Nieuws

Stappato Openflessendagen: 15 tot 18 november 2019

Grote najaarsdegustatie - 15 tot 18 november 2019

Op vrijdagavond 15 november van 17u tot 21u starten we met een 'nocturne' in Loft130. Ook zaterdagnamiddag 16 november kunnen jullie van 14u tot 19u komen proeven in dit feeërieke kader. Net als vorig jaar werken we op deze twee dagen samen met Convento, onze partner in Leuven, die ook drie proeftafels zal bemannen in aanwezigheid van enkele bevriende wijnproducenten. De proeflijst van Leuven is dus nog iets meer uitgebreid.

Zondagnamiddag 17 november van 14u tot 19u en maandag 18 november van 17u tem 21u kunnen jullie terecht in onze gebouwen te Eke.

Deze editie verwelkomen we vijf absolute topproducenten uit Italië en ook ons zusterbedrijf De Windmolen inviteert twee klasbakken. Uit Alto Adige verwelkomen we voor het eerst Köfererhof met zijn strakke witte wijnen, uit Sicilië power woman Arianna Occhipinti met haar ragfijne Frappato-wijnen. Verder tekent Rocca di Montegrossi present, de meester van de Chianti Classico en zullen ook Luca Roagna en Emidio Pepe aanwezig zijn, twee absolute boegbeelden binnen de Italiaanse wijnwereld. Tenslotte nodigt De Windmolen het gerenommeerde Champagnehuis Delamotte uit en daarnaast stellen ze met grote trots Charles Lachaux voor. Charles wordt aanzien als een van de grote talenten in Bourgogne. Hij zal zowel de wijnen van het familiedomein Arnoux-Lachaux als deze van zijn eigen project Charles Lachaux voorstellen. Alle wijnboeren staan jullie graag te woord op vrijdag, zaterdag en zondag, uitgezonderd Köfererhof die enkel het weekend present is. Uiteraard zijn hun wijnen wel te proeven op de andere dagen.

Naast de wijnen van deze producenten zullen er tal van primeurwijnen te proeven zijn en verwennen we u graag met niet-te-missen promoties. Het concept is ongewijzigd gebleven. Voor 15 euro inkom pp. kan u meer dan 70 referenties degusteren. Bovendien mag u het kristallen degustatieglas van Spiegelau (t.w.v. 10,50 euro) mee naar huis nemen en krijgt u bij een aankoop vanaf 150 euro per persoon het entreegeld terugbetaald. Om alles vlot te laten verlopen, zouden wij iedereen willen vragen om zich vooraf in te schrijven via volgende link: www.stappato.be/topevent. Als bijlage kan u beide proeflijsten vinden, zowel deze voor in Loft130 als deze voor in Stappato Eke.

 

Degustatiedagen 8 - 9 - 10 juni

Op vrijdag 8zaterdag 9 en zondag 10 juni 2018 kan u zes topproducenten in levende lijve ontmoeten en met de nodige deskundige uitleg hun wijnen proeven.

Klinkende namen als Santa Barbara, Nervi, Poliziano, Rocca di Montegrossi en Gulfi hebben hun aanwezigheid bevestigd. 

Daarenboven lanceren we een nieuw domein: Francesco Versio, de vroegere oenoloog bij Giacosa, die sinds kort ook enkele wijnen onder eigen naam op de markt brengt.

Proef de nieuwe jaartallen en verschillende primeurwijnen en ontdek tevens onze verschillende promoties.

Lees verder >

Stappato viert zijn 10-jarig bestaan !!!

Jubileumdegustatie naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Stappato. Met liefst 28 van onze beste wijnproducenten heffen we het glas op deze belangrijke mijlpaal. Tijdens het eerste weekend van juni, zaterdag 3 en zondag 4 juni

Lees verder >

Rocca di Montegrossi op 19 en 20 april 2017 bij Altermezzo, Boury en Castor

We mogen met fierheid een grote naam toevoegen aan het lijstje topproducenten die naar België afreizen voor enkele unieke evenementen bij onze favoriete restaurants. In april halen we een van de grootmeesters binnen de Chianti Classico-appellatie naar ons Belgenlandje. Marco Ricasoli Firidolfi van het domein Rocca di Montegrossi, is op woensdag 19 april 2017 te gast voor een diner in restaurant Altermezzo te Tongeren en daags nadien op donderdag 20 april 2017 organiseren we een lunch bij restaurant Boury (Chef van het jaar Tim Boury) en een diner in restaurant Castor (Maarten Bouckaert).

