Nieuws

Primeur voorjaar 2015

Vele wijnliefhebbers hebben de afgelopen weken al zitten polsen en hier is hij dan: de nieuwe voorjaarsprimeur. Traditioneel zijn we in januari met het Stappato-team naar Italië getrokken om bij onze wijndomeinen de nieuwe selectie topwijnen voor te proeven en we mogen stellen dat deze voorverkoop eentje is om in te kaderen. In Piemonte blijkt 2011 een wijnjaar te zijn met ongelooflijk veel finesse en elegantie en dit leidt voornamelijk in Barbaresco tot wijnen die zelfs het topmillésime 2010 weten te overstijgen. De wijnen van Piero Busso, Roberto Voerzio, Bruno Giacosa en Giuseppe Mascarello sloegen ons met verstomming. Verder hebben we een uitgebreide Toscaanse selectie met een impressionante set Brunello 2010 en toppers uit de Chianti Classico- en Vino Nobile-regio. And last but not least, verdienen de Sicilianen in ons assortiment de nodige aandacht met nieuwe lanceringen van Graci en Occhipinti. Het volledige verslag , voor zij die deze toppers niet willen missen, is opvraagbaar via info@stappato.be. De productie van verschillende wijnen is bijzonder klein en bijgevolg zijn de verkregen aantallen beperkt. Snel zijn is en blijft de boodschap!

Tiende editie Apero Friday

Nu vrijdag 25 juli 2014 organiseren we onze tiende Apéro Friday in Enoteca Stappato te Leuven en dat moet worden gevierd! Daarom zetten we maar liefst twee wijnen in de kijker.

Wijnliefhebbers kunnen genieten van de Franciacorta Satèn van Le Marchesine, een bijzondere mousseux op basis van 100% Chardonnay. Daarnaast staat ook een top-Barbera te proeven van boegbeeld Giuseppe Mascarello. De Barbera d'Alba Scudetto 2009 is een schoolvoorbeeld van deze bijzondere Piemontese druif en het bewijs dat Barbera ook kan ouderen. Beide wijnen kan je degusteren voor 6 euro per glas. rekken.

Iedereen is welkom in Enoteca Stappato in de Diestsestraat 206 te Leuven vanaf 17u tot in de late uurtjes. Voor deze feesteditie voorzien we bij het degusteren huisbereide pizze, bruschette en spiducci

 

Tot dan!

Grote najaarsdegustatie Stappato

Gedurende vier dagen krijgen wijnliefhebbers de kans om meer dan 60 referenties te proeven, waaronder enkele nieuwe releases van onze topdomeinen en dit in aanwezigheid van liefst 6 producenten. Bovendien zijn er tal van promoties waarvan u tijdens de proefdagen kan profiteren voor al uw eindejaarsaankopen.

 

Lees snel verder voor alle concrete informatie!

Lees verder >

Primeur najaar 2013

Wat zijn we fier op onze tweede primeurronde van het jaar! In het Piemontese luik is Roagna opnieuw van de partij met een adembenemende selectie uit het koelere wijnjaar 2008, een jaar met ingetogen kracht, delicate zuren en dat lang zal bewaren. Ook mogen we zijn topcru Barbaresco Crichët Pajé uit het klassieke oogstjaar 2004 aanbieden. Zonder twijfel hoort deze wijn thuis bij de absolute top van Piemonte, Italië en ver daar buiten! Verder brengt Giuseppe Mascarello een indrukwekkende Barolo Monprivato 2009 op de markt, een wijn die door vele wijnliefhebbers en -critici nu reeds wordt uitgeroepen tot wijn van het jaar. Tenslotte staan er ook nog twee wijnen van Roberto Voerzio in de aanbieding.

In de Toscaanse selectie zitten o.a. de nieuwe jaargang Nocio Nobile di Montepulciano 2009 van Boscarelli en San Marcellino Chianti Classico 2008 van topdomein Rocca di Montegrossi. And last but not least, we kunnen ook de Monsanto-liefhebbers geruststellen want na drie jaar afwezigheid mogen we opnieuw een Il Poggio Chianti Classico Riserva aan jullie voorstellen.

Meer info vinden jullie via deze link. Zoals gebruikelijk zijn de beschikbare aantallen beperkt, dus snel zijn is en blijft de boodschap als je deze klassiekers graag in de kelder wenst.