Nieuws

Roagna valt zwaar in de prijzen....

Recent kwamen de nieuwe Barbaresco-Barolo scores uit van Antonio Galloni (Vinous), dé referentie bij wijncritici voor Italië. In de top10 staan liefst vier wijnen van Roagna en de top3 wordt integraal ingevuld door onze goede vriend Luca Roagna:

1. Barbaresco Crichët Paje 2010 (98+)
2. Barbaresco Pajé Vecchie Viti 2013 (97)
3. Barolo La Pira Vecchie Viti 2013 (96+)

Verder haalt de nieuwe Barbaresco Faset 93, de Barbaresco Pajé en de Barolo di Barolo 94, de Barbaresco Asili en de Barolo Pira 95 en de Barbaresco Montefico 96 punten. Vermeldenswaardig zijn ook Bruno Giacosa die met zijn Barbaresco Rabaja 2014 (96) en zijn Barbaresco Asili 2015 (94) scoort en onze speciale cuvée bij Piero Busso, de Barbaresco Albesani Riserva Vecchie Viti 2012 (94).

 

 

Nieuw domein: Francesco Versio

Francesco Versio, geboren en getogen in Barbaresco, is een van de rising stars van Piemonte. Na zijn studies ging hij kort aan de slag bij een lokale coöperatieve om daarna bij de grootmeester Bruno Giacosa te starten als rechterhand van de gerenommeerde oenoloog Dante Scaglione, eerst als keldermeester en vanaf juni 2011 als oenoloog. 

Met zijn wijnen streeft Francesco naar perfectie en elegantie zoals we deze ook terugvinden in de wijnen van Bruno Giacosa. Wij voorspellen een grote toekomst voor dit jonge talent en lanceren graag zijn Dogliani 2017 en Barbaresco 2015 exclusief op onze Openflessendagen.

Lees verder >

Degustatiedagen 8 - 9 - 10 juni

Op vrijdag 8zaterdag 9 en zondag 10 juni 2018 kan u zes topproducenten in levende lijve ontmoeten en met de nodige deskundige uitleg hun wijnen proeven.

Klinkende namen als Santa Barbara, Nervi, Poliziano, Rocca di Montegrossi en Gulfi hebben hun aanwezigheid bevestigd. 

Daarenboven lanceren we een nieuw domein: Francesco Versio, de vroegere oenoloog bij Giacosa, die sinds kort ook enkele wijnen onder eigen naam op de markt brengt.

Proef de nieuwe jaartallen en verschillende primeurwijnen en ontdek tevens onze verschillende promoties.

Lees verder >

Stappato viert zijn 10-jarig bestaan !!!

Jubileumdegustatie naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Stappato. Met liefst 28 van onze beste wijnproducenten heffen we het glas op deze belangrijke mijlpaal. Tijdens het eerste weekend van juni, zaterdag 3 en zondag 4 juni

Lees verder >