanceerd en deze zullen in de najaarsprimeur van augustus worden aangeboden voor levering uiterlijk december 2018.

Nieuwe tariefprijzen:

  • Gattinara 2015 - 44,50 euro
  • Valferana Gattinara 2014 - 88,50 euro
  • Molsino Gattinara 2014 - 88,50 euro

We willen evenwel onze vaste Nervi-liefhebbers de kans bieden om de huidige jaargangen nog aan te kopen aan de oude prijzen. Eveneens de recent uitgebrachte Gattinara 2014 valt onder deze voorwaarden. Voor sommige wijnen is de stock beperkt en op is op. Bekijk snel het overzicht via deze link.

 

Nieuw domein: Francesco Versio

Francesco Versio, geboren en getogen in Barbaresco, is een van de rising stars van Piemonte. Na zijn studies ging hij kort aan de slag bij een lokale coöperatieve om daarna bij de grootmeester Bruno Giacosa te starten als rechterhand van de gerenommeerde oenoloog Dante Scaglione, eerst als keldermeester en vanaf juni 2011 als oenoloog. 

Met zijn wijnen streeft Francesco naar perfectie en elegantie zoals we deze ook terugvinden in de wijnen van Bruno Giacosa. Wij voorspellen een grote toekomst voor dit jonge talent en lanceren graag zijn Dogliani 2017 en Barbaresco 2015 exclusief op onze Openflessendagen.

Lees verder >

1 2 3 12 Volgende »