Inschrijven kan via onze website. Klik hier voor meer info over prijzen en data. De plaatsen zijn beperkt!

Rosato di Toscana 2015 van Montegrossi

Op de degustatiedagen zullen ook enkele nieuwe jaargangen gelanceerd worden. We denken hierbij aan de nieuwe Barbaresco Mondino 2013 van Piero Busso en bij Gulfi veranderen bijna alle wijnen van oogstjaar. Naar één specifieke wijn wordt evenwel jaar in jaar uit door vele klanten uitgekeken en dat is de alom geprezen Rosato di Toscana 2015 van Rocca di Montegrossi. Terecht wordt deze wijn aanzien als een van de beste roséwijnen van Italië en de kenners weten ondertussen dat de Rosato van Montegrossi zo veel meer proefplezier biedt dan wat de meeste mensen verwachten van een doorsnee-rosé. Dit is gewoonweg TOP. Kom de nieuwe jaargang als eerste proeven op onze Stappato openflessendagen!

Stappato openflessendagen

Net als bij de vorige edities bundelen we onze najaarsproeverij te Leuven en deze in Stappato Gent in één weekend. Vrijdagavond 13 november 2015 van 17u tot 21u starten we met een 'nocturne' in Loft130, de prachtig gerenoveerde hoeve in Korbeek-Lo, die de meesten onder jullie ondertussen al wel kennen. Ook op zaterdagnamiddag 14 november 2015 kunnen jullie van 14u tot 19u komen proeven in dit feeërieke kader. Zondagnamiddag 15 november 2015 van 14u tot 19u en maandagavond 16 november 2015 van 17u tot 21u kunnen jullie traditiegetrouw terecht in onze gebouwen te Gent.

Natuurlijk hebben we weer enkele domeinen uitgenodigd. Uit Piemonte verwelkomen we niemand minder dan toppers Luca Roagna en Nervi. Uit Veneto zal eigenares Francesca Sartori van het gerenommeerde wijnhuis Roccolo Grassi in hoogsteigen persoon aanwezig zijn. De Chianti Classico-regio wordt vertegenwoordigd door de gepassioneerde Marco Ricasoli van Rocca di Montegrossi. Uit Sicilia hebben we tenslotte spring-in-'t-veld Alberto Graci te gast. Uiteraard staan er tal van andere wijnen uit het gamma te degusteren. Een volledige proeflijst mag u in de komende weken verwachten.

Wilt u dit unieke evenement niet missen, dan kan u zich best zo snel mogelijk inschrijven via volgende link: www.stappato.be/topevent

 

Table d'Amis meets Stappato and Rocca di Montegrossi

Midden september is eigenaar Marco Ricasoli van het top-Chiantidomein Rocca di Montegrossi opnieuw te gast en toeren we het land rond. Op woensdagavond 10 september 2014 zijn we te gast bij Sofie & Matthieu van Table d'Amis te Kortrijk.

Chef Matthieu Beudart is trotse eigenaar van een Michelin-ster en het restaurant werd dit jaar nog uitgeroepen tot beste Groentenrestaurant door Gault Millau. Samen organiseren we een culinaire VIP-avond waarbij Chef Matthieu zijn kookkunsten zal tentoonspreiden in combinatie met de wijnen van Rocca di Montegrossi. De kostprijs voor een vijfgangenmenu all-in bedraagt 120 euro per persoon.

 

Foodies & wijnliefhebbers kunnen hun tafeltje reserveren door te bellen naar het restaurant op volgend telefoonnummer (056) 32.82.70. Let wel, de plaatsen zijn beperkt!