Nieuws

Apéro Friday 29 januari 2016

Jullie zijn doorgaans al erg vertrouwd met onze selectie uit Piemonte, Toscane en Sicilië. Laten we daarom komende vrijdag 29 januari 2016 eens van het gekende pad afgaan en de regio Umbrië bezoeken. Het wijndomein Poggio Bertaio is al jaren een van de vaste waarden in ons assortiment. Ze zitten op een boogscheut van de Toscaanse grens, op vogelvlucht van het stadje Montepulciano van de legendarische Vino Nobile-appellatie. Poggio Bertaio is gekend om zijn pure Sangiovese-wijnen die ze gedurende enkele jaren in eigen kelders laten rijpen vooraleer ze op de markt te brengen. Wij stellen graag in primeur de Cimbolo Sangiovese Umbria 2010 voor. Dit niveau betaal je al snel 20% à 30% meer in Toscane. Bovendien is het bijzondere aangenaam om eens een Sangiovese te proeven met wat jaren op de teller. De Cimbolo staat te proeven aan 6 euro per glas. Iedereen is welkom in Enoteca Stappato in de Diestsestraat 206 te Leuven vanaf 17u tot ... Wij voorzien een knabbeltje bij het degusteren.

Apéro Friday 9 oktober 2015

Wijnliefhebbers hoeven evenwel niet zo lang te wachten om nieuwe lanceringen te ontdekken, want komende vrijdag 9 oktober 2015 is het opnieuw Apéro Friday in Enoteca Stappato te Leuven. We stellen in primeur twee nieuwe jaargangen van topdomein Nervi voor. We hebben gekozen voor de zinnenprikkelende Gattinara 2010 en de magistrale single vineyard, Valferana Gattinara 2009. De laatste jaargang Valferana dateert reeds van 2005 en we hebben er lang op moeten wachten, maar deze 2009 was het wachten meer dan waard. Dit is Nebbiolo op topniveau, die gerust de competitie met de grote jongens uit Barolo en Barbaresco aankan. Beide wijnen kan je komen degusteren aan resp. 4 en 6 euro per glas en zoals steeds is onze wijnfrigo goed gevuld voor diegenen die ook graag een flesje uitkiezen. Wij zorgen uiteraard voor begeleidende antipasti. Iedereen welkom in Enoteca Stappato te Leuven vanaf 17u tot ...

Stappato openflessendagen

Net als bij de vorige edities bundelen we onze najaarsproeverij te Leuven en deze in Stappato Gent in één weekend. Vrijdagavond 13 november 2015 van 17u tot 21u starten we met een 'nocturne' in Loft130, de prachtig gerenoveerde hoeve in Korbeek-Lo, die de meesten onder jullie ondertussen al wel kennen. Ook op zaterdagnamiddag 14 november 2015 kunnen jullie van 14u tot 19u komen proeven in dit feeërieke kader. Zondagnamiddag 15 november 2015 van 14u tot 19u en maandagavond 16 november 2015 van 17u tot 21u kunnen jullie traditiegetrouw terecht in onze gebouwen te Gent.

Natuurlijk hebben we weer enkele domeinen uitgenodigd. Uit Piemonte verwelkomen we niemand minder dan toppers Luca Roagna en Nervi. Uit Veneto zal eigenares Francesca Sartori van het gerenommeerde wijnhuis Roccolo Grassi in hoogsteigen persoon aanwezig zijn. De Chianti Classico-regio wordt vertegenwoordigd door de gepassioneerde Marco Ricasoli van Rocca di Montegrossi. Uit Sicilia hebben we tenslotte spring-in-'t-veld Alberto Graci te gast. Uiteraard staan er tal van andere wijnen uit het gamma te degusteren. Een volledige proeflijst mag u in de komende weken verwachten.

Wilt u dit unieke evenement niet missen, dan kan u zich best zo snel mogelijk inschrijven via volgende link: www.stappato.be/topevent

 

Roagna, hét prijsbeest in laatste Piemonte-rapport

Wijnrecensent Antonio Galloni (Vinous Media) bracht begin deze week de scores uit voor de nieuwe releases in Barbaresco en Barolo en daarbij valt vooral Roagna in de prijzen met maar liefst 4 wijnen in de top10!

 

Maar liefst drie van deze topwijnen zijn te proeven in onze komende najaarsdegustatie!

 

Ontdek snel welke scores de wijnen kregen...

Lees verder >