Nieuws

Verticale Poggio di Sotto @ restaurant Vrijmoed**

We starten met een klepper van formaat voor ons eerste VIP-diner van het jaar. Chef Michaël Vrijmoed, in het verleden nog aan het fornuis van het Hof van Cleve, is tegenwoordig uitgegroeid tot dé culinaire trekpleister in Gent. Hij brengt steevast eigen, herkenbare signatuurgerechten en werd bekroond met twee Michelinsterren. Wat ons betreft kan je geen betere locatie vinden om een verticale Brunello di Montalcino van Poggio di Sotto te organiseren.

We laten acht verschillende jaargangen proeven, van 2006 tot en met 2013, plus nog een bijkomende verrassing. Hierbij zal chef Michaël Vrijmoed een aangepast degustatiemenu serveren. Tijdens het diner zal wijnmaker Federico Starderini, die nog met voormalig eigenaar Piero Palmucci heeft gewerkt, tekst en uitleg geven. Dit unieke evenement zal doorgaan op maandag 1 april 2019, en dat is geen grap. De prijs per persoon bedraagt 300 euro all-in. Inschrijving kan via info@stappato.be. Let wel, de plaatsen zijn beperkt.

Verticale Poggio di Sotto @ restaurant Vrijmoed**

We starten met een klepper van formaat voor ons eerste VIP-diner van het jaar. Chef Michaël Vrijmoed, in het verleden nog aan het fornuis van het Hof van Cleve, is tegenwoordig uitgegroeid tot dé culinaire trekpleister in Gent. Hij brengt steevast eigen, herkenbare signatuurgerechten en werd bekroond met twee Michelinsterren. Wat ons betreft kan je geen betere locatie vinden om een verticale Brunello di Montalcino van Poggio di Sotto te organiseren.

We laten acht verschillende jaargangen proeven, van 2006 tot en met 2013, plus nog een bijkomende verrassing. Hierbij zal chef Michaël Vrijmoed een aangepast degustatiemenu serveren. Tijdens het diner zal wijnmaker Federico Starderini, die nog met voormalig eigenaar Piero Palmucci heeft gewerkt, tekst en uitleg geven. Dit unieke evenement zal doorgaan op maandag 1 april 2019, en dat is geen grap. De prijs per persoon bedraagt 300 euro all-in. Inschrijving kan via info@stappato.be. Let wel, de plaatsen zijn beperkt.

Stappato viert zijn 10-jarig bestaan !!!

Jubileumdegustatie naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Stappato. Met liefst 28 van onze beste wijnproducenten heffen we het glas op deze belangrijke mijlpaal. Tijdens het eerste weekend van juni, zaterdag 3 en zondag 4 juni

Lees verder >

Brunello Riserva 2007 van Poggio di Sotto op nummer 1

Het bekende magazine Spirito diVino maakt lijst bekend van de beste wijnen in verkoop in 2013. De selectie van deze Top100 werd samengesteld door Luca Gardini, Beste Sommelier ter Wereld in 2010. Tussen Franse kanonnen als Musigny van Leroy, Chambertin van Rousseau, Hermitage van Chave, Romanée-Conti, Château Latour en Pétrus prijkt Barbaresco Asili van Roagna op een mooie vijfde plaats. Onze topper Brunello Riserva 2007 van Poggio di Sotto doet evenwel nog beter en hoe ... deze sublieme Sangiovese staat zelfs op de felbegeerde 1ste plaats met een score van 98,8/100!

Inschrijving degustatie 15, 16 en 17 juni

Liefst 8 wijnproducenten zakken midden juni af naar België en het zijn niet van de minste. Klinkende namen als Le Marchesine, Polje, Santa Barbara, Piero Busso, Roagna, Rocca di Montegrossi, Poggio di Sotto en Occhipinti tekenen present. Verder voorzien wij een uitgebreid proefaanbod van de overige wijndomeinen in ons assortiment en zorgt onze Italiaanse mama voor een kleine versnapering, zodat u niet met lege maag hoeft te degusteren.

Zaterdag 15 juni kan u terecht in de Geertruiabdij  van 13u tot 19u te Leuven

Zondag 16 juni van 13u tot 19u te Gent

Maandag 17 juni van 17u tot 21u te Gent

Voor 15 euro inkom kan u meer dan 50 referenties proeven. U krijgt hierbij een kristallen glas van Spiegelau ™ ter waarde van 10 euro cadeau en bovendien ontvangt u een voucher voor het volledige bedrag die als korting geldt bij bestellingen vanaf 150 euro.

Kortom, een Italiaans wijnfestival dat u zeker niet mag missen. Verzeker uw plaats door in te schrijven via www.stappato.be/topevent.