Nieuws

Barbera Codamonte 2015 magnum

Laten we 2018 in schoonheid afsluiten met een laatste exclusieve lancering. Midden deze week kwam de langverwachte Barbera Codamonte 2015 magnum van Giuseppe Mascarello binnen in stock. Deze mythische wijn is afkomstig van 100 jaar oude druivenstokken geplant aan de staart van de Monprivato-wijngaard. De rendementen waren echter de laatste jaren zo laag dat het voor de familie Mascarello economisch gezien niet meer interessant was om deze wijn te blijven produceren. Na de oogst van 2015 besliste ze de wingerds te rooien en ondertussen werd er Nebbiolo aangeplant. Deze 2015 jaargang zal dus het allerlaatste oogstjaar worden van deze bijzondere Barbera. Op onze vraag werd de productie enkel in magnums gebotteld (ca. 500 stuks), waarvan de helft richting ons Belgenlandje werd verstuurd. De lanceringsprijs bedraagt 90 euro ex btw per magnum.

Interesse? Stuur snel een mailtje naar info@stappato.be. First come first serve!

Lunch met Giuseppe Mascarello @ Lammekeshoeve (Grimbergen)

Daags na het event in The Butcher's Son, op vrijdag 23 maart 2018 staat er tevens een lunch met Giuseppe Mascarello gepland in de Lammekeshoeve te Grimbergen.

Samen met Giuseppe proeven we het assortiment van Mascarello: de nieuwe Dolcetto 2016, Barbera Scudetto 2013, Langhe Nebbiolo 2015, Barolo Villero 2012 en tenslotte de twee laatste jaargangen Monprivato, nl. 2012 en 2013. Chef Kevin zorgt voor een aangepast menu en voor de all-in prijs van 135 euro per persoon maakt u kennis met deze prachtige wijnen. Ook hier zijn de plaatsen beperkt tot 22 personen. Inschrijven kan door te mailen naar info@stappato.be

Verticale Barolo Monprivato (Giuseppe Mascarello)

10 jaar een wijndomein volgen heeft als voordeel dat wanneer je elk jaar een aantal flessen opzij legt, je na enige tijd een mooie verticale kan organiseren. We starten met de legendarische Barolo Monprivato, een van de mooiste wijngaarden van Italië en bij uitbreiding wereldwijd. Op donderdag 22 maart 2018 reserveren we een deel van het restaurant The Butcher’s Son* in Antwerpen voor deze unieke degustatie. Na vier jaar komt de zoon des huizes, tevens de wijnmaker van het domein, Giuseppe Mascarello himself nog eens naar België om u doorheen de verticale Monprivato te loodsen. We proeven de Langhe Nebbiolo 2015 en vervolgens 10 opeenvolgende jaargangen Barolo Monprivato, van 2004 t.e.m. 2013, gecombineerd met een exquis 4-gangen degustatiemenu en dit voor maar 200 euro per persoon (all-in). Let wel, er zijn slechts 22 plaatsen voor dit uniek event. Inschrijven kan door te mailen naar info@stappato.be. First come first serve.

-- dit event is ondertussen uitverkocht --

 

Enoteca gaat feestelijk zijn laatste weken in !!!

Zoals jullie weten gaat onze vestiging in Leuven eind augustus dicht. De voorbije 9 jaren in onze Enoteca waren bijzonder op alle vlak: we hebben gelachen, we hebben gefeest, we hebben ontelbare memorabele wijnmomenten beleefd. We houden vele schitterende herinneringen over aan 9 prachtige jaren en uiteraard gaan de laatste weken gepaard met de nodige festiviteiten.

In juli blijft Enoteca Stappato gewoonweg open tijdens de normale openingsuren: van woensdag tot zaterdag, van 10u30 tot 18u00 doorlopend. Tot en met zaterdag 30 juli 2016 kunnen jullie dus terecht voor al jullie wijnaankopen. Daarna gaat onze aller-Renato twee weken op reis naar Italië en laden we allemaal onze batterijen op om midden augustus onze twee feestweken in te zetten. De start wordt gegeven op woensdag 17 augustus 2016.

Belangrijk om te weten:

Wij hebben niet de intentie om veel wijn opnieuw te verhuizen richting Eke. Alles mag de deur uit! Daarom hebben we besloten om onze vaste klanten te belonen en geven we speciale kortingen tijdens onze feestweken. We starten met 2% korting op woensdag 17 augustus 2016 en elke dag tot aan de sluiting komt hier 2% extra bij om zo te eindigen met een korting van liefst 16% op onze laatste dag, zaterdag 27 augustus. Kortom, dit is dé uitgelezen kans om koopjes te doen in Enoteca Stappato. Let wel, de speciale promotie geldt enkel en alleen op aankopen in de Enoteca en zolang de voorraad strekt.

Verder zullen er is de wijnfrigo enkele speciale wijnflessen liggen die ter plekke kunnen gedegusteerd worden aan onze houten familietafel. We hebben in al die jaren enkele oudere millésimes verzameld en dit lijkt ons het ideale moment om er enkele van kraken. In de twee feestweken zal het Stappato-team bovendien talrijk aanwezig zijn en zal je merken dat er regelmatig unieke flessen zullen worden ontkurkt.

De laatste 2 vrijdagen en zaterdagen willen we er echt één groot Italiaans feestje van maken. Vrijdag 19, zaterdag 20 en vrijdag 26 augustus 2016 en zeker en vast op onze allerlaatste dag zaterdag 27 augustus 2016 voorzien wij steevast enkele Italiaanse specialiteiten om van te smullen: van huisbereide speducci (lamsspiesjes), over porchetta (geroosterde varkensbuik) tot à la minute gemaakte risotto. Op deze vier dagen zullen er eveneens bijzondere wijnen aan het glas te proeven zijn. Onder het motto "Big, bigger, biggest!" mogen jullie jullie verwachten aan 5-liter Brunello di Montalcino 2011 van Pietroso, 5-liter Barolo Monprivato 2011 van Mascarello, 5-liter Barbaresco Asili 2010 van Roagna, 3-liter Barolo Cerretta 2011 van Giacomo Conterno en nog veel meer. Uiteraard blijven we deze dagen langer open en zal het vieren worden tot in de vroege uurtjes.

Mis onze feestweken niet. Noteer alvast de data met stip in jullie agenda en houd jullie mailbox en onze facebookpagina in de gaten voor de allerlaatste info.

Salute e saluti en ci vediamo ad Enoteca Stappato,

Filip, Jens, Jeroen, Renato & Robin

Grote najaarsdegustatie Stappato

Gedurende vier dagen krijgen wijnliefhebbers de kans om meer dan 60 referenties te proeven, waaronder enkele nieuwe releases van onze topdomeinen en dit in aanwezigheid van liefst 6 producenten. Bovendien zijn er tal van promoties waarvan u tijdens de proefdagen kan profiteren voor al uw eindejaarsaankopen.

 

Lees snel verder voor alle concrete informatie!

Lees verder >