Nieuws

Rocca di Montegrossi op 19 en 20 april 2017 bij Altermezzo, Boury en Castor

We mogen met fierheid een grote naam toevoegen aan het lijstje topproducenten die naar België afreizen voor enkele unieke evenementen bij onze favoriete restaurants. In april halen we een van de grootmeesters binnen de Chianti Classico-appellatie naar ons Belgenlandje. Marco Ricasoli Firidolfi van het domein Rocca di Montegrossi, is op woensdag 19 april 2017 te gast voor een diner in restaurant Altermezzo te Tongeren en daags nadien op donderdag 20 april 2017 organiseren we een lunch bij restaurant Boury (Chef van het jaar Tim Boury) en een diner in restaurant Castor (Maarten Bouckaert).

Inschrijven kan via onze website. Klik hier voor meer info over prijzen en data. De plaatsen zijn beperkt!

Stappato openflessendagen

Net als bij de vorige edities bundelen we onze najaarsproeverij te Leuven en deze in Stappato Gent in één weekend. Vrijdagavond 13 november 2015 van 17u tot 21u starten we met een 'nocturne' in Loft130, de prachtig gerenoveerde hoeve in Korbeek-Lo, die de meesten onder jullie ondertussen al wel kennen. Ook op zaterdagnamiddag 14 november 2015 kunnen jullie van 14u tot 19u komen proeven in dit feeërieke kader. Zondagnamiddag 15 november 2015 van 14u tot 19u en maandagavond 16 november 2015 van 17u tot 21u kunnen jullie traditiegetrouw terecht in onze gebouwen te Gent.

Natuurlijk hebben we weer enkele domeinen uitgenodigd. Uit Piemonte verwelkomen we niemand minder dan toppers Luca Roagna en Nervi. Uit Veneto zal eigenares Francesca Sartori van het gerenommeerde wijnhuis Roccolo Grassi in hoogsteigen persoon aanwezig zijn. De Chianti Classico-regio wordt vertegenwoordigd door de gepassioneerde Marco Ricasoli van Rocca di Montegrossi. Uit Sicilia hebben we tenslotte spring-in-'t-veld Alberto Graci te gast. Uiteraard staan er tal van andere wijnen uit het gamma te degusteren. Een volledige proeflijst mag u in de komende weken verwachten.

Wilt u dit unieke evenement niet missen, dan kan u zich best zo snel mogelijk inschrijven via volgende link: www.stappato.be/topevent

 

Apéro Friday 11 september 2015

Het is volop aan het nazomeren en dus kijken we reikhalzend uit naar de komende Apéro Friday. Nu vrijdag 11 september 2015 maken we er weer een feesteditie van. Wijn in de kijker is een van de absolute vlaggenschepen in de Chianti Classico-regio, de eerste single vineyard in de appellatie sinds 1962, een wijn die ontzettend mooi kan ouderen en een van onze persoonlijke favorieten en eerste liefdes sinds de start van Stappato: de Il Poggio Chianti Classico Riserva van Castello di Monsanto. De laatste jaargang op de markt is de alom geprezen 2009, maar wij voorzien ook enkele exclusieve, oudere jaargangen, die je kan degusteren aan 10 euro per glas met een begeleidend bordje pasta. Je kan uiteraard ook een ander flesje kiezen uit de wijnfrigo of de -rekken. Iedereen is welkom in Enoteca Stappato in de Diestsestraat 206 te Leuven vanaf 17u tot ...