Nieuws

Roagna valt zwaar in de prijzen....

Recent kwamen de nieuwe Barbaresco-Barolo scores uit van Antonio Galloni (Vinous), dé referentie bij wijncritici voor Italië. In de top10 staan liefst vier wijnen van Roagna en de top3 wordt integraal ingevuld door onze goede vriend Luca Roagna:

1. Barbaresco Crichët Paje 2010 (98+)
2. Barbaresco Pajé Vecchie Viti 2013 (97)
3. Barolo La Pira Vecchie Viti 2013 (96+)

Verder haalt de nieuwe Barbaresco Faset 93, de Barbaresco Pajé en de Barolo di Barolo 94, de Barbaresco Asili en de Barolo Pira 95 en de Barbaresco Montefico 96 punten. Vermeldenswaardig zijn ook Bruno Giacosa die met zijn Barbaresco Rabaja 2014 (96) en zijn Barbaresco Asili 2015 (94) scoort en onze speciale cuvée bij Piero Busso, de Barbaresco Albesani Riserva Vecchie Viti 2012 (94).

 

 

Delamotte & Roagna meet Sans Cravate*

Na de geslaagde events van vorig jaar en het succes begin dit jaar met de Mascarello-verticale in The Butcher's Son sluiten we het jaar in stijl af met een tweedaags event bij Sans Cravate* te Brugge. Op woensdag 12 december en donderdag 13 december verwent chef Henk Van Oudenhove ons met zijn geweldige productkeuken en zorgen wij in samenwerking met Champagne Delamotte en Luca Roagna voor een uitgekiende selectie aangepaste wijnen. De prijs bedraagt 200 euro per persoon, all-in, inclusief degustatiemenu en liefst 9 wijnen. Mocht u interesse hebben, bekijk dan snel onze pagina van deze nu al geslaagde avond voor alles details.

Vi asprettiamo!

Grote najaarsproeverij 17 tot 19 november 2017

Na ons geslaagd event van juni en de vele evenementen ter ere van ons 10-jarig bestaan nodigen we u graag uit voor onze traditionele herfstdegustatie. Vrijdagavond 17 november 2017 van 17u tot 21u starten we met een 'nocturne' in Loft130. Ook op zaterdagnamiddag 18 november 2017 kunnen jullie van 14u tot 19u komen proeven in dit feeërieke kader. Zondagnamiddag 19 november 2017 van 14u tot 19u kunnen jullie traditiegetrouw terecht in onze gebouwen te Eke.

We verwelkomen liefst vier wijnproducenten die hun nieuwe jaartallen komen presenteren. Om de eindejaarsperiode bruisend in te zetten, hebben we onze Prosecco-topper Collalto te gast. Verder reist onze laatste aanwinst uit Toscane La Lastra voor een eerste keer af naar België en zal onze trots uit Umbrië Poggio Bertaio aanwezig zijn. Last but not least, mag onze goede vriend Luca Roagna niet ontbreken op dit Italiaans wijnfestival. We waren afgelopen zomer dusdanig onder de indruk van de nieuwe releases en hij komt deze graag in hoogsteigen persoon voorstellen.

Naast de wijnen van Roagna zullen er tal van andere primeurwijnen te proeven zijn en verwennen we u graag met niet-te-missen promoties. Het concept is ongewijzigd gebleven. Voor 15 euro inkom pp. kan u meer dan 60 referenties degusteren. Bovendien mag u het kristallen degustatieglas van Spiegelau (t.w.v. 10,50 euro) mee naar huis nemen en krijgt u bij een aankoop vanaf 150 euro per persoon het entreegeld terugbetaald. Om alles vlot te laten verlopen, zouden wij iedereen willen vragen om zich vooraf in te schrijven via volgende link: www.stappato.be/topevent.

Stappato viert zijn 10-jarig bestaan !!!

Jubileumdegustatie naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Stappato. Met liefst 28 van onze beste wijnproducenten heffen we het glas op deze belangrijke mijlpaal. Tijdens het eerste weekend van juni, zaterdag 3 en zondag 4 juni

Lees verder >

Stappato's Table

Zorgeloos genieten van topwijnen begeleid met de meest verfijnde keuken in een rustgevende omgeving? Het kan binnenkort dankzij Stappato’s table. Het idee is ontstaan tijdens de organisatie van verschillende wijnevenementen op onze nieuwe locatie in Eke. Naast onze wijnbibliotheek beschikken we over een professionele keuken waarin we onszelf al ettelijke keren hebben kunnen uitleven. De gedachte om samen met een topchef het ‘food’ gedeelte naar een hoger niveau te tillen, bracht ons bij het concept van Stappato’s table.

In samenwerking met Sander-Jan en Elien (SJB Private Catering) bieden we jullie de kans om in te schrijven op een onvergetelijke avond telkens met een ander seizoensgebonden thema, al dan niet in aanwezigheid van een wijnproducent. Sander-Jan heeft jarenlang samengewerkt met Sergio Herman, maar is ondertussen al een hele tijd chef-aan-huis. Naar onze bescheiden mening brengt hij sterrenniveau op verplaatsing en zijn er weinig chefs in België die zijn culinair niveau halen.

Kwaliteit, verfijning en absolute verwennerij staan centraal bij deze culinair hoogstaande avond met dito wijnen. Chef Sander-Jan maakt een meesterlijk 6-gangen menu en wij met Stappato staan garant voor topkwaliteit in het glas. Surf voor de eerste data en meer info naar Stappato's Table.

Apero Friday 14 oktober 2016 in Eke

Na een gezellige eerste editie op onze nieuwe locatie te Eke organiseren we aanstaande vrijdag 14 oktober 2016 onze tweede editie. In wit kiezen we voor de Etna Bianco 2015 van Graci. De Etna Bianco, een blend van Carricante en Cattaratto, is een frisse minerale witte wijn die intrigeert vanaf de eerste slok. Instant geluk voor maar 4 euro per glas. In rood opteren we voor een wijn die net in stock binnengekomen is. We stellen vol enthousiasme de recent gelanceerde Langhe Nebbiolo 2011 van Roagna voor aan 6 euro per glas. Deze traditioneel gemaakte Langhe zal jullie de nakende donkere herfstavonden in een klap doen vergeten. Wij voorzien eveneens wat kleine versnaperingen bij het degusteren en uiteraard kunnen jullie in gezelschap steeds een fles uit onze rijk gevulde kelder kiezen. Wil je het weekend goed inzetten met familie, vrienden of collega’s, twijfel dan niet en kom langs nu vrijdag vanaf 17u bij Stappato!

Stappato

Sluis 2E2

9810 Eke.

 

Festa ad Enoteca Stappato ...

Festa ad Enoteca Stappato ...

Alle info over de aanstaande festiviteiten in Enoteca Stappato! Apero Fridays & Saturdays, grote kortingen en grote formaten per glas!

meer info hier....

vi aspettiamo!

Lees verder >