Nieuws

Roagna valt zwaar in de prijzen....

Recent kwamen de nieuwe Barbaresco-Barolo scores uit van Antonio Galloni (Vinous), dé referentie bij wijncritici voor Italië. In de top10 staan liefst vier wijnen van Roagna en de top3 wordt integraal ingevuld door onze goede vriend Luca Roagna:

1. Barbaresco Crichët Paje 2010 (98+)
2. Barbaresco Pajé Vecchie Viti 2013 (97)
3. Barolo La Pira Vecchie Viti 2013 (96+)

Verder haalt de nieuwe Barbaresco Faset 93, de Barbaresco Pajé en de Barolo di Barolo 94, de Barbaresco Asili en de Barolo Pira 95 en de Barbaresco Montefico 96 punten. Vermeldenswaardig zijn ook Bruno Giacosa die met zijn Barbaresco Rabaja 2014 (96) en zijn Barbaresco Asili 2015 (94) scoort en onze speciale cuvée bij Piero Busso, de Barbaresco Albesani Riserva Vecchie Viti 2012 (94).

 

 

Nieuw domein: Francesco Versio

Francesco Versio, geboren en getogen in Barbaresco, is een van de rising stars van Piemonte. Na zijn studies ging hij kort aan de slag bij een lokale coöperatieve om daarna bij de grootmeester Bruno Giacosa te starten als rechterhand van de gerenommeerde oenoloog Dante Scaglione, eerst als keldermeester en vanaf juni 2011 als oenoloog. 

Met zijn wijnen streeft Francesco naar perfectie en elegantie zoals we deze ook terugvinden in de wijnen van Bruno Giacosa. Wij voorspellen een grote toekomst voor dit jonge talent en lanceren graag zijn Dogliani 2017 en Barbaresco 2015 exclusief op onze Openflessendagen.

Lees verder >

Festa ad Enoteca Stappato ...

Festa ad Enoteca Stappato ...

Alle info over de aanstaande festiviteiten in Enoteca Stappato! Apero Fridays & Saturdays, grote kortingen en grote formaten per glas!

meer info hier....

vi aspettiamo!

Lees verder >

Enoteca gaat feestelijk zijn laatste weken in !!!

Zoals jullie weten gaat onze vestiging in Leuven eind augustus dicht. De voorbije 9 jaren in onze Enoteca waren bijzonder op alle vlak: we hebben gelachen, we hebben gefeest, we hebben ontelbare memorabele wijnmomenten beleefd. We houden vele schitterende herinneringen over aan 9 prachtige jaren en uiteraard gaan de laatste weken gepaard met de nodige festiviteiten.

In juli blijft Enoteca Stappato gewoonweg open tijdens de normale openingsuren: van woensdag tot zaterdag, van 10u30 tot 18u00 doorlopend. Tot en met zaterdag 30 juli 2016 kunnen jullie dus terecht voor al jullie wijnaankopen. Daarna gaat onze aller-Renato twee weken op reis naar Italië en laden we allemaal onze batterijen op om midden augustus onze twee feestweken in te zetten. De start wordt gegeven op woensdag 17 augustus 2016.

Belangrijk om te weten:

Wij hebben niet de intentie om veel wijn opnieuw te verhuizen richting Eke. Alles mag de deur uit! Daarom hebben we besloten om onze vaste klanten te belonen en geven we speciale kortingen tijdens onze feestweken. We starten met 2% korting op woensdag 17 augustus 2016 en elke dag tot aan de sluiting komt hier 2% extra bij om zo te eindigen met een korting van liefst 16% op onze laatste dag, zaterdag 27 augustus. Kortom, dit is dé uitgelezen kans om koopjes te doen in Enoteca Stappato. Let wel, de speciale promotie geldt enkel en alleen op aankopen in de Enoteca en zolang de voorraad strekt.

Verder zullen er is de wijnfrigo enkele speciale wijnflessen liggen die ter plekke kunnen gedegusteerd worden aan onze houten familietafel. We hebben in al die jaren enkele oudere millésimes verzameld en dit lijkt ons het ideale moment om er enkele van kraken. In de twee feestweken zal het Stappato-team bovendien talrijk aanwezig zijn en zal je merken dat er regelmatig unieke flessen zullen worden ontkurkt.

