Nieuws

Stappato Openflessendagen: 15 tot 18 november 2019

Grote najaarsdegustatie - 15 tot 18 november 2019

Op vrijdagavond 15 november van 17u tot 21u starten we met een 'nocturne' in Loft130. Ook zaterdagnamiddag 16 november kunnen jullie van 14u tot 19u komen proeven in dit feeërieke kader. Net als vorig jaar werken we op deze twee dagen samen met Convento, onze partner in Leuven, die ook drie proeftafels zal bemannen in aanwezigheid van enkele bevriende wijnproducenten. De proeflijst van Leuven is dus nog iets meer uitgebreid.

Zondagnamiddag 17 november van 14u tot 19u en maandag 18 november van 17u tem 21u kunnen jullie terecht in onze gebouwen te Eke.

Deze editie verwelkomen we vijf absolute topproducenten uit Italië en ook ons zusterbedrijf De Windmolen inviteert twee klasbakken. Uit Alto Adige verwelkomen we voor het eerst Köfererhof met zijn strakke witte wijnen, uit Sicilië power woman Arianna Occhipinti met haar ragfijne Frappato-wijnen. Verder tekent Rocca di Montegrossi present, de meester van de Chianti Classico en zullen ook Luca Roagna en Emidio Pepe aanwezig zijn, twee absolute boegbeelden binnen de Italiaanse wijnwereld. Tenslotte nodigt De Windmolen het gerenommeerde Champagnehuis Delamotte uit en daarnaast stellen ze met grote trots Charles Lachaux voor. Charles wordt aanzien als een van de grote talenten in Bourgogne. Hij zal zowel de wijnen van het familiedomein Arnoux-Lachaux als deze van zijn eigen project Charles Lachaux voorstellen. Alle wijnboeren staan jullie graag te woord op vrijdag, zaterdag en zondag, uitgezonderd Köfererhof die enkel het weekend present is. Uiteraard zijn hun wijnen wel te proeven op de andere dagen.

Naast de wijnen van deze producenten zullen er tal van primeurwijnen te proeven zijn en verwennen we u graag met niet-te-missen promoties. Het concept is ongewijzigd gebleven. Voor 15 euro inkom pp. kan u meer dan 70 referenties degusteren. Bovendien mag u het kristallen degustatieglas van Spiegelau (t.w.v. 10,50 euro) mee naar huis nemen en krijgt u bij een aankoop vanaf 150 euro per persoon het entreegeld terugbetaald. Om alles vlot te laten verlopen, zouden wij iedereen willen vragen om zich vooraf in te schrijven via volgende link: www.stappato.be/topevent. Als bijlage kan u beide proeflijsten vinden, zowel deze voor in Loft130 als deze voor in Stappato Eke.

 

Stappato viert zijn 10-jarig bestaan !!!

Jubileumdegustatie naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Stappato. Met liefst 28 van onze beste wijnproducenten heffen we het glas op deze belangrijke mijlpaal. Tijdens het eerste weekend van juni, zaterdag 3 en zondag 4 juni

Lees verder >

Save the date: 10 jaar Stappato !

De voorbije weken hebben we een Save-the-Date uitgestuurd voor 2017. Stappato bestaat namelijk tien jaar! Uiteraard kunnen we dat niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Naast een grootse degustatiehappening in het weekend van 3 en 4 juni 2017 in het bijzijn van al onze topdomeinen organiseren we tweemaandelijks enkele bijzondere wijnavonden met onze favoriete wijnmakers en dit in samenwerking met bevriende sterrenrestaurants. We serveren hierbij een uitgebreide selectie wijnen van de aanwezige wijnproducent en de gastchef zorgt voor een exquis degustatiemenu.

Gezien de vele aanvragen en nieuwsgierige telefoontjes en mails stellen we graag de eerste events open voor reservatie. In februari zal Arianna Occhipinti te gast zijn in Jardin* (Knokke) en Ten Bogaerde* (Koksijde). In maart verwelkomen we Giuseppe Mascarello in 't Zilte** (Antwerpen) en Sel Gris* (Knokke-Heist).

Klik hier verder voor meer informatie en inschrijving.

Officiële opening Stappato Eke : 3 tem 5 juni 2016

Een gloednieuw gebouw zonder een officiële opening is bij Stappato ondenkbaar. Onze jaarlijkse voorjaarsproeverij in juni is hiervoor wat ons betreft het ideale moment.

Vrijdag 3 juni, zaterdag 4 juni en zondag 5 juni 2016 verwelkomen we jullie graag in groten getale in Eke.

Gezien het feestelijk karakter nodigden wij maar liefst 7 producenten uit voor deze proeverij: Poliziano, Santa Barbara, Arianna Occhipinti, Edi Keber, Damijan Podversic, Pietroso en Giuseppe Mascarello.

Meer informatie volgt snel, maar noteer alvast deze data met stip in jullie agenda. We kijken er nu al naar uit!

schrijf u snel in via http://www.stappato.be/pages/opening-3-4-5-juni