Nieuws

Degustatiedagen Stappato - De Windmolen : 15 en 16 juni 2019

Nog een anderhalve maand en dan is het weer zo ver, onze degustatiedagen.

Voor de eerste keer organiseren we onze proeverij in samenwerking met De Windmolen, het verhaal in Bourgogne dat nu sinds een jaar naast onze activiteiten van Stappato bestaat. Er zullen niet alleen Italiaanse wijnen en producenten zijn maar ook twee producenten uit Bourgogne.

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni kan u maar liefst 6 producenten in levende lijve ontmoeten en met de nodige deskundige uitleg hun wijnen proeven in ons gebouw te Eke.

Le Marchesine, De Bartoli, Luigi Einaudi, Castello di Monsanto, Domaine René Bouvier en Domaine JC Boisset.

Meer informatie omtrent deze proeverij en inschrijving vindt u hier

Tot dan!

Stappato viert zijn 10-jarig bestaan !!!

Jubileumdegustatie naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Stappato. Met liefst 28 van onze beste wijnproducenten heffen we het glas op deze belangrijke mijlpaal. Tijdens het eerste weekend van juni, zaterdag 3 en zondag 4 juni

Lees verder >

Proeflijst openflessendagen online!

Nog een paar weken en dan is het weer zo ver. We staan te popelen om vijf van onze topproducenten te verwelkomen op onze Openflessendagen. Allemaal zullen ze hun recent gelanceerde wijnjaren presenteren. We verwelkomen Nervi (Piemonte), Boscarelli (Toscane), Le Marchesine (Lombardije) en Graci & De Bartoli (Sicilië).

De nieuwsgierige wijnliefhebbers vinden alvast de volledige degustatielijst online bij het inschrijvingsformulier.

Met tal van promoties, verschillende nieuwigheden en enkele bijzondere primeurs belooft het opnieuw een topeditie te worden. Het concept is ongewijzigd gebleven. Voor 15 euro inkom kan u meer dan 60 referenties degusteren. Bovendien mag u het kristallen degustatieglas van Spiegelau (t.w.v. 10,50 euro) mee naar huis nemen en krijgt u bij een aankoop vanaf 150 euro per persoon het entreegeld terugbetaald.

Nog niet ingeschreven? Geen nood.

Om alles vlot te laten verlopen, zouden wij iedereen willen vragen om zich vooraf in te schrijven via volgende link: www.stappato.be/topevent.

Grote Najaarsdegustatie - 18 t.e.m. 21 november 2016

Zoals in het verleden vindt onze herfstproeverij plaats op twee locaties. Vrijdagavond 18 november 2016 van 17u tot 21u starten we met een 'nocturne' in Loft130, de prachtig gerenoveerde hoeve in Korbeek-Lo, die de meesten onder jullie ondertussen al wel kennen. Ook op zaterdagnamiddag 19 november 2016 kunnen jullie van 14u tot 19u komen proeven in dit feeërieke kader. Zondagnamiddag 20 november 2016 van 14u tot 19u en maandagavond 21 november 2016 van 17u tot 21u kunnen jullie terecht in onze nieuwe gebouwen te Eke.

Natuurlijk hebben we weer enkele domeinen uitgenodigd. Uit Sicilië verwelkomen we niemand minder dan toppers Graci en De Bartoli. Uit Piemonte krijgen we Nervi en uit Lombardije onze vaste waarde in Franciacorta Le Marchesine op bezoek. Tenslotte is ook de koning van de Vino Nobile, Boscarelli, van de partij. Uiteraard staan er tal van andere wijnen uit het gamma te degusteren. Een volledige proeflijst zal in de komende weken worden toegestuurd.

Als je dit unieke evenement niet wil missen, schrijf je zo snel mogelijk in via volgende link: www.stappato.be/topevent.

