Nieuws

Save the date: 10 jaar Stappato !

De voorbije weken hebben we een Save-the-Date uitgestuurd voor 2017. Stappato bestaat namelijk tien jaar! Uiteraard kunnen we dat niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Naast een grootse degustatiehappening in het weekend van 3 en 4 juni 2017 in het bijzijn van al onze topdomeinen organiseren we tweemaandelijks enkele bijzondere wijnavonden met onze favoriete wijnmakers en dit in samenwerking met bevriende sterrenrestaurants. We serveren hierbij een uitgebreide selectie wijnen van de aanwezige wijnproducent en de gastchef zorgt voor een exquis degustatiemenu.

Gezien de vele aanvragen en nieuwsgierige telefoontjes en mails stellen we graag de eerste events open voor reservatie. In februari zal Arianna Occhipinti te gast zijn in Jardin* (Knokke) en Ten Bogaerde* (Koksijde). In maart verwelkomen we Giuseppe Mascarello in 't Zilte** (Antwerpen) en Sel Gris* (Knokke-Heist).

Klik hier verder voor meer informatie en inschrijving.

Primeur voorjaar 2015

Vele wijnliefhebbers hebben de afgelopen weken al zitten polsen en hier is hij dan: de nieuwe voorjaarsprimeur. Traditioneel zijn we in januari met het Stappato-team naar Italië getrokken om bij onze wijndomeinen de nieuwe selectie topwijnen voor te proeven en we mogen stellen dat deze voorverkoop eentje is om in te kaderen. In Piemonte blijkt 2011 een wijnjaar te zijn met ongelooflijk veel finesse en elegantie en dit leidt voornamelijk in Barbaresco tot wijnen die zelfs het topmillésime 2010 weten te overstijgen. De wijnen van Piero Busso, Roberto Voerzio, Bruno Giacosa en Giuseppe Mascarello sloegen ons met verstomming. Verder hebben we een uitgebreide Toscaanse selectie met een impressionante set Brunello 2010 en toppers uit de Chianti Classico- en Vino Nobile-regio. And last but not least, verdienen de Sicilianen in ons assortiment de nodige aandacht met nieuwe lanceringen van Graci en Occhipinti. Het volledige verslag , voor zij die deze toppers niet willen missen, is opvraagbaar via info@stappato.be. De productie van verschillende wijnen is bijzonder klein en bijgevolg zijn de verkregen aantallen beperkt. Snel zijn is en blijft de boodschap!

Inschrijving degustatie 15, 16 en 17 juni

Liefst 8 wijnproducenten zakken midden juni af naar België en het zijn niet van de minste. Klinkende namen als Le Marchesine, Polje, Santa Barbara, Piero Busso, Roagna, Rocca di Montegrossi, Poggio di Sotto en Occhipinti tekenen present. Verder voorzien wij een uitgebreid proefaanbod van de overige wijndomeinen in ons assortiment en zorgt onze Italiaanse mama voor een kleine versnapering, zodat u niet met lege maag hoeft te degusteren.

Zaterdag 15 juni kan u terecht in de Geertruiabdij  van 13u tot 19u te Leuven

Zondag 16 juni van 13u tot 19u te Gent

Maandag 17 juni van 17u tot 21u te Gent

Voor 15 euro inkom kan u meer dan 50 referenties proeven. U krijgt hierbij een kristallen glas van Spiegelau ™ ter waarde van 10 euro cadeau en bovendien ontvangt u een voucher voor het volledige bedrag die als korting geldt bij bestellingen vanaf 150 euro.

Kortom, een Italiaans wijnfestival dat u zeker niet mag missen. Verzeker uw plaats door in te schrijven via www.stappato.be/topevent.