Nieuws

29 July 2020

5+1 › stappato ›


Stappato-bubbel van 5(+1)

Door de verstrengde maatregelen zien we de komende vier weken onze bubbel beperkt tot vijf vaste personen buiten ons gezin. Dit zal van iedereen de nodige veerkracht en doorzettingsvermogen vragen, dus maak er het beste van in jullie bubbel. En hoe kan je dit beter doen dan met een bubbeltje?

Daarom trekken we de regel van vijf met Stappato door en lanceren we de Stappato-bubbel van 5(+1). Tot eind augustus loopt er een promotie van 5+1 op alle bubbels uit ons assortiment. Vijf flessen kopen en je krijgt er de zesde gratis bij. Zo kan u zorgeloos thuis genieten van een sprankelende augustusmaand in jouw beperkte bubbel.

Stappato Openflessendagen: 15 tot 18 november 2019

Grote najaarsdegustatie - 15 tot 18 november 2019

Op vrijdagavond 15 november van 17u tot 21u starten we met een 'nocturne' in Loft130. Ook zaterdagnamiddag 16 november kunnen jullie van 14u tot 19u komen proeven in dit feeërieke kader. Net als vorig jaar werken we op deze twee dagen samen met Convento, onze partner in Leuven, die ook drie proeftafels zal bemannen in aanwezigheid van enkele bevriende wijnproducenten. De proeflijst van Leuven is dus nog iets meer uitgebreid.

Zondagnamiddag 17 november van 14u tot 19u en maandag 18 november van 17u tem 21u kunnen jullie terecht in onze gebouwen te Eke.

Deze editie verwelkomen we vijf absolute topproducenten uit Italië en ook ons zusterbedrijf De Windmolen inviteert twee klasbakken. Uit Alto Adige verwelkomen we voor het eerst Köfererhof met zijn strakke witte wijnen, uit Sicilië power woman Arianna Occhipinti met haar ragfijne Frappato-wijnen. Verder tekent Rocca di Montegrossi present, de meester van de Chianti Classico en zullen ook Luca Roagna en Emidio Pepe aanwezig zijn, twee absolute boegbeelden binnen de Italiaanse wijnwereld. Tenslotte nodigt De Windmolen het gerenommeerde Champagnehuis Delamotte uit en daarnaast stellen ze met grote trots Charles Lachaux voor. Charles wordt aanzien als een van de grote talenten in Bourgogne. Hij zal zowel de wijnen van het familiedomein Arnoux-Lachaux als deze van zijn eigen project Charles Lachaux voorstellen. Alle wijnboeren staan jullie graag te woord op vrijdag, zaterdag en zondag, uitgezonderd Köfererhof die enkel het weekend present is. Uiteraard zijn hun wijnen wel te proeven op de andere dagen.

Naast de wijnen van deze producenten zullen er tal van primeurwijnen te proeven zijn en verwennen we u graag met niet-te-missen promoties. Het concept is ongewijzigd gebleven. Voor 15 euro inkom pp. kan u meer dan 70 referenties degusteren. Bovendien mag u het kristallen degustatieglas van Spiegelau (t.w.v. 10,50 euro) mee naar huis nemen en krijgt u bij een aankoop vanaf 150 euro per persoon het entreegeld terugbetaald. Om alles vlot te laten verlopen, zouden wij iedereen willen vragen om zich vooraf in te schrijven via volgende link: www.stappato.be/topevent. Als bijlage kan u beide proeflijsten vinden, zowel deze voor in Loft130 als deze voor in Stappato Eke.

 

Degustatiedagen Stappato - De Windmolen : 15 en 16 juni 2019

Nog een anderhalve maand en dan is het weer zo ver, onze degustatiedagen.

Voor de eerste keer organiseren we onze proeverij in samenwerking met De Windmolen, het verhaal in Bourgogne dat nu sinds een jaar naast onze activiteiten van Stappato bestaat. Er zullen niet alleen Italiaanse wijnen en producenten zijn maar ook twee producenten uit Bourgogne.