De laatste 2 vrijdagen en zaterdagen willen we er echt één groot Italiaans feestje van maken. Vrijdag 19, zaterdag 20 en vrijdag 26 augustus 2016 en zeker en vast op onze allerlaatste dag zaterdag 27 augustus 2016 voorzien wij steevast enkele Italiaanse specialiteiten om van te smullen: van huisbereide speducci (lamsspiesjes), over porchetta (geroosterde varkensbuik) tot à la minute gemaakte risotto. Op deze vier dagen zullen er eveneens bijzondere wijnen aan het glas te proeven zijn. Onder het motto "Big, bigger, biggest!" mogen jullie jullie verwachten aan 5-liter Brunello di Montalcino 2011 van Pietroso, 5-liter Barolo Monprivato 2011 van Mascarello, 5-liter Barbaresco Asili 2010 van Roagna, 3-liter Barolo Cerretta 2011 van Giacomo Conterno en nog veel meer. Uiteraard blijven we deze dagen langer open en zal het vieren worden tot in de vroege uurtjes.

Mis onze feestweken niet. Noteer alvast de data met stip in jullie agenda en houd jullie mailbox en onze facebookpagina in de gaten voor de allerlaatste info.

Salute e saluti en ci vediamo ad Enoteca Stappato,

Filip, Jens, Jeroen, Renato & Robin

Rosato di Toscana 2015 van Montegrossi

Op de degustatiedagen zullen ook enkele nieuwe jaargangen gelanceerd worden. We denken hierbij aan de nieuwe Barbaresco Mondino 2013 van Piero Busso en bij Gulfi veranderen bijna alle wijnen van oogstjaar. Naar één specifieke wijn wordt evenwel jaar in jaar uit door vele klanten uitgekeken en dat is de alom geprezen Rosato di Toscana 2015 van Rocca di Montegrossi. Terecht wordt deze wijn aanzien als een van de beste roséwijnen van Italië en de kenners weten ondertussen dat de Rosato van Montegrossi zo veel meer proefplezier biedt dan wat de meeste mensen verwachten van een doorsnee-rosé. Dit is gewoonweg TOP. Kom de nieuwe jaargang als eerste proeven op onze Stappato openflessendagen!

Stappato openflessendagen in Loft130 te Korbeek-Lo

Op de officiële opening van Eke is het nog even wachten en onze enthousiaste klanten willen we natuurlijk niet in de kou laten staan. Daarom organiseren we zaterdag 19 maart 2016 en zondag 20 maart 2016, telkens van 14u tot 19u, een heus proefweekend in Loft130, de feeërieke locatie in Korbeek-Lo waar jullie ondertussen al mee vertrouwd zijn.

Natuurlijk hebben we weer enkele domeinen uitgenodigd. Uit Piemonte verwelkomen we onze Barbaresco-topper Piero Busso. De Chianti Classico-regio wordt vertegenwoordigd door een van onze eerste wijnliefdes, het gerenommeerde wijndomein Castello di Monsanto. Uit Sicilia hebben we tenslotte dé referentie voor Nero d'Avola Gulfi te gast. We kunnen reeds verklappen dat ze alle drie enkele bijzonderheden en nieuwe lanceringen zullen voorstellen, dus dit mag je absoluut niet missen. Uiteraard staan er tal van andere wijnen uit het gamma te degusteren. Een volledige proeflijst mag je in de komende weken verwachten.

Wil je dit unieke evenement niet missen, dan kan je je best zo snel mogelijk inschrijven via volgende link: www.stappato.be/topevent .

 

 

Apéro Friday 9 oktober 2015

Wijnliefhebbers hoeven evenwel niet zo lang te wachten om nieuwe lanceringen te ontdekken, want komende vrijdag 9 oktober 2015 is het opnieuw Apéro Friday in Enoteca Stappato te Leuven. We stellen in primeur twee nieuwe jaargangen van topdomein Nervi voor. We hebben gekozen voor de zinnenprikkelende Gattinara 2010 en de magistrale single vineyard, Valferana Gattinara 2009. De laatste jaargang Valferana dateert reeds van 2005 en we hebben er lang op moeten wachten, maar deze 2009 was het wachten meer dan waard. Dit is Nebbiolo op topniveau, die gerust de competitie met de grote jongens uit Barolo en Barbaresco aankan. Beide wijnen kan je komen degusteren aan resp. 4 en 6 euro per glas en zoals steeds is onze wijnfrigo goed gevuld voor diegenen die ook graag een flesje uitkiezen. Wij zorgen uiteraard voor begeleidende antipasti. Iedereen welkom in Enoteca Stappato te Leuven vanaf 17u tot ...