Nieuws

Festa ad Enoteca Stappato ...

Festa ad Enoteca Stappato ...

Alle info over de aanstaande festiviteiten in Enoteca Stappato! Apero Fridays & Saturdays, grote kortingen en grote formaten per glas!

meer info hier....

vi aspettiamo!

Lees verder >

Apéro Friday 23 oktober 2015

Voor onze najaarsproeverij staat er evenwel nog één editie van onze welbekende Apéro Fridays op het programma en komende vrijdag 23 oktober 2015 doen we het in stijl. Midden augustus hebben we onze tweede primeurronde van het jaar gelanceerd en een van de highlights waren de wijnen van het gerenommeerde wijnhuis Giacomo Conterno. Deze wijnen behoren tot de meest gezochte Italiaanse wijnen en zijn doorgaans in de primeurperiode reeds uitverkocht. De laatste 6 flessen Barbera d'Alba Francia 2013 hebben we echter apart gehouden en worden deze vrijdag exclusief geserveerd op Apéro Friday @ Stappato. Je kan deze unieke wijn komen degusteren aan 7 euro per glas, op is op, maar zoals steeds is onze wijnfrigo goed gevuld voor diegenen die ook graag een flesje uitkiezen. Wij zorgen uiteraard voor begeleidende antipasti. Iedereen welkom in Enoteca Stappato te Leuven vanaf 17u tot ...

Openingsdagen en -uren Enoteca Stappato tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen zal Enoteca Stappato te Leuven uitzonderlijk open zijn op zondag 21, dinsdag 23, zondag 28 en dinsdag 30 december 2014.

Ook op kerstavond en oudejaarsavond zijn we open tot 16u00 voor alle last-minute wijninkopen en cadeautjes. De andere dagen kan u terecht in onze Enoteca tijdens de normale openingsuren.

Hieronder vindt u het complete overzicht

  • zondag 21 december : van 10u30 tot 18u00
  • maandag 22 december : gesloten
  • dinsdag 23 december : van 10u30 tot 18u00
  • woensdag 24 december : van 10u30 tot 16u00
  • vrijdag 26 tot zaterdag 27 december : van 10u30 tot 18u00
  • zondag 28 december : van 10u30 tot 18u00
  • maandag 29 december : gesloten
  • dinsdag 30 december : van 10u30 tot 18u00
  • woensdag 31 december : van 10u30 tot 16u00

Vanaf woensdag 7 januari 2015 verwelkomen wij jullie opnieuw in Enoteca Stappato tijdens de normale dagen en uren.

In Gent kan u in principe tijdens de kantooruren (van maandag tot vrijdag, van 9h00 tot 18h00) blijvend terecht voor uw feestaankopen, maar voor alle zekerheid vragen wij u vooraf even een belletje te geven op volgend telefoonnr. (09) 216.40.70

Apéro Friday 29 augustus 2014

Wie de laatste Apéro Friday in Enoteca Stappato heeft meegemaakt, kent ondertussen de Italiaanse vibes die dan te voelen zijn ter hoogte van onze wijnwinkel in de Leuvense binnenstad. We hadden gelukkig het weer mee en mochten circa 50 enthousiaste wijnliefhebbers verwelkomen in de Diestsestraat 206. Volgende week, vrijdag 29 augustus 2014, is het opnieuw zo ver. Iedereen kan komen genieten van de Soave La Broia 2012 van Roccolo Grassi, een buitengewoon mooie Soave op basis van 100% Garganega, die je kan degusteren voor 4 euro per glas. Je kan uiteraard eveneens een ander flesje kiezen uit de wijnfrigo of de -rekken. Iedereen is welkom in Enoteca Stappato te Leuven vanaf 17u tot in de late uurtjes. Wij voorzien enkele huisbereide antipasti. Ci vediamo a Stappato !

Tiende editie Apero Friday

Nu vrijdag 25 juli 2014 organiseren we onze tiende Apéro Friday in Enoteca Stappato te Leuven en dat moet worden gevierd! Daarom zetten we maar liefst twee wijnen in de kijker.

Wijnliefhebbers kunnen genieten van de Franciacorta Satèn van Le Marchesine, een bijzondere mousseux op basis van 100% Chardonnay. Daarnaast staat ook een top-Barbera te proeven van boegbeeld Giuseppe Mascarello. De Barbera d'Alba Scudetto 2009 is een schoolvoorbeeld van deze bijzondere Piemontese druif en het bewijs dat Barbera ook kan ouderen. Beide wijnen kan je degusteren voor 6 euro per glas. rekken.

Iedereen is welkom in Enoteca Stappato in de Diestsestraat 206 te Leuven vanaf 17u tot in de late uurtjes. Voor deze feesteditie voorzien we bij het degusteren huisbereide pizze, bruschette en spiducci

 

Tot dan!

Grote najaarsdegustatie Stappato

Gedurende vier dagen krijgen wijnliefhebbers de kans om meer dan 60 referenties te proeven, waaronder enkele nieuwe releases van onze topdomeinen en dit in aanwezigheid van liefst 6 producenten. Bovendien zijn er tal van promoties waarvan u tijdens de proefdagen kan profiteren voor al uw eindejaarsaankopen.

 

Lees snel verder voor alle concrete informatie!

Lees verder >

Eigenaar Matteo Catania van Gulfi op bezoek

Gulfi wordt al jaren gezien als een van de sterkhouders in Sicilië. Zijn witte Carjcanti van de gelijknamige lokale druif, zijn monocépage Nerello Mascalese uit het Etna-klimaat en de verschillende Nero d'Avola crus zijn stuk voor stuk wijnen met een ziel, getuige ook de recente score van 95 punten bij Wine Advocate (Robert Parker) voor de Nerobaronj 2008. Samen met eigenaar Matteo Catania doen we een rondtoer doorheen België langs enkele Italiaanse toprestaurants: Il Fiore in Maasmechelen, Da Gianni in Oostham en Cucina Marangon te Turnhout.

Zaterdag 29 juni 2013 eindigen we in schoonheid in Enoteca Stappato te Leuven.

Van 12u tot 18u kan iedereen de unieke Siciliaanse wijnen vanGulfi komen degusteren.