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni kan u maar liefst 6 producenten in levende lijve ontmoeten en met de nodige deskundige uitleg hun wijnen proeven in ons gebouw te Eke.

Le Marchesine, De Bartoli, Luigi Einaudi, Castello di Monsanto, Domaine René Bouvier en Domaine JC Boisset.

Meer informatie omtrent deze proeverij en inschrijving vindt u hier

Tot dan!

Lancering Köfererhof

2019 is alvast goed gestart want we mogen een officiële samenwerking aankondigen met het topdomein Köfererhof. Eigenaar Günther Kerschbaumer wordt gezien als een van de beste witte wijnmakers van Italië. De terroir in de Valle Isarco, Italië's meest noordelijke appellatie, leent zich perfect voor de productie van verfijnde, minerale witte wijnen. In het verleden kon u reeds kennismaken met deze bijzondere witte wijnen uit Alto Adige en we zijn blij dat ze vandaag een vaste stek krijgen in het Stappato-assortiment. Spijtig genoeg werd Köfererhof in 2017 zwaar getroffen door voorjaarsvorst, waarbij 80% van de productie verloren ging. Bijgevolg zijn er slechts enkele wijnen meer beschikbaar in 2017. Later op het jaar zullen we de 2018 lanceren. Laat je verrassen door bijzondere druivenrassen als Kerner, Veltliner en misschien wel een van 's werelds mooiste Sylvaners.
05 December 2018

5+1 › stappato ›


5+1 op alle bubbels in ons assortiment tot en met 31/12/2018

Het einde van het jaar loert om de hoek en dus lanceren we onze 5+1 actie op alle bubbels tot en met 31/12.

Bekijk snel ons assortiment via deze link

tanti saluti!

Degustatiedagen Stappato: 16 - 17 - 18 en 19 november 2018

Op vrijdag 16zaterdag 17zondag 18 en  maandag 19 november 2018 kan u terecht op de degustatiedagen van Stappato

In het bijzijn van Nals Margreid, Alberto Graci, Roccolo Grassi en Boscarelli kan u meer dan 60 wijnen degusteren met de nodige deskundige uitleg hun wijnen proeven.

Daarenboven werkt Stappato op vrijdag 16 en zaterdag 17 november samen met Convento, hun wijnpartner uit Leuven, die tevens een paar producenten aan u voorstelt! 

Voor meer info en inschrijving kan u hier terecht of surf naar www.stappato.be 

De Windmolen: het nieuwe zusje van Stappato

Voor sommigen onder jullie een volledige verrassing, voor anderen niet, maar begin dit jaar sloegen Pieter Verheyde, ex-sommelier Hof Van Cleve en eigenaar van restaurant Terminus (beste wijnkaart GM 2018), en Stappato de handen in elkaar te slaan. De Windmolen is gegroeid uit onze gezamenlijke passie voor Champagne en Bourgogne, die er altijd al was. De mensen die ons goed kennen, weten dat we steevast op zoek gaan naar leuke, vernieuwende zaken en zo kom je uiteraard ook in Frankrijk terecht.

Het idee, de benadering en de filosofie verschilt geenszins van deze van Stappato. We gaan op zoek naar familiedomeinen waar de passie van afdruipt en die een onvoorwaardelijk respect hebben voor natuur en tradities. Hun motto is het maken van terroirgerichte wijnen met een focus op elegantie en finesse.

Voor u als klant verandert er niks. Voor ons betekent het iets meer werk :o)

Maar geen nood, we verliezen onze focus niet, wel integendeel. We blijven zorgen voor uitmuntende Italiaanse wijnen, we blijven alles voorproeven, we bezoeken nog steeds frequent onze domeinen en we blijven uitkijken naar nieuwe ontdekkingen. We zijn gewoon verheugd en fier dat we nu ook onze favorieten uit Champagne en Bourgogne met jullie kunnen delen.

Neem een kijkje op www.dewindmolen.be en lees er alles over

1 2 3 7 Volgende »