Ambassadeurs van Enoteca Stappato

Daarbuiten hebben we natuurlijk enkele fantastische ambassadeurs waar jullie onze producten kunnen terugvinden. Eerst en vooral gaat onze aller Renato vanaf oktober een Enoteca opstarten in de speciaalzaak van zijn zoon Davide in Herselt. Bij Zio zullen jullie een groot deel van ons assortiment terugvinden en is alles te verkrijgen op aanvraag. (www.ziozio.be)

Verder werken we al jaren samen met Chateau & Co in Haacht centrum. Eigenaar Erwin is een groot wijnliefhebber met een breed assortiment wijnen en spirits van over de hele wereld. Voor het Italiaans verhaal werkt hij met een beperkte selectie van ons gamma, maar op aanvraag kunnen andere referenties eveneens besteld worden. (www.chateau-en-co.be)

Een zelfde verhaal vinden we terug bij collega Jublou. Patrick heeft een wijnwinkel op de Tiensesteenweg in Lovenjoel maar zou dit najaar een wijnconcept in Leuven centrum openen, waarbij we nauw gaan samenwerken. (www.wijnenpatrickjublou.be)

Tenslotte is er nog Patisserie Zuut. Mede-eigenaar Pieter De Volder is een jeugdvriend, was vroeger Chef Patissier bij Luzine van Jeroen Meus en heeft sinds een klein jaar een topzaak aan de Vismarkt in Leuven. Hier staan enkele van onze bubbels, Collalto & Le Marchesine, en dessertwijnen in de aanbieding. Vergeet ook de overheerlijke ZUUTigheden niet. (www.patisseriezuut.be)

 

 

 

Apéro Friday 15 januari 2016

Komende vrijdag is het opnieuw Apéro Time en wat ons betreft moet de eerste van 2016 onmiddellijk een feesteditie worden. Starten doen we met een bubbeltje, meer bepaald de nieuwe jaargang Franciacorta Rosé 2010. Le Marchesine is dé referentie op gebied van mousserende wijnen in de Franciacorta-regio en eigenaar Loris Biata maakt dan ook een bijzonder verfijnde rosé. Daarnaast lanceren we eveneens een pre-primeur. Zoals u weet mag u midden februari traditiegetrouw een voorjaarsprimeur van onze toppers verwachten. Wel, een van de topwijnen die zal worden aangeboden, is de Barbera d'Alba Scudetto 2012 van Giuseppe Mascarello. Wij waren evenwel danig onder de indruk van de 2012, dat we al wat flessen hebben laten overkomen en de trouwe bezoekers van onze Apéro Fridays geven we graag de eer om deze unieke Barbera als eersten te proeven. U kan beide wijnen komen degusteren aan resp. 5 euro en 7 euro. Iedereen is welkom in Enoteca Stappato in de Diestsestraat 206 te Leuven vanaf 17u tot ... Wij voorzien bij het proeven een hapje.

Salute e salut e ci vediamo a Stappato,

Filip, Jens, Jeroen, Renato, Tom & Robin

 

Inschrijving degustatie 15, 16 en 17 juni

Liefst 8 wijnproducenten zakken midden juni af naar België en het zijn niet van de minste. Klinkende namen als Le Marchesine, Polje, Santa Barbara, Piero Busso, Roagna, Rocca di Montegrossi, Poggio di Sotto en Occhipinti tekenen present. Verder voorzien wij een uitgebreid proefaanbod van de overige wijndomeinen in ons assortiment en zorgt onze Italiaanse mama voor een kleine versnapering, zodat u niet met lege maag hoeft te degusteren.

Zaterdag 15 juni kan u terecht in de Geertruiabdij  van 13u tot 19u te Leuven

Zondag 16 juni van 13u tot 19u te Gent

Maandag 17 juni van 17u tot 21u te Gent

Voor 15 euro inkom kan u meer dan 50 referenties proeven. U krijgt hierbij een kristallen glas van Spiegelau ™ ter waarde van 10 euro cadeau en bovendien ontvangt u een voucher voor het volledige bedrag die als korting geldt bij bestellingen vanaf 150 euro.

Kortom, een Italiaans wijnfestival dat u zeker niet mag missen. Verzeker uw plaats door in te schrijven via www.stappato.be/topevent.