Nieuws

Stappato's wijnen vallen in de prijzen

In de maand september pakken tal van wijngidsen uit met hun nieuwe scores en zo ook de wereldbekende gids Gambero Rosso Vini d'Italia, zeg maar de wijnbijbel van Italië. Naast tal van tre bicchieri, de fameuze drie glaasjes, een score die de beste Italiaanse wijnen toegekend krijgen, halen twee domeinen uit ons gamma ook een hoofdprijs binnen. Zo wordt de groep Collemassari waartoe ook het wijndomein Grattamacco en onze Brunello-trots Poggio di Sotto behoort, uitgeroepen tot Cantina dell'anno, domein van het jaar. Verder krijgt de Sirmian Pinot Bianco Alto Adige 2012 van onze wijnproducent Nals Margreid de prijs voor beste witte wijn van Italië, Bianco dell'anno. Complimenti a tutti due!

Nieuw in het gamma: Grattamacco

Historisch gezien wordt Podere Grattamacco beschouwd als één van de belangrijkste wijndomeinen in de Bolgheri, Toscane. Niet alleen is het één van de oudste wijnhuizen, maar ook haar invloed op de algemene ontwikkeling van de regio en haar stijl van wijn maken in de beginjaren was uitermate belangrijk. Sinds 2002 maakt Grattamacco deel uit van de groep Collemassari, waartoe ook ons topdomein Poggio di Sotto uit Brunello behoort. Bolgheri DOC is een gekende appellatie in het westen van Toscane. Mede dankzij grote namen als Ornellaia en Sassacaia is deze herkomstbenaming uitgegroeid tot een cult-appellatie en ook Grattamacco hoort zeker in het select clubje van topdomeinen.

Het vlaggenschip van het domein is de Grattamacco Bolgheri Superiore, een wijn die elk jaar opnieuw bekroond wordt met tal van internationale onderscheidingen. De wijn is een Frans-Italiaanse blend van Cabernet Sauvignon, Merlot en Sangiovese. De Cabernet en Merlot geven deze wijn zijn kracht en karakter. De Sangiovese brengt dan weer elegantie in de wijn en zorgt voor die typische fijne aciditeit. Een echte klasbak die prachtig kan ouderen! Bovendien starten we met 2010, een absoluut topjaar in de regio.